Dostal jsem chuť na oběd s omáčkou a tak volba padla na kuřecí prsa, kterým bude slušet houbová omáčka. Ke slovu se dostanou krémové žampiony, ke který ještě přidám trochu lesních hub nasbíraných sousedy. Dají jídlu skutečně houbovou chuť. To se sice snaží žampiony také, ale lesní příchuť nemají. Ale žampiony nezatracuji, jsou záchranou pro takové nesběrače, jako jsem já.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut + 20 minut odležení
Doba vaření
30minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut + 20 minut odležení
Doba vaření
30minut
Masu ještě dodáme vůni drceného rozmarýnu, které zase kuřecí maso posune o level výš. Až se chutě spojí s houbami bude to dokonalé. A svoji roli tu má také tymián.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut + 20 minut odležení
Doba vaření
30minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut + 20 minut odležení
Doba vaření
30minut
Masu ještě dodáme vůni drceného rozmarýnu, které zase kuřecí maso posune o level výš. Až se chutě spojí s houbami bude to dokonalé. A svoji roli tu má také tymián.
Prsa omyjeme a osušíme. Podélně je rozřízneme na plocho...
... a naklepeme. Jemně, žádné mlácení, protože pak vám zbydou jen cucky, když to přeženete.
Plátky kuřete potřeme olivovým olejem s nadrceným rozmarýnem.
Zabalíme do alobalu a necháme v chladu tak 20 minut odležet.
Připravíme si zeleninový vývar.
Houby nakrájíme na plátky.
Cibuli nakrájíme nadrobno
Na rozpuštěném másle s trochou olivového oleje zpěníme cibuli se špetkou tymiánu.
Podlijeme vínem a necháme alkohol odpařit.
Smetanu smícháme s hladkou moukou.
Dobře prošleháme.
Do cibulového základu přidáme houby a orestujeme.
Přilejeme vývar a podusíme tak 5 minut.
Přilejeme smetanu s moukou...
... a povaříme tak 15 minut.
Prsa osolíme a opepříme.
Na olivovém oleji s trochou másla opečeme kuřecí prsa.
Z obou stran dozlatova.
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Tip:
Variantou je, že prsa necháme vcelku a po opečení je teprve nakrájíme na plátky, takže krok 1 bude bez krájení na plocho vypustíme. Po opečení maso nakrájíme na plátky.
Hrál jsem si myšlenkou, že připravím kachnu ze zelím, ale když jsem vyrazil na lov do supermarketu, narazil jsem jenom na kuřecí stehna z biofarmy a trochu zvažoval opakování pečení stehen na zelí, jaké už tu máme nebo třeba baskické kuře. Jenže jsem chtěl dopřát něco nového. Takže žampiony, které jsem si do košíku přihodil, se nakonec hodí.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
20minut
Doba vaření
60minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
20minut
Doba vaření
60minut
Zase budu improvizovat, už to tak mám. Našel jsem si inspiraci a kombinoval. Ze všeho pak vznikl oběd, který stojí za to. Jasně, že stehna budou chutnat jinak, když použijete houby, které já prostě sbírat neumím a musím se spoléhat na to, co se najde v regálech.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
20minut
Doba vaření
60minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
20minut
Doba vaření
60minut
Zase budu improvizovat, už to tak mám. Našel jsem si inspiraci a kombinoval. Ze všeho pak vznikl oběd, který stojí za to. Jasně, že stehna budou chutnat jinak, když použijete houby, které já prostě sbírat neumím a musím se spoléhat na to, co se najde v regálech.
Červené zelí k husičce patří. Tak si ho dejme, není to tak těžké. A tady máme další z možností přípravy. Červené víno dá zelí úžasnou chuť. Tak není co řešit.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
35minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
35minut
Červené zelí k husičce patří. Tak si ho dejme, není to tak těžké. A tady máme další z možností přípravy. Červené víno dá zelí úžasnou chuť. Tak není co řešit.