Fazolky s chilli a rýží

Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
4 osoby 15 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
4 osoby 15 minut
Doba vaření
20 minut
Trochu ostřejší záležitost, nicméně rychlé jídlo, kterému nelze nic vytknout. Čas nám šetří kvalitní konzervy s rajčaty a fazolemi s chilli omáčkou.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
4 osoby 15 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
4 osoby 15 minut
Doba vaření
20 minut
Trochu ostřejší záležitost, nicméně rychlé jídlo, kterému nelze nic vytknout. Čas nám šetří kvalitní konzervy s rajčaty a fazolemi s chilli omáčkou.
Fazolky s chilli a rýží
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Olej zahřejeme v pánvi na střední teplotě, vložíme cibuli a česnek a restujeme asi 5 minut. Přidáme mletý koriandr, mletý kmín a mleté chilli, promícháme a vaříme 1 minutu. Teplotu zvýšíme a pak přidáme mleté maso, které opékáme do hněda, asi 4 až 5 minut.
  2. Přidáme nakrájená rajčata, trochu vody a fazole v chilli omáčce, snížíme teplotu, zakryjeme poklicí a vaříme mírně 5 až 10 minut. Hustotu regulujeme postupným přidáním vody.
  3. Zatímco se na pánvi vaří maso s rajčaty a fazolemi, připravíme si rýži.
  4. Podáváme s rýží, chilli fazolky uložíme do připraveného "hnízda" z rýže, přidáme zakysanou smetanu a ozdobíme lístky čerstvého koriandru.