Smažák. Všichni si z něho dělají legraci (s tím, že ohrnují nos) a každý si ho asi nejspíš několikrát dal a několikrát doma udělal. Výživoví poradci se prý děsí, mají z toho noční můru a žaludeční vředy. Měli by ho někdy ochutnat. Takže jsem se chystal na královskou večeři ss králem sýrů. A narazil na tip, že se hemelín v trojobalu dělá dost obtížně. Klasický trojobal – mouka, vejce, strouhanka – na sýru dobře nedrží. Je proto lepší obalovat hermelín v těstíčku z vejce a mouky a pak až ve strouhance. A klidně několikrát – při smažení pak nevyteče. Dobře míněné rady nemusí vést do pekla. takže jdeme na to.
Hermelín v těstíčku | Obalování jinak
Potřebujete: |
- 2 hermelíny
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- 1 lžíci kukuřičné mouky
- strouhanku
- sůl
- řepkový olej na smažení
- hranolky
- tatarskou omáčku
- pažitku
Jednotky:
Jak na to:
- Připravíme si.
- Předsmažené hranolky upečeme v troubě. Trochu zastříkneme olivovým olejem a mírně posolíme. Pečeme při 220 °C 15 až 20 minut. Ten čas pak plně využijete na přípravu hermelínů.
- Hermelíny rozřízneme v polovině. Pomažeme každý z nich prolisovaným česnekem. Hermelíny spojíme.
- Osolíme a opepříme.
- Vejce smícháme s moukou
- Vytvoříme těstíčko. Pokud je příliš řídké přidáme mouku.
- Konečně vytvoříme těstíčko.
- Pokud je těstíčko husté, můžeme přidat trochu mléka.
- Pak obalíme ve strouhance. A uděláme to ještě jednou.
- Ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje opečeme z obou stran dozlatova. Stačí jedna až dvě minuty.
- Podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.