Porce | Doba přípravy |
2 osoby | 10 minut |
Doba vaření |
25 minut |
|
|
|
Pstruh po mlynářsku |S mandlemi
Potřebujete: |
- 600 g pstruhů – tedy 2 kousky
- 1 citron
- hladká mouka
- sůl
- kmín
- mandle plátky
- máslo
- olej
- drobné brambory prostě baby
Jednotky:
Jak na to:
- Dáme vařit brambory do osolené vody. Vaříme asi 20 minut.
- Pstruhy omyjeme.
- Osolíme.
- Okmínujeme.
- Obalíme ve hladké mouce.
- Do dutin pstruhů vložíme kolečka citronu.
- Do pekáčku dáme tak 4 lžíce oleje (použil jsem řepkový) a kousky másla. Necháme na teple máslo rozehřát.
- Do pekáčku vložíme pstruhy a dáme do trouby předehřáté na 220 °C.
- Pečeme 10 minut.
- Ryby obrátíme a posypeme plátky mandlí. Vložíme zpět do trouby a pečeme ještě 10 minut.
- Uvařené brambory částečně překrájíme. Opečeme na troše oleje, do kterého přidáme kousek másla.
- Přidáme nadrobno nakrájenou petrželku.
- Promícháme.
- Podáváme posypané nasekanou petrželkou a citronem.