Cizrnový salát s rajčaty | Lehkost vaření

Svěží večeře, chcete-li. A rychlovka. Nic nevaříte, skoro na nic nečekáte. Co chtít víc?

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Ještě nesmím zapomenout na chuť petželky, zkuste to také. Pochutnáte si.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Ještě nesmím zapomenout na chuť petželky, zkuste to také. Pochutnáte si.
Cizrnový salát s rajčaty | Lehkost vaření
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Cizrnu propereme ve vodě, rajčata nakrájíme na čtvrtiny a pak napříč na menší plátky. Hrst petržele nasekáme a vše promícháme v misce.
  2. Přidáme špetku papriky, zalijeme olejem a opět jemně promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti. Poslední míchání a můžeme servírovat.
    Promícháme salát
  3. Podáváme cizrnový salát

Tatarský bramborový salát

Jistě, už jsme ochutnali bramborový salát s česnekovou majonézou, ale můžeme zkusit i obdobu s tatarkou.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 25 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 25 minut
Žádné velké překvapení nečekejte, spíše skvělou chuť a vcelku lehkost salátu, který můžete mít opravdu rychle (pokud odečteme vaření a chladnutí brambor).
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 25 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 25 minut
Žádné velké překvapení nečekejte, spíše skvělou chuť a vcelku lehkost salátu, který můžete mít opravdu rychle (pokud odečteme vaření a chladnutí brambor).
Tatarský bramborový salát
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme vychladnout. Nakrájíme je na kousky a přidáme trochu soli, pepře a nasekanou petrželku.
    Brambory nakrájíme
  2. Cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtiny.
    Vmícháme rajčátka
  3. Přidáme na čtvrtiny nakrájená vejce.
    Přidáme vejce
  4. Přidáme tatarskou omáčku a citronovou šťávu. Vše dobře jemně promícháme.
    Nakonec tatarka
  5. Podáváme třeba k vločkovému kuřecímu řízku.
    Podáváme s kuřecím řízkem

Linguine se slaninou, rajčaty a parmezánem

Tyhle ploché špagety už jsem vyzkoušel. Když jsem s tím vylezl do světa na toprecepty.cz, sklidil jsem kritiku, že jim říkám linguiny a ne linguine. No, je to stejné jako vařit špagety a ne spaghetti, byť je to totéž, ale tu výtku, že jsem si mírně počeštil ploché špagety prostě neberu. Ale nehádám se a pro klid duší volím název linguine. Umíte to správně vyslovit? Hlavně, že se vaří stejně jako všechny těstoviny. A u těchto od Panzani je al dente 11 minut.

Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
20 minut
Hledám cesty jak se vyhnout rajčatovému protlaku a nedej bože, abych snad sáhl po kečupu. Ale tentokrát to jde bez bolesti. Zkuste to se mnou. Pochutnáte si.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
20 minut
Hledám cesty jak se vyhnout rajčatovému protlaku a nedej bože, abych snad sáhl po kečupu. Ale tentokrát to jde bez bolesti. Zkuste to se mnou. Pochutnáte si.
Linguine se slaninou, rajčaty a parmezánem
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Dáme vařit těstoviny do slané vody, budou al dente, takže 11 minut. Budeme potřebovat trochu vody z uvařených těstovin, takže si počkáme.
  2. Anglickou slaninu nakrájíme na proužky a na suché pánvi opečeme dokřupava.
    Anglickou slaninu opečeme
  3. Slaninu dáme stranou, na pánev dáme nasekaný česnek a po chvilce na čtvrtinky nakrájená rajčata, přilijeme lžíci až dvě vody, ve které jsme uvařili těstoviny a provaříme asi tak 2 minuty.
    Osmahneme česnek a rajčata
  4. Přidáme osmaženou slaninu. Promícháme.
    Přimícháme slaninu
  5. Do směsi přidáme scezené těstoviny a parmezán. V závěru osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou petrželku.
    Vmícháme těstoviny
  6. Servírujeme

Špagety s krevetami a rajčátky

Uf, Jamie Oliver mi nabídnul recept s rukolou, no, to teda ne, slyším doma. Tak co s tím? Jak je patrné z názvu, přišla ke slovu rajčata. Použil jsem soudková, ale vezměte ta, jaká máte po ruce nebo v oblibě. Že máte kupovaná, že máte z vlastní zahrádky?  To je docela fuk, jen by měla vonět jako rajčata. Vše si připravte, protože jakmile začnete vařit špagety, máte už jenom tak sedm až devět minut (al dente je al dente!) a to sice stačí k obstarávání pánve, ale stejně je to frčák, protože hlídáte, mícháte… Ovšem žádný strach, i tohle se dá stihnout bez ztráty kytičky. A až dáte porce na talíř, nebudete si muset utírat pot z čela a nebudete dýchat jako kdybyste běželi stovku na čas. Já, tedy upřímně, si dám špagety s krevetami ještě jednou, než abych si dal tu stovku.

Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
12 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
12 minut
Rajčata má ve svém receptu i Jamie, ale buď sušená, nebo pastu ze sušených rajčat. Ale půjdeme přece jen trochu jinou cestou – vlastní nejspíše, že?! Půjdeme do čerstvých rajčat. Špagety by neměly být nuda a tohle rozhodně nebude. A také mírné dobrodružství, krevety nepřipravuji každý den.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
12 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
12 minut
Rajčata má ve svém receptu i Jamie, ale buď sušená, nebo pastu ze sušených rajčat. Ale půjdeme přece jen trochu jinou cestou – vlastní nejspíše, že?! Půjdeme do čerstvých rajčat. Špagety by neměly být nuda a tohle rozhodně nebude. A také mírné dobrodružství, krevety nepřipravuji každý den.
Špagety s krevetami a rajčátky
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Uvaříme špagety v osolené vodě, měly by být al dente. Takže asi 7 až 9 minut, podle návodu na obalu.
  2. Mezitím si na střední teplotě rozehřejeme olej, pak přidáme česnek a nasekané chilli, která jsme zbavili semínek. Vaříme za stálého míchání 30 sekund. ne déle, aby česnek nezhořknul.
    Osmahneme česnek a chilli
  3. Přidáme krevety a vaříme asi tak 3 až 4 minut. Pořád na středním ohni, prostě žádná divočina a bublání. Necháme krevety, aby dostaly barvu a dokroutily se – nakonec vytvoří kolečka jako prstýnky.
    Krevety
  4. Přihodíme nadrobno nakrájená rajčata, mícháme a vaříme 2 až 3 minuty, aby rajčata změkla. Můžete použít i koktejlová rajčátka, nebo větší, která podle druhu zbavíme semínek. Ona se stejně při krájení dost často eliminují, tak je nevracejte k dužině.
    Přidáme nasekaná rajčata
  5. Přilijeme víno a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut, aby se omáčka redukovala asi tak na půlku, občas promícháme.
    Přilijeme víno a povaříme
  6. Ke krevetám v omáčce přidáme scezené špagety a nasekanou petrželku, jemně promícháme a decentně osolíme a opepříme.
    /řidáme špagety s petrželí
  7. Rozdělíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.