Kuřecí stehna pečená se žampiony a pak choi | Variace na kuřecí křidélka

Již jsme vyzkoušeli pečená křídla bez oleje, fakt dobrá věc, doporučuji. A proč stejného postupu nepoužít i v případě stehen, jenom se nebudeme opakovat, ale inspiraci musím přiznat. Ale pozor, je to vlastně úplně jiné jídlo.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Doba vaření
80 minut
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Doba vaření
80 minut
Je to opět běh na trochu delší trať, ale nic složitého, jenom pečení musíme dát ten správný čas. Maso oživíme žampiony a pak choi. A ještě potřebujeme kuřecí vývar.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Doba vaření
80 minut
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Doba vaření
80 minut
Je to opět běh na trochu delší trať, ale nic složitého, jenom pečení musíme dát ten správný čas. Maso oživíme žampiony a pak choi. A ještě potřebujeme kuřecí vývar.
Kuřecí stehna pečená se žampiony a pak choi | Variace na kuřecí křidélka
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Kuřecí horní stehna vyválíme v koření a osolíme.
    Vyválíme v koření a osolíme
  2. Dáme do pekáčku a do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme 60 minut, v polovině pečení stehna obrátíme.
    Dáme do pekáčku
  3. Dáme do trouby
  4. Obrátíme
  5. K pečeným kouskům masa přilijeme vývar a vrátíme do trouby. Pečeme ještě 10 minut.
  6. Mezitím nakrájíme pak choi na větší kousky, které blanšírujeme asi 3 minuty v osolené vařící vodě. Pak vyjmeme a dáme stranou.
    Pak choi nakrájíme
  7. Blanšírujeme pak choi
  8. Na kousku másla osmahneme na plátky nakrájené žampiony, které okmínujeme, po 5 minutách přidáme pak choi. Promícháme a necháme chvilku ještě dojít.
    Osmahneme na másle
  9. Pak směs přidáme ke kuřecím stehnům a pečeme ještě 10 minut. Mezitím uvaříme rýži.
    Směs přidáme ke kuřeti
  10. Podáváme s rýží, maso přelijeme šťávou a přidáme žampiony s pak choi.
    Podáváme s rýží
Tip:

Seznamte se:
Pak choi, velice oblíbená zelenina nejenom v Číně, se k nám dostává třeba ze Španělska.

Pak choi
Pak choi

Zkuste pak choi i v jiném recept, třeby si připravte kuřecí kousky s pak choi, je to snadné a rychlé. Nebo plněná kuřecí prsa v pikantním koření.

Tymiánové kuře s olivami | Porce z drůbeží farmy

Tohle jídlo je ovoněné tymiánem a jeho výhodou je, že opět potřebujeme jen jednu hlubší pánev nebo hrnec. Nahořklá chuť oliv to vše doplňuje.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
60 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
60 minut
Není to nějak složitá záležitost, takže se do přípravy může pustit i naprostý začátečník.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
60 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
60 minut
Není to nějak složitá záležitost, takže se do přípravy může pustit i naprostý začátečník.
Tymiánové kuře s olivami | Porce z drůbeží farmy
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Mouku smícháme se solí a pepřem. Dáme do sáčku, do kterého vložíme kuřecí stehna a protřepeme, aby směs mouky ulpěla na mase. Zbytek mouky oklepeme.
    Obalíme v mouce
  2. Zahřejeme olej na střední teplotu a opečeme kuřecí stehna.
    Stehna opečeme
  3. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme, tak asi 4 minuty, aby zesklovatěla. Přidáme prolisovaný česnek a vaříme tak 1 minutu.
    Přidáme cibuli
  4. Přilejeme vývar a víno, přidáme tymián čerstvý i sušený (máte-li dost čerstvého, dejte více snítek a vynechte sušený) a zakryjeme. Přivedeme k varu a teplotu snížíme, aby se kuře dusilo. Tak asi 15 minut.
    Vývar přilijeme
  5. Víno přilijeme
  6. Zakryjeme
  7. Přidáme tymián. Čerstvý nebo v kombinaci se sušeným (případně jenom sušený).
    Tymián
  8. Přidáme anglickou slaninu nakrájenou na proužky, přepůlené brambory a vaříme odkryté asi 25 minut, dokud brambory nejsou měkké.
    Přidáme slaninu
  9. Přidáme zelené olivy, promícháme a vaříme ještě 5 minut.
    Olivy přidáme
  10. Podáváme.
    Tymiánové kuře

Pomalé kuře pečené nasucho v kořeněném kabátku | Zabalte to!

Jakže nasucho? Vlastně jsem to už provozoval na grilovací pánvi, aniž bych tušil, že se tomu tak říká. No jo, někdy objevíte Ameriku po letech. Takže se obejdeme bez obligátní kořeněné majdy, která obvykle hraje roli při grilování, ale bez chuti tohle kuře určitě nebude. Jenom to trvá trošku déle. Protože je to pomalé kuře, tedy pomalu pečené. Pro inspiraci jsem si zašel za Deb Perelman, spisovatelkou na volné noze, fotografkou a blogerkou. Možná by moji verzi poznala, ale určitě by jí chutnala.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut + 5 hodin
Doba vaření
125 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut + 5 hodin
Doba vaření
125 minut
Kořeněná chuť a sladkokyselý přeliv se skvěle doplňují. Tohle rozhodně není dětské jídlo, ale nebojte se, plameny vám úst nebudou šlehat. Kdo nevěří, ať tam běží... Tedy do kuchyně, to bude nejlepší. Zkuste a ochutnejte.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut + 5 hodin
Doba vaření
125 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut + 5 hodin
Doba vaření
125 minut
Kořeněná chuť a sladkokyselý přeliv se skvěle doplňují. Tohle rozhodně není dětské jídlo, ale nebojte se, plameny vám úst nebudou šlehat. Kdo nevěří, ať tam běží... Tedy do kuchyně, to bude nejlepší. Zkuste a ochutnejte.
Pomalé kuře pečené nasucho v kořeněném kabátku | Zabalte to!
Potřebujete:
Kuřecí maso
Solanka
Kabátek z koření
Přeliv
Jednotky:
Jak na to:
  1. Připravíme si napřed slaný nálev, solanku. Smícháme vodu, sůl, cukr a ocet. Solankou zalijeme kuřecí maso.
    Zalijeme solankou
  2. Umístíme nejlépe do uzavíratelného umělohmotného boxu a dáme vychladit. Stačila by asi hodina, ale klidně solanku nechte pracovat i 4-5 hodin.
    Naloženo v solance
  3. Připravíme si směs koření na kabátek. Smícháme všechny ingredience.
    Mix koření
  4. Připravíme si čtverce albobalu, dostatečně velké, abychom maso zabalili bez problémů. Maso okapeme, osušíme a posypeme směsí koření z jedné strany, otočíme a opět posypeme z druhé strany.
    Pomocí alobalu
  5. Maso zabalíme do alobalu. Dáme na plech tak, aby masitější část byla vespodu, v troubě pečeme 1 hodinu při teplotě 160 °C. Balíčky otočíme a pečeme ještě asi 45 minut. Alobal potom opatrně rozstříhneme, šťávu, která se vypekla slijeme a kuře dáme zpět do trouby již odkryté, aby se vytvořila kůrčička. Stačí 10 až 15 minut. V této fázi můžeme teplotu zvýšit na 190 °C.
    Balíme do alobalu
  6. Šťávu smícháme s medem a octem. Kratičce povaříme, stačí 1 minuta.
  7. Kousky kuřete přendáme na talíř a přelijeme medovou zálivkou. Podáváme s bagetou.
    Přílohou může být bageta
Tip:

Poznámka: Pokud vás trochu vyvádí z míry, že v receptu je i cukr a sůl na mililitry, pomáhal jsem si odměrkou a váha tentokrát odpočívala.