When you come across a recipe Madras, je to už jenom ozvěna starých časů. City, founded by the English in southern India has borne since 1996 Name Chennai, English transcript of course Chennai. So chicken or beef madrassas madrassas, It's a bit of nostalgia.
Need: |
- 350 g beef hams, scarf, cut into 3 cm pieces
- 1 spoon rostlinného oleje
- 3 cloves garlic
- 2 cm čerstvého zázvoru Peel and grate
- 3 lžičky mletého koriandru
- 1/2 lžičky ground cumin
- 1/2 lžičky turmeric
- 1/2 lžičky chilli flakes
- 4 lžičky tomato puree
- 1 šálek beef broth
- SHELL as an attachment
- Na pánvi zahřeme olej a maso nakrájené na kostky na něm opečeme.
- Přidáme česnek nakrájený na kousky, koriandr, kmín, kurkumu, zázvor (s tím trochu opatrně, je dost aromatický) a chilli. Vaříme za stálého míchání 1 minutu. Přidáme rajský protlak a vývar. Přivedeme k varu, snížíme teplotu, zakryjeme a dusíme dokud maso nezměkne. 40 until 60 minutes, sami uvidíte, stačí ochutnat.
- Podáváme s rýží a salátem z rajčat a červené cibule.
Hovězí nudličky s rýží, žampiony, pórkem a paprikou | 2. varianta
Beef strips with rice that already have a recipe, but because my little kitchen I take as a great laboratory, It had no neexperimentovat on and the first recipe to add another variant. taste similar, and yet another. Change comes by adding vegetables.
Need: |
- 400 g beef
- 4 lžičky butter
- 1 cibuli cut into half-moons
- 2 cloves garlic dobře prolisujeme
- 2 lžičky sweet peppers
- 200 g žampionů nakrájíme na plátky
- 1 pórek nakrájíme na kolečka
- 250 ml horké vody
- 1 vaničku silné hovězí šťávy lepší je ale silný hovězí vývar
- 1 spoon worchesterové omáčky
- 1 spoon rajčatového pyré
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 červenou papriku nakrájíme na tenké nudličky
- Na rozpálené pánvi opečeme hovězí nakrájené na nudličky, žádnou hromadu, ale pěkně v jedné vrstvě, i postupně. Pečeme tak 3 minuty, aby nudličky zhnědly. Na pánvi s nimi občas zahýbeme, aby se jenom opekli a nepřipekly. Nudličky dáme stranou.
- Snížíme teplotu a přidáme do pánve máslo, po rozpuštění přidáme cibuli nakrájenou na jemné půlměsíčky a česnek a restujeme, to onions vitrified. Ještě přidáme sladkou papriku a promícháme.
- Pak přidáme opečné masové nudličky, na plátky pokrájené žampiony, horkou vodu, vaničku silné hovězí šťávy (určitě by byl lepší hovězí vývar, ale do toho jsem se ještě nepustil, čeká na svoji příležitost), worchestrovou omáčku a rajčatové pyré. Přivedeme k varu a necháme zakryté dusit, aby maso změklo, tak asi 45 until 50 minutes.
- Mezitím si uvaříme rýži, stačí tak 20 minut před dovařením masa. Tu vaříme v osolené vodě.
- Na druhé pánvi rozpustíme máslo, orestujeme pórek nakrájený na kolečka a červenou papriku nakrájenou na proužky. Použil jsem naloženou papriku z „domácích“ zdrojů – když máte dodavatele, vášnivého pěstitele, musíte taky jeho produkci umět zužitkovat. Pórek a papriku mírně podusíme, opepříme a přidáme k hovězím nudličkám v polovině dušení.
- A závěr je stejný jako v první variantě tohoto receptu – hovězí nudličky s rýží. Když je maso hotové, vmícháme do směsi zakysanou smetanu. Postupně a decentně, takže ve výsledku by mělo být maso na talíři vidět a neplavat ve smetaně.
- Rýži dáme na talíř a tentokrát se nebudeme snažit o kopeček, rozprostřeme ji po talíři. Navrch dáme masové nudličky se žampiony a zeleninou a dozdobíme nasekanou petrželkou.
- První kroky najdete U PRVNÍ VARIANTY, další následují: Na másle orestujeme pórek nakrájený na kolečka.
- Přidáme na proužky nakrájenou papriku.
- Orestujeme a krátce podusíme.
- Opepříme a potom přidáme v polovině dušení hovězích nudliček ke směsi masa a žampionů.
- Před servírováním posypeme posekanou petrželkou.
Hovězí nudličky s rýží a žampiony, kterým můžeme říkat ala Stroganoff, když chceme být světoví. A proč ne?!
Today we try beef with rice. I had an appetite for it, but he still could not decide what to do, which could take the form. Finally, the choice fell on beef noodles. This is to nich Dame. By the way, tuhle kombinaci chutí prý vymyslel dvorní kuchař Kateřiny Veliké Sergej Stroganov, ale údajně je autorem francouzský kuchař šlechtické rodiny Stroganovů a možná taky někdo jiný. No, tastes, So what we dig into the past, that?!
Need: |
- 400 g beef
- 2 lžičky butter
- 1 cibuli přepůlenou a nakrájenou na jemné půlměsíčky
- 2 cloves garlic prolisovaného
- 2 lžičky sweet peppers
- 200 g žampionů nakrájených na plátky
- 1 vaničku silné hovězí šťávy nebo silný hovězí vývar
- 1 spoon worchesterové omáčky
- 1 spoon rajčatového pyré
- 1 kelíme zakysané smetany
- hladkolistou petržel
- dlouhozrnnou rýži
- Na rozpálené pánvi opečeme hovězí nakrájené na nudličky, žádnou hromadu, ale pěkně v jedné vrstvě, i postupně. Pečeme tak 3 minuty, aby nudličky zhnědly.
- Snížíme teplotu a přidáme do pánve máslo, po rozpuštění přidáme cibuli nakrájenou na jemné půlměsíčky a česnek a restujeme, to onions vitrified. Ještě přidáme sladkou papriku a promícháme.
- Pak přidáme opečné masové nudličky, na plátky pokrájené žampiony, horkou vodu, vaničku silné hovězí šťávy (určitě by byl lepší hovězí vývar, ale do toho jsem se ještě nepustil, čeká na svoji příležitost), worchestrovou omáčku a rajčatové pyré. Přivedeme k varu a necháme zakryté dusit, aby maso změklo, tak asi 45 until 50 minutes.
- Mezitím si uvaříme rýži, stačí tak 20 minut před dovařením masa. Tu vaříme v osolené vodě. Already, pokud vám v receptu chybí sůl, určitě není nutná, ale pro solné zatvrzelce nebude problém si vše přisolit. Ale i zavilý prosazovatel, že všechno má být přesolené, neprotestoval. Ani ho nelákala solnička. Surprise!
- Když je maso hotové, vmícháme do směsi zakysanou smetanu. Postupně a decentně, takže ve výsledku by mělo být maso na talíři vidět a neplavat ve smetaně.
- Rýži dáme na talíř a tentokrát se nebudeme snažit o kopeček, rozprostřeme ji po talíři. Navrch dáme masové nudličky se žampiony a dozdobíme nasekanou petrželkou.
- Maso nakrájíme na nudličky.
- Nudličky opečeme nasucho.
- Opékáme z obou stran, v jedné vrstvě.
- Pomůžeme si vařečkou nebo špachtlí a s nudličkami pohybujeme po pánvi, aby se nepřipekly.
- Nudličky dáme stranou.
- Výpek na pánvi vás nemusí děsit, postupně se rozpustí.
- Cibuli podélně rozřízneme a nakrájíme na jemné měsíčky.
- Cibuli dáme na pánev a přidáme prolisovaný česnek.
- Cibulku osmahneme.
- Žampiony nakrájíme na plátky.
- Do orestované cibule přidáme papriku.
- Přidáme opečené nudličky, žampiony a promícháme. Přidáme vodu a kelímek husté šťávy.
- Toss.
- Přidáme worchester.
- Přidáme rajčatové pyré.
- Toss. Přikryjeme a dusíme.
- Na závěr přidáme zakysanou smetanu a promícháme.
Tento recept má ještě jednu variantu. Do směsi nudliček a žampionů ještě přidáme pórek a červenou papriku. A máme 2. variantu.