Už je to tady, zase. Bílá klobása. Není to ona klasická vinná klobása, ale bílá klobása. Jako takovou ji koupíte. Tuhle sekanou jsem vyzkoušel a můžete mi věřit, že je to jiná káva, ale stejně dobrá jako ta, co známe. Nemusíte zapomenout na mleté maso, ale neláká vás vyzkoušet něco nového?
Protože se vyskytly pochybnosti, jakže vlastně vypadá bílá klobása a cože to je, tady je důkaz. Ano, nejde o vinnou klobásu. To je patrné i z další fotky.
To je bílá klobása!
Zbavíme klobásu střívek.
Nakrájíme cibuli nadrobno.
Přidáme ke klobásám spolu s vejcem.
Rozdrtíme nachos, nejlépe rukama, ale můžete je také dát do mikrotenového sáčku a několik přejet válečkem.
Nachos přidáme ke klobásám.
Zalijeme mlékem.
Promícháme.
Ještě zahustíme strouhankou podle potřeby.
Vypracujeme rukama kompaktní masovou hmotu.
A tvarujeme nakonec do šišky.
Zapékací misku vymažeme sádlem.
Dáme do misky.
Připravíme polevu z pyré, cukru a hořčice.
Dobře promícháme, potřebujeme kompaktní hmotu.
Hmohotou potáhneme masovou šišku.
Dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme tak 60 minut. Po upečení naporcujeme.
Podáváme s kaší nebo jenom chlebem, toastem či dalamánkem.
Jasně, že už ji můžete mít připravenou, ale, když se do toho pustíte, tak budete hotovi skutečně za chvilku. Už tu máme trochu složitější verzi a ještě další, třeba tady a nebo ještě tady, tohle je ještě větší brnkačka. někdo by mi bude chtít za tenhle reept vytahat za uši, že to je jednoduché a že ze čtenářů dělám blbce. Ale kdepak! Tyhle stránky mi slouží jako pohotovostní kuchařka, takže nalistuju a jedu. Proč držet všechno v hlavě?
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Stačí všechny ingredience smíchat a snídaně je hotová.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Stačí všechny ingredience smíchat a snídaně je hotová.
Tuňáková pomazánka s lučinou | Snídaně v cuku letu
Zapečené těstoviny? Klasika, také je děláte, že jo? Ale každý máme nějaký postup, fígl, a také jinak mícháme ingredience. Každopádně je to skvělá večeře.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
35minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
35minut
Základem jsou těstovin, ke slovu přijde šunka a žampiony. Ostatní si asi umíte představit, a také si tenhle recept upravíte podle sebe. Koření je na vás.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
35minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
35minut
Základem jsou těstovin, ke slovu přijde šunka a žampiony. Ostatní si asi umíte představit, a také si tenhle recept upravíte podle sebe. Koření je na vás.
Zapečené těstoviny se žampiony a šunkou | Klasika, kde není co řešit
Rozehřejeme máslo a orestujeme cibuli. Přidáme šunku. A ještě žampiony.
Zakryjeme a 5 minut podusíme.
Přidáme česnek, osolíme a opepříme.
Ještě chvíli podusíme. A dáme stranou.
Dáme vařit těstoviny v osolené vodě.
Do máslem vymazané zapékací misky dáme vrstvu těstovin.
Zakryjeme směsí se žampiony.
Poslední vrstvu tvoří těstoviny. Vrstvy promícháme.
Ve smetaně rozmícháme strouhaný sýr spolu se lžičkou hrubozrnné hořčice.
Smetanovou směsí zalijeme těstoviny se žampiony a šunkou.
Dáme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme 25 až 35 minut, až horní vrstva zezlátne. Na posledních 5 minut zvýšíme teplotu na 220 °C, aby horní vrstva ještě víc zezlátla. Ale řiďte se zkušeností s vlastní troubou.
Když mi vybyla pečená klobása, měl jsem dvě možnosti. Dát si repete k večeři druhý den a nebo zkusit něco nového. Proč ne třeba snídani, že?! Ty tady moc nemívám.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
1osoba
5minut
Porce
Doba přípravy
1osoba
5minut
Stejnou snídani si můžete udělat určitě i bez předchozí večeře. Jen je třeba si klobásku opéci na oleji s máslem, tak 5 minut z každé strany.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
1osoba
5minut
Porce
Doba přípravy
1osoba
5minut
Stejnou snídani si můžete udělat určitě i bez předchozí večeře. Jen je třeba si klobásku opéci na oleji s máslem, tak 5 minut z každé strany.
Zapečená vinná klobása s rajčatem a vejci | Snídaňové překvápko