To jsem si teda zavařil. Nakonec všechno zůstalo pro mě, protože hláška „Kuřecí prsa zásadně nejím!“ byla sice mimo mísu, ale přesvědčujte tvrdohlavé. Připadal jsem si jako v Prostřeno?, kde si lidi vymýšlejí co všechno nemohou ani pozřít. No, tenhle úvod vás může odradit, ale neutíkejte. Pojďme vařit. Tohle jídlo je snadné, lehké, celkem rychlé a skvělé.
Krůtí steak se žampiony a špenátem | Pečené pikantní brambory nechybí
Potřebujete: |
- 400 g krůtích prsou
- 300 g brambor – malé zámecké jsou nejlepší
- 4 lžíce olivového oleje
- 200 g žampionů
- 150 g baby špenátu
- 4 stroužky česneku
- 2 lžičky sušeného tymiánu – nebo lépe čerstvý
- hrubozrnnou sůl
- sůl
- drcený černý pepř
Jednotky:
Jak na to:
- Brambory nakrájíme. Malé na polovinu, větší několikrát.
- Zalijeme olejem. Tak dvě lžíce stačí.
- Přidáme drcený pepř a hrubou sůl.
- Dobře promícháme. Aby se brambory obalily olejem, solí a pepřem.
- Rozložíme na plech vyložený pečícím papírem.
- Dáme do trouby předehřáté na 240 °C. Pečeme tak asi 25 až 30 minut.
- Steaky osolíme a opepříme. Opékáme na oleji. Stačí tak jedna lžíce.
- Opékáme z každé strany tak 4 až 6 minut. Pokud máte steaky slabší, stačí péct tak 3 minuty. Pak dáme stranou a držíme v teple.
- Nakrájíme žampiony na plátky, česnek rozdrtíme plochou stranou nože a nasekáme.
- Opečeme zlehka žampiony. Stačí 3 minuty, při restování mícháme.
- Přidáme česnek a tymián. Promícháme, restujeme jen půl minuty.
- Zasypeme baby špenátem.
- Osmahneme tak 2 minuty. Dobře promícháme.
- Podáváme s pikantními bramborami.