Záměr byl původně trochu jiný, vlastně párky zapečené v těstíčku. Ale když jsem si všechno rozbalil, bylo evidentní, že na věc musím jinak. Tak vznikla neplánovaně roláda. Proč by to nemohlo být tak?
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Doba vaření
30minut
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Doba vaření
30minut
Zkuste tuhle roládu, pochutnáte si. Je to takový multipárek v rohlíku.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Doba vaření
30minut
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Doba vaření
30minut
Zkuste tuhle roládu, pochutnáte si. Je to takový multipárek v rohlíku.
V montrealských novinách The Gazette se objevil recept dvou nadšených kuchařek Julie Van Rosendaal, novinářky z Calgary píšící o jídle, a Sue Duncan, nadšené kuchařky z Okanagan Valley. Pročetl jsem si, zhodnotil možnosti a pustil do vaření. Cizrnovou polévku už tady máme, ale tohle je poněkud jiná záležitost.
Hlasů: 5
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
4osoby
12minut
Doba vaření
40minut
Porce
Doba přípravy
4osoby
12minut
Doba vaření
40minut
Máme na výběr. V receptu je několik ingrediencí, které můžeme vynechat a přece se neochudíme o dobrou chuť. Pravda, avokádo někdo v polévce zrovna nemusí, tak proč se trápit. Zakysaná smetana, to už je jiná. Ostatně ke slovu přichází jako třešínka na dortu, takže kopeček na talíři při servírování oživí vzhled (a zjemní chuť). A když už chcete zdobit, přihoďte listovou petržel. Jen tak pro oko, třeba.
Hlasů: 5
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
4osoby
12minut
Doba vaření
40minut
Porce
Doba přípravy
4osoby
12minut
Doba vaření
40minut
Máme na výběr. V receptu je několik ingrediencí, které můžeme vynechat a přece se neochudíme o dobrou chuť. Pravda, avokádo někdo v polévce zrovna nemusí, tak proč se trápit. Zakysaná smetana, to už je jiná. Ostatně ke slovu přichází jako třešínka na dortu, takže kopeček na talíři při servírování oživí vzhled (a zjemní chuť). A když už chcete zdobit, přihoďte listovou petržel. Jen tak pro oko, třeba.
Cizrnová polévka s rajčaty a klobásou, tedy spíše párkem | Chuťový pozdrav z Montrealu
Na oleji rozpáleném na střední teplotě opečeme na kolečka nakrájené párky. Jakmile začnou chytat barvu, přidáme nadrobno nasekaný česnek, promícháme a minutu opékáme dál.
Přidáme nakrájenou papriku a chilli papričku a kmín. Promícháme a restujeme asi 2 minuty. Pamatujte na ten česnek, nesmí se spálit, jinak zhořkne.
Přidáme nakrájená rajčata i se šťávou.
Přidáme scezenou cizrnu.
Přilijeme vývar.
Promícháme a přivedeme k varu. Jakmile se polévka vaří, snížíme teplotu, zakryjeme a dusíme 30 minut.
Podáváme se zakysanou smetanou a na kostičky nakrájeným avokádem.