Receptů je jako much na vybaleném mase v létě. Pustil jsem si pár videí a je to o exhibici. Asi bych to dělal taky tak, kdyby mi šlo o výdělek. Špekáčky hned dolů nebo až nahoru? Nebo jen tak mezi? Sjel jsem si pro info pár videí. Některá mi připadala skvělá, jiná míň. Jo, jsem ke kolegům shovívavý, proč ne. Všichni se snaží. Jenom mě trochu dostala blogerka, která si při filmování hrála s kočkou na kuchyňské lince. Pak tu kočku sundala na podlahu a hrábla do špekáčků. No, mám doma zvíře, ale tohle bych nedělal. Pak doporučovala ostrý kečup a měla polojemný, červené fazole, tolik vychvalované jí manžel prý nekoupil, tak si do návodného videa dala ty, které koupil – bílé. A pak ještě něco chybělo, tak měla po ruce něco jiného. Trochu blábol, ale i tak by se dalo tohle jídlo uvařit. A mohlo i chutnat. No, možná je to snaha o upoutání šokem. Takhle se to přece dělá. Po průzkumu vím jediné Tak si to zase udělám po svém. Už si na těchto stránkách zahrály venkovské špekáčky, kousek váží 250 g a skvěle chutná.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
60minut
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
60minut
Neslibuji nic než dobré jídlo. Chutnalo i sezonnímu odpůrci kečupů, tak proto jsem nasadil propasírovaná rajčata. A ono to prošlo.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
60minut
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
60minut
Neslibuji nic než dobré jídlo. Chutnalo i sezonnímu odpůrci kečupů, tak proto jsem nasadil propasírovaná rajčata. A ono to prošlo.
Špekáčky na pivu | Super špekáčky a to pivo je černé
Špekáčky podélně přepůlíme. Na oblé straně uděláme křížem zářezy jako když buřty opékáme na ohni.
Na troše oleje opečeme špekáčky z obou stran. Stačí tak 6 minut.
Nakrájíme cibuli na půlkolečka, česnek rozdrtíme nožem a nasekáme. Kapii nakrájíme na kousky.
Ke špekáčkům přidáme cibuli a osmahneme.
Přidáme nakrájenou papriku.
A ještě nasekaný česnek.
Promícháme, dejte šanci zelenině, aby se také dobře orestovala.
Špekáčky naskládáme do zapékací misky.
Přidáme zeleninu.
Přidáme fazole po mexickém způsobu.
Přidáme propasírovaná rajčata
Zalijeme černým pivem.
Dáme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme tak 30 minut. Potom teplotu zvýšíme na 250 °C a pečeme 10 minut. Troubu vypneme a necháme dojít. Tak 10 minut to bude ještě probublávat. A je hotovo.
Ano, krevety už tady máme. A hned několikrát, třeba ještě tady a tady. Nebo experimentální či tak nějak importované. Takže jen doplním další možnost.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
15minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
15minut
Je to rychlé, chutné, snadné a lehké. Na přípravu i jídlo. Pokud se vám nechce do bucatin, což jsou vlastně takové duté špagety (a jejich výhodou je, že šťávu máte vně i uvnitř těstovin), sáhněte po klasice - špagetách. Sáhnout můžete už po vyloupaných krevetách, stejně jako po těch které vypadají exotičtěji, ale pak je musíte vyloupávat. Volba je na vás.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
15minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
15minut
Je to rychlé, chutné, snadné a lehké. Na přípravu i jídlo. Pokud se vám nechce do bucatin, což jsou vlastně takové duté špagety (a jejich výhodou je, že šťávu máte vně i uvnitř těstovin), sáhněte po klasice - špagetách. Sáhnout můžete už po vyloupaných krevetách, stejně jako po těch které vypadají exotičtěji, ale pak je musíte vyloupávat. Volba je na vás.
Krevety s kapií a bucatini | Variace pro rychlou večeři
Dáme vařit těstoviny do osolené vody. Tak na al dente bucatini potřebují 8 minut. Je dobré tím začít, protože budeme potřebovat vývar z těstovin při dalším z kroků.
Na oleji orestujeme nasekaný česnek. Staří stroužky nožem rozmáčknout a pak nasekat. Restujeme do půl minuty, aby česnek nezhořkl.
Přidáme na proužky nakrájenou kapii a promícháme. Na středním ohni restujeme do poloměkka, tak 3 až 4 minuty.
Přidáme krevety a restujeme, aby zrůžověly. Tak 3 minuty by mohly stačit. Pak přilijeme trochu vývaru z těstovin, zakryjeme a dusíme 5 minut
Těstoviny scedíme a hned propláchneme studenou vodou. Pak přidáme ke krevetám s kapií a promícháme. Prohřejeme.
Podáváme. Pokud miluje parmezán, tak porci ještě posypejte strouhaným sýrem.
Tip:
BUCATINI
Těstoviny, které jsou také skvělé. Díky otvoru uprostřed bucatin vás čeká výjimečný chuťový požitek, píše výrobce. A má pravdu. Omáčka se dostane do dutin bucatin totiž již během přípravy. Jsou tak vynikající v lehké kombinaci s jakoukoliv omáčkou, včetně těch nízkotučných.
„Bude rybička, hurá!“ ozvalo se doma, jen co jsem vybalil aljašskou tresku. „A s kmínem!“ No, tak jsem se do ní pustil, třebaže nápad byl trochu odvážnější. Nechám si ho na příště.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
65minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
65minut
Je to složitější na logistiku, protože potřebujeme dva plechy. Ale zase to není tak složité. Byť to trvá trochu déle. Můžete vše urychlit, pokud v kroku 7 po obrácení ryby přidáte brambory i kapii, abyste měli všechno naráz teplé k podávání.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
65minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
65minut
Je to složitější na logistiku, protože potřebujeme dva plechy. Ale zase to není tak složité. Byť to trvá trochu déle. Můžete vše urychlit, pokud v kroku 7 po obrácení ryby přidáte brambory i kapii, abyste měli všechno naráz teplé k podávání.
Aljašská treska pečená s bramborem | Možná už přišel kouzelník dneska
Nakrájíme kapii na kousky, brambory scedíme a dáme na plechy vyložený pečicím papírem. Postříkáme olejem a vinným octem.
Přidáme nakrájenou kapii, kterou smočíme v oleji s octem.
Dáme do trouby předehřáté na 220 °C a pečeme 20 minut.
Filety tresky osolíme, opepříme a okmínujeme. Poprášíme moukou z obou stran.
Rybu dáme na plech vyložený pečicím papírem, který postříkáme olejem. Na filety poklademe plátky másla. Dáme do trouby a pečeme 20 minut při teplotě 220 °C.
Pak filety obrátíme a pečeme ještě 10 minut. Rybu po vyjmutí z trouby pak držíme v teple, plech s bramborami vrátíme do trouby a prohřejeme tak 3 až 5 minut.
Mezitím na másle podusíme mexickou směs - hrášek, kukuřici a papriku.
Podáváme s bramborami, pečenou paprikou a dušenou zeleninou.