Meat! Meat! Already, tak jo. Náhoda tomu chtěla, aby to nebyly klasické výpečky, které jsem zamýšlel. But I encountered in trade in pork tails (after I've been blinking for a long time and now it has switched), ke kterým jsem přihodil ještě trochu bůčku, hlavně kvůli tuku, který by měl zahrát ve šťávě. A jdeme na to.
Need: |
- 700 g vepřových ocásků
- 200 g bůčku plátky připravené na gril
- 2 červené cibule
- 5 cloves garlic
- salt
- kmín
- 250 ml zeleninového vývaru
- 250 g kedlubny
- 1 spoon dried thyme
- 2 snítky fresh thyme
- 3 lžíce butter
- 100-150 ml zeleninového vývaru
- 1 spoon octa
- 1 spoon octa na dochucení
- 5 g cukru
- pepper
- salt
- Česnek prolisujeme a smícháme s kmínem. Touto směsí potřeme ocásky i bůček, mírně osolíme. Červenou cibuli nakrájíme na kolečka, kterými vyložíme dno zapékací misky. Na cibuli dáme ocásky a bůček.
- Dáme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme asi 30 minut ve spodní části trouby.
- Pak podlijeme trochou zeleninového vývaru. Bake yet 30 minutes, občas maso přelijeme dalším vývarem nebo vypečenou šťávou, pak ocásky i bůček otočíme a necháme v troubě ještě 30 minutes. Občas přelijeme šťávou nebo ještě vývarem pokud se šťáva odvařila.
- Mezitím si připravíme kedlubny. Nastrouháme je, dáme na rozpuštěné máslo (2 lžíce), do kterého jsme zamíchali sušený tymián a přidali i snítky čerstvého tymiánu. Osolíme, opepříme a chvilku restujeme.
- Přidáme zeleninový vývar a lžíci octa. Zakryjeme a dusíme asi 10 minutes. Přidáme cukr a podle chuti ještě lžičku octa, pokud je potřeba, zakryjeme a dusíme ještě 10 minutes. V závěru přidáme kousek másla. Toss.
- Podáváme s bramborovými knedlíky.
Losos se zeleninovým salátem a křenovou zálivkou | Vegetariáni zpozorní
Protesty, že jsem se dal na vegetariánskou stravu, jsem zažehnal. No, spíše ignoroval, I would say, protože zelenina je dobrá a když jí máte po ruce ve více druzích, dají se z ní také dělat kouzla. A pro jednou nebo dvakrát se s ní může popasovat i ortodoxní masožravec.
Bude smíření, když zeleninový salát doplním teplým uzeným lososem? Každopádně to byl riskantní krok, ale to už se v mé kuchyňské laboratoři stává celkem běžným jevem. Clearly, objevuji věci, které už generace přede mnou znaly, ale při vaření nejspíš jednou určitě narazíte na neprobádanou (myslím osobně) záležitost. option is, že vyrazíte do města a najdete si restauraci, která takové jídlo nabízí, ale co by to pak bylo za dobrodružství, když nevíte jak se to jídlo připravuje. Jakže se učí lidé plavat? Hodí je do vody a řeknou: Plav! No, měl jsem moře zeleniny, a tak jsem si řekl: Plav! |
Need: |
- 250 g kedlubny
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1 hrušku
- 5 ředkviček
- 1 čekankový puk
- 60 ml buttermilk
- 2 lžičky křenové pěny
- 1 spoon citronové šťávy
- 1 spoon chives
- 200 g uzeného lososa
- 2 lžičky Koper
- salt
- pepper
- Oloupanou kedlubnu nakrájíme na špalíčky.
- Ředkvičky nakrájíme na plátky, stejně jako řapíkatý celer. Čekankový puk rozebereme na listy.
- Hrušku zbavíme jadřince, překrojíme podélně na poloviny a pak krájíme na jemné plátky.
- Smícháme podmáslí, křen, citronovou šťávu a pažitku. Jemně osolíme a opepříme.
- Větší čekankové listy překrojíme podélně na poloviny. Zeleninu s hruškou smícháme, osolíme a opepříme. Decentně, prosím.
- Jak ohřát uzeného lososa? Na páře nebo v alobalu? Zvolil jsem alobal a balíček dal na 5 minut do horké trouby.
- Na talíř dáme směs zeleninového salátu a kousky teplého lososa, pokapeme dostatečně křenovou zálivkou a posypeme najemno nasekaným koprem.
Osobní poznámka: Od dětství loupu kedlubny zubama – odříznu kořen a pak loupu, nakonec stačí dočistit nožem. To se dá dělat s jednou nebo dvěma kedlubnami, stát u pásu a loupat a loupat, to by se mi nechtělo. Ale pokud s tím budete mít nějaký problém, pousťte se do loupání jenom s nožem.