Závan Itálie? Možná, Toskánsko mě láká, s krajinou i lidmi, zatím jsem ho vyměnil za Corfu, ale kdo ví? Tak si ho přitáhnu do kuchyně. Toskánsko, tedy. Zase bude trokolora. Italové mají kliku, že si mohou dělat jídlo ve státních barvách. My si tak akorát můžeme někde vypomoci šmoulí zmrzlinou, žádná sláva. Ale nezáviďme.
Klobása s pikantními fazolemi | Toskánská inspirace
Potřebujete: |
- 2 lžíce olivového oleje
- 5 stroužků česneku - zase ten červený
- 250 g cherry rajčat - tedy asi 17
- 3 pálivé papriky
- 2 klobásy - 220 g, v Tesco jim říkají "Klobásy na vaření"
- sůl
- pepř
- 1 plechovku bílých fazolí
- 1 plechovku červených fazolí
Jednotky:
Jak na to:
- Nakrájíme rajčata, papriky i česnek, ten na plátky.
- Na oleji opečeme klobásy. Pár šikmých zářezů v klobáse není na škodu. Pečeme tak asi 6 až 8 minut. Vyjmeme z pánve a dáme stranou.
- Osmahneme rychle na plátky nakrájený česnek.
- Přidáme nakrájená rajčata...
- ... a papriky.
- Osolíme, opepříme a promícháme.
- Promícháme.
- Snížíme teplotu a zakryjeme. Dusíme asi 10 minut, dokud se rajčata nerozpadnou.
- Vrátíme do pánve klobásy.
- Přidáme fazole, které jsme dobře propláchli.
- Přidáme bobkové listy. Můžete přidat opravdu jen trochu vody.
- Dobře promícháme a dusíme ještě 10 minut.
- Hotovo.
- Podáváme. Můžete ještě dozdobit nasekanou petrželkou.