Servings | Prep Time |
4 osoby | 5 minutes |
Cook Time |
90 minutes |
|
|
|
Need: |
- 600 g pork shoulder
- 500 g pork belly leaner is better
- 2 cibule
- 5 cloves garlic
- 4 lžičky kmínu
- 2 lžičky soli
- 1 spoon thyme
- 1 spoon granulated garlic
- 2 lžíce sádla goose or pork
- 150 ml vody
- 2 lžičky hladké mouky
- Chop coarsely, meat and bacon into small cubes. Place in a baking dish. Posolíme and to add fine sliced garlic, granulated garlic, kmín, thyme and lard. Cover the pan (Hood, aluminum foil) and bake in preheated oven 15 minutes at 250 ° C. Odkyjeme, Mix and add a little hot water. Reduce the temperature to 220 ° C and bake 60 minutes. Stir occasionally meat, if appropriate, add hot water.
- Mix the flour with cold water and add to meat. mix well, Reduce heat to 180 ° C and bake more 15 minutes.
- Serve with potato dumplings and spinach.
Smažený květák v pikantním těstíčku | Zeleninová variace v nového hávu
Už jsem zkoušel s květákem klasický trojobal, ale co zkusit něco jiného? Třeba bez trojobalu, takže což takhle udělat těstíčko, které by mělo všechno a květák byl pikantní a skvělý?
Need: |
- 350 g květáku
- 2 egg
- trochu mléka
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 a 1/4 lžičky soli
- 1/2 lžičky kmínu
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1 spoon koření sumac
- strouhanku podle potřeby
- vegetable oil na smažení
- Květákové růžičky krátce povaříme v osolené vodě a pak je zchladíme v ledové vodě.
- K vajíčkům přidáme kmín a osolíme je.
- Přidáme sumac.
- A ještě opepříme.
- Přidáme mouku.
- Přilijeme trochu mléka a rozšleháme. Pozor s tím mlékem!
- Růžičky obalíme v těstíčku. Pokud je příliš tekuté, můžeme ještě přidat do těstíčka mouku, nebo nastupuje v dalším kroku pomocná četa – strouhanka.
- Obalíme ve strouhance.
- Smažíme v dostatečné vrstvě oleje.
- Při smažení růžičky obracíme.
- Finished. Už můžeme servírovat. Podáváme s hranolky a dipem.
Můžeme si ještě připravit:
Odhalení:
CO JE TO SUMAC?
Nebo také sumah, sumach, sumak, sumac, sumaq...
Sumac se používá jako koření, je to prášek temně červené barvy. V podstatě to jsou usušené a umleté plodové palice stromu a keře škumpy koželužské (Rhus coriaria L.), domácí kolem Středomoří v Turecku, Sicílii, Gruzii, Arménii a jihozápadní Asii. U nás některé druhy škump rovněž rostou v parcích, ale jejich plody se nepoužívají. Ale tohleto není ona škumpa, která figuruje v jednom dílu seriálu Columbo.
Sumah má chuť ovocně kyselou, neostrou, bez vůně. Využívá se podobně jako citronová šťáva nebo ocet. Hodí se k masu, rybám, do salátů, kebabů, na šašlik, do čočky, sypou se jím grilované pokrmy, hodí se také do jogurtů. Nejvíce se používá v ázerbájdžánské, turecké, íránské a libanonské kuchyni.
Dá se koupit například v Marks&Spencer.