Ono to vlastně tak vyšlo. Takže střepatost je nečekaná, ale nakonec to beru jako přednost. Prostě se z toho nějak musíte vylhat, když výsledek je poněkud odlišný od představ a dokonce i vžitých představ. Při balení rolády je dobré si dát pozor, aby byla pevněji srolovaná a svázaná. Pak si udržíte i obvyklý vzhled. Pokud se to nepovede, budet mít střapatou roládu.
Střapatá bůčková roláda
Potřebujete: |
- 250 g bůčku na kámen
- 200 g anglické slaniny
- 3 lžičky hořčice
- 4 zelené papriky použil jsem nakládané
- 80 g slaniny
- 3 vejce
- 100 g žampionů
- sůl
- pepř
- kořenící směs na kuře 7 bylin
- koření na vepřovou pečeni
- potravinářský provázek
- alobal nebo potravinářskou fólii
Jednotky:
Jak na to:
- Připravíme si náplň. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, na rozpálené pánvi škvaříme a pak přidáme na plátky nakrájené žampiony. Osolíme.
- Do směsi přidáme vejce a promícháme.
- Vytvořenou směsí budeme plnit roládu.
- Plátky bůčku poklademe vedle sebe na podložku, fólii nebo alobal.
- Bůček pomažeme hořčicí.
- Přes pásky bůčku položíme plátky anglické slaniny napříč plátkům bůčku a ještě položíme další vrstvu, opět křížem.
- Na slaninu roprostřeme vajíčkovou náplň. Osolíme a opepříme. Poklademe nakrájenou paprikou.
- Pomocí alobalu (nebo fólie) stočíme roládu.
- Převážeme provázkem na potraviny. Pokud nemáte ruce volšové, podaří se vám úhledný balíček. Když prsty nějak neposlouchají, máte nakročeno na střapatou roládu.
- Roládu trochu podlijeme vodou a posypeme kořením na kuře 7 bylin. Zakryjeme pokličkou nebo alobalem a dáme do předeřáté trouby nastavené na 200 °C. Pečeme asi 90 minut.
- Pak pokličku nebo alobal sejmeme, dochutíme kořenící směsí na vepřovou pečeni, můžeme ještě trochu podlít vodou a dáme zpět do trouby nastavené na 190 °C. Pečeme ještě 30 minut, již odkryté.
- Zbavíme provázku, nakrájíme a servírujeme s vařenými bramborami.
- K roládě můžeme také připravit šťouchané brambory se slaninou a jarní cibulkou.