Servings | Prep Time |
2 osoby | 30 minutes |
Cook Time |
60 minutes |
|
|
|
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Need: |
- 4 white pepper
- 250 g mletého masa
- 1 cibuli
- 4 cloves garlic
- wild spices celý pepř, nové koření, Bay leaf
- 1 tomatoe sauce
- 1 can krájených rajčat
- 2 rajčata
- 2 lžíce strouhanky
- 100 ml mléka add gradually as needed
- 5 g cukru
- salt
- olej
Units:
How do you:
- The pepper and cut off the tops of the peaks - just a short walk (will better meet, cut off the tips because air escapes), We get rid of the seeds.
- Mix the minced meat with breadcrumbs and milk (gradually add milk, Have a stronger mass), Add the crushed garlic and salt.
- Mixture into peppers. If a bit of the mixture is left, We do it balls, which add to the pepper.
- On the hot oil and fry the finely chopped onion, Throw paprika tip. Stuffed peppers and fry on all sides and add the tomato puree, wild spices, chopped fresh tomatoes and a can of chopped tomatoes and sauce, pour water, Mix well and simmer.
- Serve with bread dumplings or bread.

Beans with chilli and rice
Beans with chilli and rice
Need: |
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule nakrájená najemno
- 3 cloves garlic nakrájené nadrobno
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička ground cumin
- 1 lžička mletého chilli
- 400 g mletého masa
- 420 g krájených rajčat tj. 1 can
- 100 ml vody
- 1 šálek rýže
- čerstvý koriandr pro servírování
- 3 šálky vody na přípravu rýže
- 420 g fazolí v chilli omáčce
- zakysanou smetanu
Units:
How do you:
- Olej zahřejeme v pánvi na střední teplotě, vložíme cibuli a česnek a restujeme asi 5 minutes. Přidáme mletý koriandr, mletý kmín a mleté chilli, promícháme a vaříme 1 minutu. Teplotu zvýšíme a pak přidáme mleté maso, které opékáme do hněda, about 4 until 5 minutes.
- Přidáme nakrájená rajčata, trochu vody a fazole v chilli omáčce, snížíme teplotu, zakryjeme poklicí a vaříme mírně 5 until 10 minutes. Hustotu regulujeme postupným přidáním vody.
- Zatímco se na pánvi vaří maso s rajčaty a fazolemi, připravíme si rýži.
- Podáváme s rýží, chilli fazolky uložíme do připraveného "hnízda" z rýže, přidáme zakysanou smetanu a ozdobíme lístky čerstvého koriandru.

Stew with spicy salami draft
Servings | Prep Time |
4 osoby | 15 minutes |
Cook Time |
40 minutes |
|
|
|
Stew with spicy salami draft
Need: |
- 1,5 lžíce sádla
- 300 g maďarského točeného salámu
- 2 cibule plus malá cibule na ozdobení
- 2 papriky pálivější
- 100 g žampionů
- 425 g krájených rajčat s bazalkou, tj. 1 konzerva
- 200 ml vody nebo vývaru
- 2 lžičky papriky
- 1 lžička pepře
- 1 lžička soli
- 1 lžíce čerstvé bazalky
- 2 lžičky hladké mouky
- penne nebo jiný druh těstoviny
Units:
How do you:
- Salám nakrájíme na menší díly podélně na poloviny a pak napříč na plátky. Opečeme na rozpáleném sádle z obou stran asi 4 minuty, zmírníme teplotu a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme.
- Žampiony také přepůlíme podélně a nakrájime napříč na plátky. Papriky nakrájíme na kolečka. Přidáme s základu a promícháme. Resto 4 until 5 minutes. Osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Opět promícháme a přidáme nakrájená rajčata spolu se 100 ml vody. Zakryjeme a necháme dusit asi 10 minutes. Pokud je guláš příliš hustý, přidáváme ještě vodu, nemělo by jí být tolik, aby nám vznikla polévka.
- Hladkou mouku rozmícháme v troše studené vody. Dáme vařit těstoviny. Mouku vmícháme do guláše, přidáme nasekanou bazalku, případně ještě trochu vody, zakryjeme a necháme dusit na mírném ohni. Nakrájíme na kolečka malou cibuli na zdobení.
- Podáváme s těstovinami, dozdobené kolečky cibule.
