Dušená kuřecí játra | Snadno a bez karambolu

Kuřecí játra uvítají především krátkou a rychlou úpravu. Takže je nebudeme na pánvi trápit. Kuřecí játra jsou levná, dostupná, ale také snadná a rychlá na přípravu.  Přínos z nich pociťuje zejména mozek, srdce a střeva. Ale dost zdravovědy, podstatné je totiž to, že jde o chutné jídlo. Už tu máme játra na smetaně. Tak popojedeme.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 6 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 6 minut
Doba vaření
20 minut
Je to poměrně rychlé a s rýží nemá chybu.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 6 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 6 minut
Doba vaření
20 minut
Je to poměrně rychlé a s rýží nemá chybu.
Dušená kuřecí játra | Snadno a bez karambolu
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Cibule nakrájíme nadrobno, česnek na plátky.
  2. Játra očistíme na větší kousky překrojíme.
  3. Olej rozpálíme a do pánve dáme játra.
  4. Zprudka opékáme tak 3 až 8 minut. Játra by měla na povrchu zezlátnout.
  5. Přidáme cibuli a česnek, restuje tak 2 minuty.
  6. Dobře promícháme.
  7. Přidáme mletou papriku, sůl a kmín. Promícháme.
  8. Přidáme rajský protlak, aby paprika nezhořkla. Promícháme.
  9. Přilijeme víno a promícháme.
  10. Dobře promícháme a povaříme, aby se část vína odpařila.
  11. Jakmile začne směs bublat, přikryjeme a necháme dusit 10 minut. Je jasné, že pro dušení zmírníme teplotu. Mezitím si připravíme rýži. Používám Bena v sáčku.
  12. Podáváme s rýží.

Játrová zavářka | Knedlíčky, jak mají být

Do polévky je to téměř povinnost. Játrové knedlíčky jsou přece oblíbenou zavářkou do polévek, zejména hovězího, případně drůbežího vývaru. Polévka s játrovými knedlíčky je tradičním slavnostním pokrmem, který má své místo na svatbách, oslavách narozenin a při dalších významných událostech. Bývá v hospodách uváděna v menu jako první a hlavně se objevuje dost často.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Doba přípravy
15 minut
Doba přípravy
15 minut
Bez knedlíčků by byl vývar poněkud smutný.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Doba přípravy
15 minut
Doba přípravy
15 minut
Bez knedlíčků by byl vývar poněkud smutný.
Játrová zavářka | Knedlíčky, jak mají být
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Kuřecí játra nameleme nebo nasekáme. A nebo naškrábeme. Záleží na tom, jakou konzistenci mají mít.
  2. Přidáme strouhanku.
  3. Přidáme vejce.
  4. Přidáme utřený česnek. Osolíme a přidáme všechno koření.
  5. Promícháme.
  6. Někdy je lepší si pomoci rukou, kterou směs prohněteme. Nebo rovnou zapojte obě.
  7. Pokud je směs více suchá, zakápneme trochou vody. A opět prohněteme mokrýma rukama.
  8. Necháme chvíli odpočinout. Můžete vyválet rukama drobné knedlíčky. Nebo použít tvořič kuliček z Tescomy. Pokud někomu opravdu funguje, dejte mi vědět. Třeba dělám něco špatně. Třeba...
  9. Připraveno. Teď už jen zavařit do polévky...

Kuřecí játra na smetaně | S chlebem nebo rýží, stačí si vybrat

Zachtělo se mi něco rychlého, bezproblémového. I ohledně přílohy.Tak jsem šel do kuřecích jater na smetaně. Našel jsem dvě možné varianty, jedna doporučuje smetanu na šlehání, druhá zakysanou smetanu. Tak si můžete vybrat. Stejně jako přílohu. Libo-li chleba, bagetku nebo rýži. Není problém.





Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!




Tiskni

Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut

Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut

Je to rychlé jídlo, takže, když nemáte čas nebo ho chcete věnovat něčemu jinému než vystávání u sporáku, jděte do toho. Jo, ještě jsem narazil na recept, kde podléváte koňakem nebo whisky. No, může být.


Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!




Tiskni

Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut

Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut

Je to rychlé jídlo, takže, když nemáte čas nebo ho chcete věnovat něčemu jinému než vystávání u sporáku, jděte do toho. Jo, ještě jsem narazil na recept, kde podléváte koňakem nebo whisky. No, může být.

Kuřecí játra na smetaně | S chlebem nebo rýží, stačí si vybrat

Potřebujete:



Jednotky:

Jak na to:
  1. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na rozpáleném oleji. Já volím pomalejší zkaramelizování, pár minut navíc, střední teplota a cibulka je jako víno.
    osmahneme

  2. Nasekáme česnek (můžete i prolisovat, je-li libo) a přidáme k restované cibulce. Dejte česneku tak půl minuty, ne víc.

  3. Přidáme očištěná játra. Větší kusy překrojíme. Restujeme asi 10 minut nebo do té doby než vykazují známky opečení.
    osmahneme

  4. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Promícháme.
    Přidáme koření

  5. Podlijeme trochou kuřecícho vývaru.
    Podlijeme

  6. Zakryjeme a dusíme tak 10 minut. Mezitím si připravíme rýži (je-li ve volbě přílohy).
    Zakryjeme

  7. Smícháme mouku s vodou.
    Smícháme

  8. Játra zalijeme smetanou a promícháme.
    Zalijeme smetanou

  9. Přidáme mouku rozmíchanou ve vodě. Promícháme a provaříme. Dejte mouce tak 3 minuty.
    Přidáme mouku

  10. Podáváme. Ve finále můžeme dozdobit nasekanou natí jarní cibulky nebo něčím jiným zeleným. Aby si pochutnalo i oko.
    Podáváme




Játrová nádivka do kuřete | V kuřeti i samotná chutná + pečené kuře

Játrová nádivka do kuřete. Když peču kuře, vždycky padne otázka, zda bude s tou nádivkou. Je míněna játrová nádivka, kterou dělám, protože všem chutná. Je to jednoduchá věc, chutná.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Všechno smícháme, naplníme do kuřete nebo pečeme samostatně. Obvykle to, co se do kuřete nevejde, zabalím do alobalu a peču současně s kuřetem. Nádivka by šla také péci samostatně v zapékací misce.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Všechno smícháme, naplníme do kuřete nebo pečeme samostatně. Obvykle to, co se do kuřete nevejde, zabalím do alobalu a peču současně s kuřetem. Nádivka by šla také péci samostatně v zapékací misce.
Játrová nádivka do kuřete | V kuřeti i samotná chutná + pečené kuře
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky.
    Potřebujeme
  2. Přidáme na kostičky nakrájené rohlíky. Zalijeme mlékem.
    Zalijeme mlékem
  3. Přidáme vejce. Osolíme, přidáme asi tak lžičku provensálského koření, špetku muškátového oříšku a opepříme.
    Přidáme nejen vejce
  4. Promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme ještě strouhanku podle potřeby. Necháme chvíli stát, aby se pečivo i strouhanka dobře nasákly.
    Dobře promícháme
  5. Můžeme přidat strouhanku
  6. Nádivkou naplníme kuře, které jsme osolili uvnitř i vně.
    Plníme kuře
  7. Pokud po plnění kuřete vám něco zbyde, stačí zabalit nádivku do alobalu a přidat k pečení kuřete.
    Kuře se slaninou
  8. Kuře pečeme pomalu při 220 °C, podložené kousky másla. Pečeme 1 a 1/2 až 2 hodiny. V polovině pečení podlijeme vodou a sundáme slaninu. Pak ještě při dalším pečení přeléváme kuře občas šťávou.
    Polovina pečení
  9. Kuře pak podáváme s bramborem. Ale tuhle fotku už tady neuvidíte. Než jsem cvaknul výsledek, bylo už snězené.