Na recept na kuřecí kormu jsem narazil tak při brouzdání po internetu a hledání něčeho úplně jiného. Název mě přitáhl, tak jsem si kliknul na Koloniál, kde nabízí recept Tereza z Foodlover. A tak pátrám dál. Kormu připravuje i Jamie Oliver, jede v tom dost lidí. A co to korma je? Wikipedie mi česky nabízí šílené vysvětlení: Jedná se o středověký nápoj keltského původu. Původně se připravoval tak, že do piva byl přidán med a kmín. V dnešní době je možné se s tímto nápojem setkat v tematických středověkých hospodách (tzv. krčmách). Tam bývá často míchán jako směs piva a medoviny. Tak to je možná pravda, ale v tomhle případě jsme vedle. Anglická verze wikipedie je o něčem jiném: Korma (z turecké kavurmy), též hláskovaná kormaa, qorma, khorma, kurma nebo qovurma, je pokrm pocházející z indického subkontinentu. Skládá se z masa nebo zeleniny restované s jogurtem nebo smetanou, vodou nebo vývarem a kořením, vytvoří se hustá omáčka nebo glazura. Tak to už jsme nějak doma. Že jo?
Servings | Prep Time |
2 osoby | 35 minutes |
Cook Time |
20 minutes |
|
|
|
Need: |
- 260 g chicken thigh fillet
- 150 g jogurtu řeckého typu
- salt
- pepper
- chilli vločky
- 1 red onion
- 4 cloves garlic
- 1 feferonku
- 50 g arašíd
- 1 spoon ground ginger
- 1 spoon římského kmínu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky kari
- 100 ml vývaru
- Kuřecí řízky odšlašíme (moje slovo, sorry) a nakrájíme na kostky. Můžete okrájet i veškerý tuk, já ho nechávám, nevadí mi.
- salt meat, opepříme a trochu zpikantníme mletými chilli vločkami. Jen párkrát otočíme mlýnkem, žádná velká divočina.
- Maso dáme do boxu a přidáme jogurt.
- Toss, uzavřeme a dáme do chladu. Necháme v chladu minimálně 30 minutes.
- Připravíme si ingredience na pastu.
- Nakrájíme nadrobno cibuli, feferonku, nahrubo nasekáme česnek a vše rozmixujeme spolu se zázvorem na pastu. Přidáme nadrcené arašídy.
- Heat the olive oil, přidáme římský kmín a krátce orestujeme.
- Přidáme pastu a kari. Ještě chvilku restujeme.
- Přidáme kuřecí kousky naložené v jogurtu.
- Zalijeme vývarem, promícháme a zakryjeme. Necháme na mírném ohni probublávat asi 15 minutes.
- Odkryjeme a omáčku necháme redukovat, pokud je třeba.
- Podáváme s rýží.
Červené kuře s torti | Paprika, rajčata i fazole v jedné barvě
Name this one recipe gave coincidence. A protože si rád hraju, využívám i téhle náhody. Skoro všechny suroviny jsou v jedné barvě – červené. A příště to dotáhnu do dokonalosti, povolám červenou cibuli i červený česnek.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
30 minutes |
|
|
|
Need: |
- 300 g chicken thigh fillet
- 1 červenou papriku
- 1 cibuli
- 2 rajčata
- 2 cloves garlic
- 1 plechovku red beans - a content 240 g
- 3 lžíce olivového oleje
- 150 ml kuřecího vývaru
- salt
- pepper
- 120 g wrongs - Pasta spirals
- Připravíme si vše, What we need. Chop peppers, rajčata i cubuli. Chicken fillets cut into smaller pieces, osolíme opepříme a zakápneme olivovým olejem.
- In a pan, melt 2 lžíce oleje a osmahneme kuřecí kousky, that meat overcast. When he starts zlátnout, vyjmeme u pánve a dáme stranou. So 6 minutes.
- Na pánev přidáme ještě lžíci oleje a osmahneme papriku, aby změkla. I guess 2 until 3 minuty.
- Přidáme cibuli a promícháme a necháme cibuli zesklovatět, tak 3 minuty. Then add coarsely chopped garlic. Promícháme a necháme česnek orestovat tak 30 seconds.
- Přidáme nakrájená rajčata a promícháme. Povaříme.
- Return to pan the chicken pieces.
- Zalijeme vývarem.
- Cover and simmer. So 10 minutes.
- Fazole dobře propláchneme a pak přidáme do pánve.
- Boil salted MIPD pasta. they need about 11 minutes.
- Promícháme a zakryjeme. Dusíme ještě 6 until 8 minutes.
- Serve with Torti.
Chicken with potato salad Tartar | Experiment in the kitchen
Already, turn chicken. But this time I want something completely original, although certainly lurking somewhere similar recipe. No nic, We go and try it. An attempt is always to start to any discovery, although it should be just a simple dinner.
There are two ways, which will give. The first is, that we fry the chicken pieces and let cool. Then mix with others. The second way is the, When we create a salad and then add to it, still warm chicken. Both should taste. So which we? second, after it vychlanutí chicken pieces actually go back to the first. A pretty good the way third, of which there are not yet talking. It is this, let the potatoes completely vychlsdnout, so lukewarm salad. |
Need: |
- 300 g potato
- 250 g chicken thigh fillet
- olive oil
- butter
- 2 soudková rajčata
- 1 cibuli
- 100 g tatarské omáčky
- pažitka
- 2 egg hard-boiled
- salt
- pepper
- 140 g sterilized peas (small tin)
- 140 g canned golden corn (small tin)
- 1 spoon hořčice
- Slice the potatoes and boil in salted water. Peel and slice into quarters (year, they're small potatoes!). Boil hard-boiled eggs. Chop the onion.
- Chicken fillets, cut into small pieces, proužky, jak chcete. Osolíme, pepper and fry in oil and butter, stir-fry 5 minutes.
- Mix the potatoes with onions and finely chopped tomatoes.
- Add the chopped egg and mustard.
- Toss, pepper and salt.
- add the chives.
Kuře natošup | Fast action for Rapid Arrows,cs
Tak jsem neměl na vaření najednou čas. Pozdě z práce, co tedy podniknout. Clearly, rychlovku. Takže maximum 20 minutes, no s rezervou 30, ale víc ne. And it worked!
Need: |
- 230 g chicken thigh fillet
- 1 šalotku
- 1 sweet red pepper
- salt
- pepper
- 1 spoon Dark soy sauce
- 1 spoon cornstarch
- 3 lžíce vody
- 150 ml kuřecího vývaru
- 90 g mung bean sprouts (small tin)
- 2 lžíce mléka
- 1 spoon olivového oleje
- 1 handful whole green beans - This time, frozen
- Cut chicken into cubes or pieces corresponding. Salt and pepper. Fry in oil, so pieces of meat seized more golden color. Then add the chopped shallot. Lightly fry the onion.
- Add the chopped bell peppers into strips and beans. Toss.
- After a while we will also add mung bean sprouts. Cover and about as 5 minutes simmer.
- Add a tablespoon dark soy sauce and chicken broth. mix well.
- Cover and simmer again so 3 minuty. Meanwhile, stir the cornstarch in water and stir into the mixture. cook and 2 until 3 minuty. Add more milk, Stir again and cook for a minute.
- Podáváme s rýží – směs přes rýži přelijeme.