Chuť i zvědavost mě tentokrát přitáhly až do Koreje. A tak jsem si Koreu pozval do kuchyně. Narazil jsem na síťové povídání jak chutná Korea, no teď už vím, že překvapivě se všudypřítomná rýže jí vždy lžící, hůlky si pak Korejci berou na vše ostatní takže neustále přehmatávají. A také, že je velmi nezdvořilé podávat misku s rýží s vertikálně zabodnutou lžící. Tak jdeme na to! 좋은 식욕! (čti nejspíš jako joh-eun sig-yog!) Enjoy your meal! A pardon, bude to bez hůlek.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
4osoby
10minutes
Cook Time
30minutes
Servings
Prep Time
4osoby
10minutes
Cook Time
30minutes
Rovnýma nohama jsem do toho skočil a pustil se do jednoho z nejvyhlášenějších a nejtradičnějších jídel – dušeného kuřecího masa se zeleninou. Faktem je, že se k tomuto jídlu (asi ke každému) přidává rýže, pěkně v misce, ale když chutnáte dušené maso se zeleninou a nudlemi, přijde vám, že už vlastně rýži netřeba. Ale to už je na vaší volbě.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
4osoby
10minutes
Cook Time
30minutes
Servings
Prep Time
4osoby
10minutes
Cook Time
30minutes
Rovnýma nohama jsem do toho skočil a pustil se do jednoho z nejvyhlášenějších a nejtradičnějších jídel – dušeného kuřecího masa se zeleninou. Faktem je, že se k tomuto jídlu (asi ke každému) přidává rýže, pěkně v misce, ale když chutnáte dušené maso se zeleninou a nudlemi, přijde vám, že už vlastně rýži netřeba. Ale to už je na vaší volbě.
Dušené kuře se zeleninou | Korejská inspirace
Need:
400gchickenpro zjednodušení jsem použil stehenní řízky
Nejdřív si připravíme omáčku. Smícháme všechny ingredience v misce. Skleněné nudle namočíme do teplé vody asi na 20 minutes.
Přivedeme k varu 4 šálky vody a dáme do ní na střední kousky nakrájené kuřecí maso. Jakmile se voda opět začne vařit, necháme 2 minuty a pak odstavíme. Vodu slijeme.
Kuřecí maso dáme do čistého kastrolu, zalijeme omáčkou, zakryjeme a na střední teplotě vaříme (dusíme) 10 minutes.
Brambory i cibuli nakrájíme na středně velké kousky, zelenou papriku, zbavenou semínek, nakrájíme napříč na tenká kolečka. Mrkev nakrájíme na menší kousky. Spolu s chilli papričkami vše přidáme ke kuřeti v omáčce. Zakryjeme a vaříme asi 7 minutes, pak jemně promícháme a ještě vaříme zakryté asi 8 minutes.
Žampiony nakrájíme na tenké plátky, zelenou část jarní cibulky na kousky. Dáme k masu, přidáme skleněné nudle a vaříme na mírném ohni zakryté asi 5 minutes. Dobře lehce promícháme, aby se vše spojilo s omáčkou.
Podáváme s dušenou rýží, můžeme posypat praženým sezamovým semínkem a dozdobit nasekanou zelenou částí jarní cibulky. Rýži ovšem také můžete vynechat...
This attempt must go. moreover, if he came out, so there will not be a recipe. Takže, As always tried and true self in the diminutive kitchen, where not much spin. Fits, You need really only one pan. Enjoy, not only during cooking! Na scénu přichází kuře.
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
12minutes
Cook Time
12minutes
Servings
Prep Time
2osoby
12minutes
Cook Time
12minutes
This is a recipe for two, It certainly will not make the problem can multiply the ingredients by the number of diners, moreover we have here and helping calculator.
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
12minutes
Cook Time
12minutes
Servings
Prep Time
2osoby
12minutes
Cook Time
12minutes
This is a recipe for two, It certainly will not make the problem can multiply the ingredients by the number of diners, moreover we have here and helping calculator.
Crunchy and crispy chilli chicken | Just one pan - wok
Need:
450gchickenbreast and thigh fillet cut into pieces
Cut chicken into pieces, Mix the flour with salt and pepper.
Meat in flour, wrap from all sides.
Heat the wok and put it into oil, Heat to a higher temperature. Into the hot oil we toss the whole chili peppers and restujeme 30 seconds. Pozor, prská to! Peppers, remove and set aside, need for paper towels.
Chicken pieces put into wok and relaxed about restujeme 8 minutes, until the meat gets a golden color.
Add the ginger, cut into fine slices and garlic, we nakrájelii too finely and more about restujeme 2 minuty.
If you have a craving for peanuts, add a handful of them to pan. But you can skip this step.
If there is still oil pan, maso, ginger, garlic and remove from pan, aside the, must again on paper towels, You can remove the excess fat.
Remove from the pan and the fat chicken and peppers into her back. Do not let the mixture scallions, chopped into pieces třícentimentrové (greater white part lengthwise). Add the soy sauce and cook, součaném while moving the pan over the stove for about 1 minutu. This earthquake ladle the sauce mix with others as we would have mixed. Instead of shaking can mix wooden spatula.
And we can now serve.
You have to also prepare rice, if you want to please the guests more. Even at the table it looks richer. And if guests are mlsavější, You also need to prepare a simple cucumber salad.
Tip:
cucumber salad matters are good. Fast, svěží, delicious. Inpiraci najdete tady, This is a Japanese affair, or tady Can you give for a trip into Thailand This way.