Když narazíte v receptech na Madrás, je to už jenom ozvěna starých časů. Město, které založili Angličané v jižní Indii už nese od roku 1996 jméno Čennaj, v anglickém přepisu samozřejmě Chennai. Takže kuřecí madrás nebo hovězí madrás, to už je trochu nostalgie.
Hovězí maso po indicku | Vzpomínka na Madrás, Chennai, Čennaj
Potřebujete: |
- 350 g hovězího masa kýty, šálu, nakrájíme na 3cm kousky
- 1 lžíci rostlinného oleje
- 3 stroužky česneku
- 2 cm čerstvého zázvoru oloupeme a nastrouháme
- 3 lžičky mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky chilli vloček
- 4 lžičky rajského protlaku
- 1 šálek hovězího vývaru
- rýši jako přílohu
Jednotky:
Jak na to:
- Na pánvi zahřeme olej a maso nakrájené na kostky na něm opečeme.
- Přidáme česnek nakrájený na kousky, koriandr, kmín, kurkumu, zázvor (s tím trochu opatrně, je dost aromatický) a chilli. Vaříme za stálého míchání 1 minutu. Přidáme rajský protlak a vývar. Přivedeme k varu, snížíme teplotu, zakryjeme a dusíme dokud maso nezměkne. 40 až 60 minut, sami uvidíte, stačí ochutnat.
- Podáváme s rýží a salátem z rajčat a červené cibule.