Penne s pikantním salámem a sýrem | Rychlá akce

Tentokrát přijde překvapení, těstoviny totiž nebudeme vařit separátně, ale rovnou i s ostatním.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Hlavní je, že si tuhle záležitost připravíte rychle a můžete si pochut za 20 minut.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Hlavní je, že si tuhle záležitost připravíte rychle a můžete si pochut za 20 minut.
Penne s pikantním salámem a sýrem | Rychlá akce
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Salám nakrájíme na kolečka a opečeme na rozpáleném oleji. Tak 4 minuty. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji změknout, asi 4 minuty. Přidáme ještě nasekaný česnek. Pak přidáme na proužky nakrájenou papriku a promícháme. Osolíme, opepříme a dochutíme bazalkou. Promícháme.
  2. Zalijeme vývarem a přidáme penne. Promícháme, snížíme teplotu a zakryjeme. Dusíme tak 15 minut, aby byly těstoviny uvařené.
  3. Ve finále přimícháme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a strouhaný sýr a zakryjeme, aby se sýr roztekl.
  4. Podáváme.
Tip:

A ještě jinak:
Místo papriky můžete přidat plechovku krájených rajčat i se šťávou a také smetanu, tak asi 100 g, řekl bych. Prostě podle chuti a úvahy. Už to bude trochu jiný recept, ale bude to také skvěle chutnat.

Pečená růžičková kapusta se salámem, brambory a cibulí

Růžičkovou kapustu si pamatuji z naší zahrádky, většinou vydržela až do prvních mrazíků, hrdě vztyčená, protože kapustičky vyrůstají v vyššího stonku. Tentokrát jsem sáhl po kapustě z Holandska, asi se u nás už ani nepěstuje nebo jenom neprodává.
videopostup
Můžete se podívat na VIDEO s postupem krok za krokem i na YouTube.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Je to jednoduchá večeře, kdy všechny ingredience nakrájíme, smícháme, dochutíme a upečeme. Pokud neznáte maďarský točený salám, je to taková měkká verze paprikové klobásy. Můžete použít i tu klobásku nebo jenom obyčejný točený salám. V tom případě bych ještě přidal trošku slaniny a papriku.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Je to jednoduchá večeře, kdy všechny ingredience nakrájíme, smícháme, dochutíme a upečeme. Pokud neznáte maďarský točený salám, je to taková měkká verze paprikové klobásy. Můžete použít i tu klobásku nebo jenom obyčejný točený salám. V tom případě bych ještě přidal trošku slaniny a papriku.
Pečená růžičková kapusta se salámem, brambory a cibulí
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Základ večeře: maďarský točený salám, brambory, cibule a růžičková kapusta.
    Potřebujeme
  2. Nakrájíme kapustu. Část na čtvrtiny, část na poloviny.
    Nakrájíme kapustu
  3. Nakrájíme salám, některé kousky necháme větší.
    Nakrájíme salám
  4. Nakrájíme brambory a na drobno také cibuli.
    Nakrájíme brambory
  5. Dáme do pekáčku, promícháme a zalijeme olejem.
    Zalijeme olejem
  6. Osolíme, opepříme a přidáme granulovaný česnek.
    Osolíme, opapříme a přidáme granulovaný česnek.
  7. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi tak 35 minut, v polovině pečení promícháme.
    Pečeme v předehřáté troubě, v polovině promícháme
  8. Podáváme.
    Podáváme

Rychlé špagety s rajčaty a mozzarellou | Záchrana na poslední chvíli

Měl jsem v plánu jiné jednoduché jídlo, ale nějak jsem se vzepřel a vřadil do jídelníčku novinku. Jo, podobá se odbobným špagetovým jídlům, ale příprava je svižná a to se cení. A vznikla za pochodu.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Někdo tomu říká carbonara, ale tohle carbonara není, je to improvizace. Nápad se rodil během pochodu supermarketem. Dám dohromady, co se dá dát dohromady.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Někdo tomu říká carbonara, ale tohle carbonara není, je to improvizace. Nápad se rodil během pochodu supermarketem. Dám dohromady, co se dá dát dohromady.
Rychlé špagety s rajčaty a mozzarellou | Záchrana na poslední chvíli
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Anglickou slaninu nakrájíme na kousky a opečeme na suché pánvi.
    Osmahneme slaninu
  2. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme.
    Přidáme cibulku
  3. Dáme vařit špagety v osolené vodě. Do al dente potřebují tak 7 minut.
  4. Přimícháme na drobnější kousky nakrájený salám, nasekaný česnek a na kroužky nakrájený pórek. Promícháme a přidáme nasekaná rajčata (jo jsou z konzervy). Dusíme tak 10 minut na střední teplotě.
    Přidáme salám
  5. Přidáme tak jednu naběračku vody z vařených špaget. Promícháme a dusíme ještě tak 10 minut. Osolíme a opepříme, přidáme špetku provenálského koření. Promícháme.
    Přidáme vodu ze špaget
  6. Vmícháme špagety a můžeme podávat.
    Vmícháme špagety
  7. Před podáváním posypeme strouhanou mozzarellou.
    Posypeme strouhanou mazzarellou

Klobásový guláš naruby

Když jsem narazil na tenhle recept, bylo jasné, že se mu budu věnovat v kuchyni. Fígl je v tom, že zatímco někdo guláš ke konci zahušťuje moukou, tady je mouka hned na začátku. Tak jak tohle dopadne?

Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Byť je to guláš klobásový, ve hře je vlastně točený maďarský salám. Je s paprikou a vlastně je to takový "nekonečný" bratr klobásy. Je dostatečně měkký a chutný. Vodu si připravte a přidávejte postupně. Záleží na tom, jakou chcete mít konzistenci.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
30 minut
Byť je to guláš klobásový, ve hře je vlastně točený maďarský salám. Je s paprikou a vlastně je to takový "nekonečný" bratr klobásy. Je dostatečně měkký a chutný. Vodu si připravte a přidávejte postupně. Záleží na tom, jakou chcete mít konzistenci.
Klobásový guláš naruby
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Sádlo rozehřejeme a osmahneme na něm nadrobnou nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a osmahneme (jako při přípravě jíšky), sejmeme z plotny a vmícháme mletou papriku.
  2. Po minutě zalijeme 200 ml vody a vrátíme na plotnu.
  3. Přidáme salám nakrájený na kolečka a promícháme. Vmícháme nadrobno nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájenou bramboru. Zalijeme 100 ml vody a necháme vařit, aby mrkev i brambora změkly. Tak asi 20 minut na mírném varu. Mícháme, aby se guláš nepřichytil na kastrolu.
  4. Přidáme rajčatové pyré a prolisovaný česnek. Dochutíme pepřem a majoránkou. Za občasného míchání vaříme na mírném ohni 10 minut. Podle hustoty přidáváme zbylou vodu.
  5. Podáváme posypaný jemně nakrájenými měsíčky cibule, s knedlíkem nebo bagetou či dalamánkem.
    Podáváme s bagetou