Rozmarýnové kuře s bramborovým salátem

Sovy do Atén, dříví do lesa… Tak vám může připadat tento recept. V nějaké obdobě ho nejspíše také míváte na stole. Ale proč by tady měl chybět? A proč byste si na něm nemohli pochutnat právě dnes?

Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
25-35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
25-35 minut
Kuřecí stehenní řízek je vlastně na to šup, takže vás zdrží jenom salát, který opravdu nemusí být jenom při slavnostech, o Vánocích a tak. Nejdelší čas z přípravy padne na vaření brambor, pak už to jde ráz na ráz.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
25-35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
25-35 minut
Kuřecí stehenní řízek je vlastně na to šup, takže vás zdrží jenom salát, který opravdu nemusí být jenom při slavnostech, o Vánocích a tak. Nejdelší čas z přípravy padne na vaření brambor, pak už to jde ráz na ráz.
Rozmarýnové kuře s bramborovým salátem
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vystydnout a oloupané rozkrájíme na kostky. Vejce uvaříme natvrdo.
  2. Přidáme k nim na půlkolečka nakrájenou červenou cibuli a najemno nakrájený stonek řapíkatého celeru. Vejce nakrájíme podélně na poloviny a pak napříč na plátky a přidáme k bramborám. Osolíme, opepříme, přidáme tři lžičky hořčice a asi půl skleničky majonézy, záleží na chuti a zvyku. Vše promícháme.
  3. Kuřecí řízky osolíme a opepříme, dáme na rozpálený olej (zvolte spíše střední plamen) a k nim přiložíme snítky čerstvého rozmarýnu. Opékáme z obou stran, tak celkově 10 až 12 minut. Při otáčení můžeme nechat rozmarýnové větvičky pod masem. Ovoní se ještě víc.
  4. Na talíři dozdobíme plátky rajčete.
    Servírujeme s rajčetem

Farmářský dresink

A je to domácí? ptají se soutěžící v kulinářském televizním pořadu tak často, až je to protivné. Možná to říkají jen aby řeč nestála, nebo se nemají na co zeptat, ale když to slyšíte po iksté, naběhne vám žíla nebo naskočí husina. Tenhle farmářský dresink může být klidně domácí – pokud máte své vlastní slepice, krávu a zahrádku na bylinky, kde se daří i pepřovníku a solný důl. Ostatně pěstovat si můžete doma i ten pepř, dokonce v květináči doma. Takže kolem všeho skáčete a na vaření už vám nezbyde čas, natož na příjemné posezení nad dobrým jídlem.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 20 minut
Proč se tenhle dresink jmenuje farmářský si odvozuju z množství bylinek, které obsahuje. Můžete se spokojit s českými verzemi, kde je jenom petržel, můžete se rozhlédnout po světě a okoukat, že v něm mohou být ještě pažitka s koprem. Každopádně je to mix, který skvěle doplní salát, třeba okurkový s vejci a rajčátky.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 20 minut
Proč se tenhle dresink jmenuje farmářský si odvozuju z množství bylinek, které obsahuje. Můžete se spokojit s českými verzemi, kde je jenom petržel, můžete se rozhlédnout po světě a okoukat, že v něm mohou být ještě pažitka s koprem. Každopádně je to mix, který skvěle doplní salát, třeba okurkový s vejci a rajčátky.
Farmářský dresink
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Připravíme si vše, co potřebujeme.
    Připravíme si.
  2. Smícháme majonézu s podmáslím.
  3. Přidáme prolisovaný česnek, který jsme smíchali se solí. Jistě by se dala použít i česneková pasta, ale zůstaňme u stroužků a soli.
  4. Česnek se solí přimícháme do základu, přidáme nasekané bylinky, trochu pepře a prošleháme. Ochutnáme a případně ještě přisolíme. Opět prošleháme a dáme do chladu.
    Smícháme

Dip s nivou | K pikantním kuřecím křídlům je to skvělá volba

Ostrá jídla chtějí obvykle jemné doladění. Takže, když si připravíte dost pikantní kuřecí křídla nebo špízy, je namístě mít po ruce dip, který chutě doladí.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Vlastně to ani nemusí trvat deset minut, pokud jste svižní, máte tento dip natošup. Mícháte a mícháte, vytvoříte jemnou omáčku, která chuťově zapadne k ostrým křidélkům.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Vlastně to ani nemusí trvat deset minut, pokud jste svižní, máte tento dip natošup. Mícháte a mícháte, vytvoříte jemnou omáčku, která chuťově zapadne k ostrým křidélkům.
Dip s nivou | K pikantním kuřecím křídlům je to skvělá volba
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Nivu nastrouháme nebo rozdrobíme, vmícháme podmáslí, zakysanou smetanu a majonézu. Osolíme a opepříme. Zalijeme citronovou šťávou a důkladně rozmícháme.
    Podání.
  2. Podáváme k pikantním kuřecím křídlům a podobně.
    Způsob podávání.
Tip:

Tuňákový salát s vajíčkem | Rychlovka na večeři nebo svačinu

Vymetám spíž, narazil jsem na tuňáka  v konzervě, ale je v tom jenom drť, která mi nepřipadá jako start k nějakému pokrmu. Bude to poživatelné, ale jinak NIC. Také u Franze Josepha vymetali sklady? Tuna steak in sunflower oil s vignetou „exclusive“ už mi nesmí do domu. Padesát gramů ničeho! Cpal bych to šéfům firmy do chřtánu, ale to mi nevyřeší problém rychlé večeře. Tak mě zachraňuje asijský obchod, kde sice hlídač hlasitě chrápe, ale mají Rio mare Tuna chunks in brine, už z nějakého testu vím, že tahle značka nekrade. Vysypalo se mi z plechovky 120 gramů kousků ryby. Hurá! Tak můžeme chystat večeři.

Hlasů: 4
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 6 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 6 minut
Je to jednoduchý a rychlý salát, nejvíc vás asi zdrží uvaření vajíček natvrdo, ale pak už to jde ráz na ráz.
Hlasů: 4
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 6 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 6 minut
Je to jednoduchý a rychlý salát, nejvíc vás asi zdrží uvaření vajíček natvrdo, ale pak už to jde ráz na ráz.
Tuňákový salát s vajíčkem | Rychlovka na večeři nebo svačinu
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Všechno si připravíme.
    Co si připravit.
  2. Nakrájíme ředkvičky na osminky, řapíkatý celer na jemné kousky. Přidáme do kousků tuňáka. Osolíme, opepříme a přidáme majonézu. Dobře promícháme a necháme chvíli odležet v chladu.
    Nakrájíme.
  3. Servírujeme s chlebem dalamánkového typu, nebo...
    Tuňák
  4. ...na chlebu dalamánkového typu.
    Podáváme s chlebem.
  5. Variantou je salát, do kterého můžete přidat i najemno nakrájené půlměsíčky červené cibule.
    S červenou cibulí.