Když jsem zauvažoval, že by se kdivokým medovým kuřecím paličkám dala jako příloha dát rýže, vyvstala otázka, zda to nebude suché. Bylo by. Tak to se musí vyřešit. U protinožců jsem narazil na recept, který se zdá vhodný, dobrý a navíc ještě mohu recyklovat opražený sezam, který jsem v množství při receptu na divoké kuřecí paličky trochu přehnal. To, že se dá tento dip připravit i k jarním závitkům, na které se chystám, je jedině dobře. Je vhodný i k jehněčím kotletkám, do toho bych také jít. We'll see.
Dip ze sojové omáčky | Protinožci vědí, co je dobré
Need: |
- 1/3 šálku soy sauce
- 2 lžíce vody
- 2 lžičky rostlinného oleje – volím řepkový
- 1 scallions
- 2 cloves garlic – jemně nasekané
- 1 malou chilli papričku – nasekáme nebo nakrájíme na tenté plátky
- 1 spoon honey
- 1 spoon sezamového oleje
- 1 spoon sesame seeds – jemně opražených
- pepper
Units:
How do you:
- Zahřejeme olej v malém rendlíku na střední teplotě. Přidáme tence nakrájenou jarní cibulku, česnek a chilli. Za stálého míchání vaříme tak 2 until 3 minuty.
- Přidáme sojovou omáčku, with, sezamový olej, sesame seeds and 2 tablespoons of cold water. Dobře promícháme a vaříme ještě tak 2 until 3 minuty, aby se med zcela rozpustil. Dochutíme pepřem.