Na Nový rok má být čočka. Tak proč si ji nepřipravit? Ale jinak je to jídlo, that you do not stick out in the list only on January 1. After soybeans and hemp third lens has the highest protein content of all products - 26%. To dává čočce na důležitosti v jídelníčku. Zejména v Indii, jejíž obyvatelstvo tvoří z velké části vegetariáni, ale nemusíme být vegetariány, dívejme se na čočku optikou chuti. Jednotlivé druhy čočky se od sebe liší jak velikostí, tak barvou, jež může být žlutá, oranžová, hnědočervená, zelená či černá. Ta, kterou si připravíme má hnědočervenou barvu, prostě klasická čočka, kterou koupíte v každém obchodě. |
Need: |
- 1 šálek čočky
- 6 hřebíčků
- 1 cibuli
- 4 cloves garlic
- kousek butter
- 2 Bobkov list
- 2 šálky vody
- 1 spoon thyme
- salt
- pepper
- 150 g hasičské klobásy vyberte jakoukoli podle chuti
- dijinskou hořčici pro podávání (můžete vynechat)
- Čočku propereme a namočíme minimálně na 30 minutes. Vody potřebujete 2 šálky, řeším to tak, že by měla být čočka tak centimetr pod hladinou. V téže vodě čočku vaříme. Pokud se vaří, After 5 minutes add the whole peeled onion, do které natlačíme hřebíčky.
- Zmírníme teplotu a přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek, Bobkov list, kousek másla a tymián. Osolíme, pepper. Promícháme a vaříme asi 15 minutes. Pokud je potřeba, přidáme trochu vody. Pokud máte po ruce třeba kuřecí vývar, hodí se. Cibuli s hřebíčky vyndáme a vyhodíme. Splnila úkol.
- Klobásu (a stačí opravdu 150 g) nakrájíme příčně na kolečka a přidáme do čočky. Vaříme na mírném ohni ještě asi 10 minutes, aby se klobása dobře prohřála. Můžeme ještě trochu přisolit a dopepřit, pokud je třeba. Vyndáme bobkové listy.
- Při podávání můžeme přidat dijonskou hořčici.
Zapečené těstoviny | Brnkačka se vzpomínkou
Fast, easy, delicious. This is today's recipe. Though it has three phases, cooking, roasting and baking, but it's entirely easy steps.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
40 minutes |
|
|
|
- In salted water cook pasta, tak asi 10 minutes, Drain them and put aside.
- Ham cut into strips, onion into slices and fry in a little lard.
- Salt and pepper.
- Grease a baking dish with a little butter.
- TREASURES first layer of pasta and put the ham with onion.
- We gently promíchnout, so that the layer slightly mixing.
- Add the top layer of pasta and put in the oven to let slightly toasted (oven preheated to 170 °C), bake 10 minutes.
- Prepare eggs and cream.
- Mix the egg with cream.
- Rozšleháme.
- Pour over the pasta and return to the oven for 15 minutes.
- After baking again pour the pasta cream and other egg.
- Treasure strips of hard cheese, must Emmental. Return to oven and bake another 10 minutes.
Hovězí nudličky s rýží, žampiony, pórkem a paprikou | 2. varianta
Beef strips with rice that already have a recipe, but because my little kitchen I take as a great laboratory, It had no neexperimentovat on and the first recipe to add another variant. taste similar, and yet another. Change comes by adding vegetables.
Need: |
- 400 g beef
- 4 lžičky butter
- 1 cibuli cut into half-moons
- 2 cloves garlic dobře prolisujeme
- 2 lžičky sweet peppers
- 200 g žampionů nakrájíme na plátky
- 1 pórek nakrájíme na kolečka
- 250 ml horké vody
- 1 vaničku silné hovězí šťávy lepší je ale silný hovězí vývar
- 1 spoon worchesterové omáčky
- 1 spoon rajčatového pyré
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 červenou papriku nakrájíme na tenké nudličky
- Na rozpálené pánvi opečeme hovězí nakrájené na nudličky, žádnou hromadu, ale pěkně v jedné vrstvě, i postupně. Pečeme tak 3 minuty, aby nudličky zhnědly. Na pánvi s nimi občas zahýbeme, aby se jenom opekli a nepřipekly. Nudličky dáme stranou.
- Snížíme teplotu a přidáme do pánve máslo, po rozpuštění přidáme cibuli nakrájenou na jemné půlměsíčky a česnek a restujeme, to onions vitrified. Ještě přidáme sladkou papriku a promícháme.
- Pak přidáme opečné masové nudličky, na plátky pokrájené žampiony, horkou vodu, vaničku silné hovězí šťávy (určitě by byl lepší hovězí vývar, ale do toho jsem se ještě nepustil, čeká na svoji příležitost), worchestrovou omáčku a rajčatové pyré. Přivedeme k varu a necháme zakryté dusit, aby maso změklo, tak asi 45 until 50 minutes.
- Mezitím si uvaříme rýži, stačí tak 20 minut před dovařením masa. Tu vaříme v osolené vodě.
- Na druhé pánvi rozpustíme máslo, orestujeme pórek nakrájený na kolečka a červenou papriku nakrájenou na proužky. Použil jsem naloženou papriku z „domácích“ zdrojů – když máte dodavatele, vášnivého pěstitele, musíte taky jeho produkci umět zužitkovat. Pórek a papriku mírně podusíme, opepříme a přidáme k hovězím nudličkám v polovině dušení.
- A závěr je stejný jako v první variantě tohoto receptu – hovězí nudličky s rýží. Když je maso hotové, vmícháme do směsi zakysanou smetanu. Postupně a decentně, takže ve výsledku by mělo být maso na talíři vidět a neplavat ve smetaně.
- Rýži dáme na talíř a tentokrát se nebudeme snažit o kopeček, rozprostřeme ji po talíři. Navrch dáme masové nudličky se žampiony a zeleninou a dozdobíme nasekanou petrželkou.
- První kroky najdete U PRVNÍ VARIANTY, další následují: Na másle orestujeme pórek nakrájený na kolečka.
- Přidáme na proužky nakrájenou papriku.
- Orestujeme a krátce podusíme.
- Opepříme a potom přidáme v polovině dušení hovězích nudliček ke směsi masa a žampionů.
- Před servírováním posypeme posekanou petrželkou.
Hovězí nudličky s rýží a žampiony, kterým můžeme říkat ala Stroganoff, když chceme být světoví. A proč ne?!
Today we try beef with rice. I had an appetite for it, but he still could not decide what to do, which could take the form. Finally, the choice fell on beef noodles. This is to nich Dame. By the way, tuhle kombinaci chutí prý vymyslel dvorní kuchař Kateřiny Veliké Sergej Stroganov, ale údajně je autorem francouzský kuchař šlechtické rodiny Stroganovů a možná taky někdo jiný. No, tastes, So what we dig into the past, that?!
Need: |
- 400 g beef
- 2 lžičky butter
- 1 cibuli přepůlenou a nakrájenou na jemné půlměsíčky
- 2 cloves garlic prolisovaného
- 2 lžičky sweet peppers
- 200 g žampionů nakrájených na plátky
- 1 vaničku silné hovězí šťávy nebo silný hovězí vývar
- 1 spoon worchesterové omáčky
- 1 spoon rajčatového pyré
- 1 kelíme zakysané smetany
- hladkolistou petržel
- dlouhozrnnou rýži
- Na rozpálené pánvi opečeme hovězí nakrájené na nudličky, žádnou hromadu, ale pěkně v jedné vrstvě, i postupně. Pečeme tak 3 minuty, aby nudličky zhnědly.
- Snížíme teplotu a přidáme do pánve máslo, po rozpuštění přidáme cibuli nakrájenou na jemné půlměsíčky a česnek a restujeme, to onions vitrified. Ještě přidáme sladkou papriku a promícháme.
- Pak přidáme opečné masové nudličky, na plátky pokrájené žampiony, horkou vodu, vaničku silné hovězí šťávy (určitě by byl lepší hovězí vývar, ale do toho jsem se ještě nepustil, čeká na svoji příležitost), worchestrovou omáčku a rajčatové pyré. Přivedeme k varu a necháme zakryté dusit, aby maso změklo, tak asi 45 until 50 minutes.
- Mezitím si uvaříme rýži, stačí tak 20 minut před dovařením masa. Tu vaříme v osolené vodě. Already, pokud vám v receptu chybí sůl, určitě není nutná, ale pro solné zatvrzelce nebude problém si vše přisolit. Ale i zavilý prosazovatel, že všechno má být přesolené, neprotestoval. Ani ho nelákala solnička. Surprise!
- Když je maso hotové, vmícháme do směsi zakysanou smetanu. Postupně a decentně, takže ve výsledku by mělo být maso na talíři vidět a neplavat ve smetaně.
- Rýži dáme na talíř a tentokrát se nebudeme snažit o kopeček, rozprostřeme ji po talíři. Navrch dáme masové nudličky se žampiony a dozdobíme nasekanou petrželkou.
- Maso nakrájíme na nudličky.
- Nudličky opečeme nasucho.
- Opékáme z obou stran, v jedné vrstvě.
- Pomůžeme si vařečkou nebo špachtlí a s nudličkami pohybujeme po pánvi, aby se nepřipekly.
- Nudličky dáme stranou.
- Výpek na pánvi vás nemusí děsit, postupně se rozpustí.
- Cibuli podélně rozřízneme a nakrájíme na jemné měsíčky.
- Cibuli dáme na pánev a přidáme prolisovaný česnek.
- Cibulku osmahneme.
- Žampiony nakrájíme na plátky.
- Do orestované cibule přidáme papriku.
- Přidáme opečené nudličky, žampiony a promícháme. Přidáme vodu a kelímek husté šťávy.
- Toss.
- Přidáme worchester.
- Přidáme rajčatové pyré.
- Toss. Přikryjeme a dusíme.
- Na závěr přidáme zakysanou smetanu a promícháme.
Tento recept má ještě jednu variantu. Do směsi nudliček a žampionů ještě přidáme pórek a červenou papriku. A máme 2. variantu.