Hokus pokus, proč si nepohrát. Tentokrát jsem si usmyslel, že olomoucké tvarůžky zapracuji do karbanátků. A uvidíme, co to udělá. Můžete je servírovat s hranolky, bramborami, třeba i dalamánkem či toastovým chlebem. A s dipem podle chuti, hořčicí nebo kečupem. A jsou fakt dobré jako sendvič – s kouskem salátu, rajčetem a kečupem.
Syrečkové karbanátky jako sendvič
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
20minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
20minut
Zvláštní chuť dodají nejenom syrečky, ale i harissa a bílé víno. Vlastně to vzniklo tak, že jsem se musel rozhodnout, zda pořídím mléko (a litr je moc, nevydrží, protože mléko zase tolik nepoužívám) nebo zkusím masité směsi dodat vláčnost něčím jiným. A co třeba vínem?
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
20minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
20minut
Zvláštní chuť dodají nejenom syrečky, ale i harissa a bílé víno. Vlastně to vzniklo tak, že jsem se musel rozhodnout, zda pořídím mléko (a litr je moc, nevydrží, protože mléko zase tolik nepoužívám) nebo zkusím masité směsi dodat vláčnost něčím jiným. A co třeba vínem?
Na toastovači si opečeme toastové chleby, rozlámeme je na kousky a rozmixujeme na strouhanku. Tu přidáme k osolenému a opepřenému masu. Přidáme nadrobnonakrájenou cibuli. Přidáme harissu (pokud máte raději méně pikantní, šetřete, dejte třeba jen jednu lžičku), vejce.
Přidáme nadrobno nakrájené olomoucké tvarůžky.
Do směsi přilijeme víno a vypracujeme masovou hmotu.
Smažíme na směsi oleje a másla.
Opékáme na obou stranách.
Podáváme. Můžet přidat jakýkoli dip, hořčici, a coby přílohu zvolit hranolky, máslem potřené brambory nebo dalamánek.
Můžeme podávat jako sendič s kečupem, rajčetem a salátem.
Dobrá, tohle jídlo bude mít také spoustu variací. Záleží na vás, zda místo cibule zvolíte jenom česnek a nebo jenom pórek. Můžete sáhnout i po jiných houbách než jsou žampiony. Je to prostě taková skládačka, jak jinak.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
20minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
20minut
Určitě do dvaceti minut můžete podávat oběd či večeři. Tuhle záležitost zvládne každý, není to žádná věda. Zkuste to, ochutnejte. Proč je to trochu Itálie? Tak, podle barev, zelená, červená a bílá. A kvůli přítomnosti sýra italského typu.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
20minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
20minut
Určitě do dvaceti minut můžete podávat oběd či večeři. Tuhle záležitost zvládne každý, není to žádná věda. Zkuste to, ochutnejte. Proč je to trochu Itálie? Tak, podle barev, zelená, červená a bílá. A kvůli přítomnosti sýra italského typu.
Kuřecí maso nakrájíme na proužky nebo menší kousky. Opepříme, osolíme a obalíme v mouce. Stačí dát mouku do misky, přihodit kousky masa a protřást. Mouka ulpí na každém kousku. Rozehřejeme olej a masové kousky opečeme. Dozlatova, takže asi 8 minut. Maso dáme stranou.
Do stejné pánve vhodíme kousek másla. Dáme si vařit vodu na těstoviny, osolíme a pak uvaříme těstoviny al dente.
Pak přidáme na půlměsíčky nakrájenou bílou cibuli. Orestujeme tak 2 minuty, aby cibule zesklovatěla.
Přidáme nakrájené žampiony. Ještě dobře opepříme a promícháme.
Přilijeme vývar, podle potřeby.
Přilijeme víno.
Povaříme tak 5 minut a přilijeme smetanu.
Přidáme strouhaný sýr, parmezán nebo podobný.
Vmícháme uvařené těstoviny cappelletti.
Vrátíme maso do pánve
Dobře promícháme a chvilku prohřejeme, aby se vše dobře propojilo.
Podáváme ozdobené dílky rajčete, můžete ještě opepřit a jemně posypat strouhaným sýrem.
Narazil jsem na další recept na moje oblíbená kuřecí křidélka. To se nedalo nevyzkoušet. Zvlášť, když v receptu asistuje coca cola. No, jasně, že se někde musela objevit jako ingredience. Má složení, které ji vlastně také řadí mezi využitelné suroviny v kuchyni. V mírné úpravě tedy dávám k dispozici.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
70minut
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
70minut
Křídla a křídla, už jich tu mám docela požehnaně, skoro na kuchařku. Tak si přidejme další mňamku, není to od věci. Pochutnáte si. Jedeme Buffalo.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
70minut
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
70minut
Křídla a křídla, už jich tu mám docela požehnaně, skoro na kuchařku. Tak si přidejme další mňamku, není to od věci. Pochutnáte si. Jedeme Buffalo.
Kuřecí křídla opláchneme a oddělíme jejich špičky. Dáme do mísy a posypeme směsí mouky a škrobu. Dobře protřepeme, aby směs mouky dobře obalila křidélka.
Křidélka poklademe na plech vyložený pečicím papírem, posolíme a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut. Pak křidélka obrátíme a pečeme ještě 20 minut.
Kousek másla rozpustíme v pánvi.
Přidáme chilli omáčku a sojovou omáčku.
Přidáme colu a promícháme.
Přidáme rajčatové pyré a provaříme, aby se omáčka redukovala do hustější pasty. Tak asi 15 minut.
Do omáčky vložíme opečená křidélka a promícháme, aby se dobře obalila.
Pampadampa! Jedeme! Filé jsem už připravoval tolikrát, že to chtělo nějakou změnu.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
20 minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
20 minut
Je to pokus, který stále za to vyzkoušet a doporučuji. Zelenina s nudlemi nemusí nutně plavat v sojové omáčce nebo vám chilli spálit patro. Tohle jídlo je tak akorát vyvážené, decentně pikantní. Jasně, že můžete použít čerstvou zeleninu, jenže takhle mi při přípravě jídla pro dva nic nezbylo, mraženou brokolice dám zase k ledu, malá konzerva mé oblíbené zeleniny Bonduelle úplně vystačí.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
20 minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
20 minut
Je to pokus, který stále za to vyzkoušet a doporučuji. Zelenina s nudlemi nemusí nutně plavat v sojové omáčce nebo vám chilli spálit patro. Tohle jídlo je tak akorát vyvážené, decentně pikantní. Jasně, že můžete použít čerstvou zeleninu, jenže takhle mi při přípravě jídla pro dva nic nezbylo, mraženou brokolice dám zase k ledu, malá konzerva mé oblíbené zeleniny Bonduelle úplně vystačí.