Kuřecí paličky je téma, do kterého se nakonec pustí každý. Už proto, že si chce připravit doma to, co mu nabízejí fastfoody a doufá, že to bude lepší. Mohu vás ujistit, že to bude jiné, ale stejně chutné. Pokud nekopnete recept dřív než vás vykopnou s fastfoodu coby zaměstnance. Ale ani ti neodhalí všechny finesy a navíc platí zásada, že co se připravuje ve velkém je mírně odlišné od toho, co si připravíte doma. A receptu na paličky je stejně snad jako kuřat na světě. Už tu máme paličky s tymiánem amedové afastfood doma or paličky nasucho, ale to už si najdete.
Všechny metody jsou v téhle disciplíně povoleny, záleží na výsledku. Pokud chcete při přípravě použít pivo nebo třeba kakaový prášek, why not? Omrknul jsem několik fíglů kuchařů na síti a jeden se docela opakoval, což jsem předtím nikdy neudělal. Je to naříznutí paliček. Určitě to přiměje všechny spoluingredience proniknout hlouběji do masa. |
Need: |
- 6 chicken drumsticks ca. 800 g
- salt
- pepper
- 4 lžíce olivového oleje
- butter
- 4 lžíce soy sauce
- 3 lžíce tomatové pasty
- 1-2 lžíce honey
- 1 spoon cukru
- 3 lžičky garlic powder
- Kuřecí paličky omyjeme a osušíme. Na jedné straně stehna uděláme tři zářezy.
- Salt and pepper. Dáme tak na 30 minut do chladu.
- Rozehřejeme olej a přidáme máslo. Vložíme kuřecí paličky a na středním ohni opékáme.
- Z obou stran tak 5 minutes.
- Mezitím smícháme sojovou omáčku s protlakem.
- add pepper, česnek a med.
- Přidáme cukr. Vše dobře promícháme.
- Marinádou zalijeme pečící paličky.
- Paličky dobře obalíme v marinádě.
- Bake yet so 5 minutes, obracíme.
- Zakryjeme a na středním ohni dusíme asi 5 minutes.
- Served.
- Podáváme s rýží, přelité marinádou. Zdobíme koriandrem.
Stewed red cabbage | Not just for the goose, and with a sweet secret
Někdy stačí náhoda a narazíte na recept, který je zajímavý víc než ostatní. Takže na mě najedou vyskočil recept šéfkuchaře Milana Hořejše na červené zelí s huse. Ať už svatomartinské nebo vánoční na Štěpána. Můžete použít syrové zelí nebo si usnadněte práci s krouháním a sáhněte po kysaném. Jistě, dá každé vám dá trochu jinou chuť, ale rozdíl není zase tak velký.
Need: |
- 500 g červeného kysaného zelí
- 2 červené cibule
- 2 lžičky wine vinegar
- 1 lžíce honey
- salt
- pepper
- voda
- Do kastrolu dáme kysané zelí.
- Červené cibule překrojíme na poloviny a pak nakrájíme přes na měsíčky.
- Do zelí přidáme vinný ocet.
- Přidáme nakrájenou cibuli. (V tomto kroku bych přidal případně i brusinky.)
- Osolíme.
- Opepříme.
- Přilijeme trochu vody.
- Zaryjeme a dusíme na mírném ohni asi tak 30 minutes. Občas promícháme.
- Přidáme med a provaříme ještě 10 minutes.
- Finished.
Marinated pork ribs | At home, as in a pub
You do not have to do at home pub, this certainly is not meant. But the pork chops are said to hit pubs. Buy the cheapest meat, OPEC and then sell nearly as expensive as beef steak. But this concept only works, if you know good advice with preparation. However, it depends on the marinade. So there can be a bit trapped, because the composition is free. Just to taste. Mix ketchup and mustard, add honey, grilling spices and beer, Season with salt, pepper and you have a basic flavor ready. It sort of says chef Peter Andert a restaurant Koley. Already, I give him the truth.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
135 minutes |
|
|
U řezníka nápisem na fasádě mě nalákali. Masitá vepřová žebírka. No, nekupte to. Plochá žebra, která se dají obírat jako za středověku. Chytnete do ruky a okusujete. Tentokrát na marinádu smícháme rajčatovou passatu s hořčicí, přidáme med, grilling spices and beer, salt, pepper, worchestr a trochu granulovaného česneku. Already, aby to bylo pestřejší, ještě si v marinádě zahrála chilli omáčka se zázvorem. Already, to pivo by mělo být černé.
U řezníka nápisem na fasádě mě nalákali. Masitá vepřová žebírka. No, nekupte to. Plochá žebra, která se dají obírat jako za středověku. Chytnete do ruky a okusujete. Tentokrát na marinádu smícháme rajčatovou passatu s hořčicí, přidáme med, grilling spices and beer, salt, pepper, worchestr a trochu granulovaného česneku. Already, aby to bylo pestřejší, ještě si v marinádě zahrála chilli omáčka se zázvorem. Already, to pivo by mělo být černé. |
Need: |
900 g
vepřových žebírek
200 g
tomato Passat
2-3 lžíce
honey
3 lžíce
hořčice
2 lžičky
pepře
salt
2 lžičky
ground cumin
4 lžičky
worchestrové sauces
2 lžičky
chilli omáčky
2 lžičky
granulated garlic
500 ml
stout
grilovací koření
Units:
-
Připravíme si passatu a hořčici.
-
Smícháme rajčatovou passatu s horčicí.
-
Přidáme pepř a sůl.
-
add the chilli, trochu grilovacího koření a granulovaný česnek.
-
Přidáme med. Vše dobře promícháme.
-
Pour over Stout. So, aby se vytvořila marináda. Zbytek piva si odložete na pozdější překévání pečených žebírek.
-
Připravíme si žebra, ta uzená jdou rozříznout nožem.
-
Žebírka dáme do umělohmotného boxu a zalijeme marinádou. Uzavřeme dáme do chladu tak 2 hodiny.
-
Žebírka naskádáme do pečící misky. Dáme do trouby předehřáté na 135 °C. Bake 60 minutes. Pak žebra otočíme a zvýšíme teplotu na 150 °C. Podlijeme trochou černého piva. Bake yet 30 minutes. Pak znovu otočíme a pečeme ještě 30 minutes.
-
Pak ještě přelijeme černým pivem a pečeme 15 minut při teplotě 190 °C.
-
Podáváme s dalamánkem a křenem.
Spicy cucumber salad,,cs,So a little Asian wave,,cs | Tak trochu asijská vlna
cucumber salad, those are never enough,,cs,A & nbsp; can still be different than the good classic,,cs,A & nbsp; are also good,,cs,It's a sharper affair,,cs,you can lose it,,cs,you should omit the chili pepper,,cs,i & nbsp; so it will be interesting for your taste,,cs,Chop the cucumber even with the skin on the thin slices,,cs,We cross the red onion in half and & nbsp; cut across the fine moons,,cs,We garter the garlic,,sk,Mix garlic with & nbsp; honey,,cs,Add sesame oil,,cs,Add rice vinegar,,cs,Stir in the mix,,cs,Mix the cucumber with onions,,cs,you can still add finely chopped chili peppers,,cs. A pořád mohou být jiné než ta dobrá klasika. A také jsou dobré.
Need: |
- 1 salátovou okurku
- 1 red onion
- 3 cloves garlic
- 1 chilli papričku
- 1 spoon rýžového octa
- 1 spoon sezamového oleje
- 1 spoon honey
- chilli vločky
- Okurku nakrájíme i se slupkou na tenké plátky.
- Červenou cibuli překrojíme na polovinu a napříč nakrájíme jemné měsíčky.
- Česnek nasekáme nadrobno.
- Česnek smícháme s medem.
- Přidáme sezamový olej.
- Přilijeme rýžový ocet. Všedobře promícháme.
- Promícháme okurku s cibulí, můžete ještě přidat najemno nakrájenou chilli papričku.
- Salát zalijeme zálivkou a ochutíme ještě mletými chilli vločkami. We'll chill.
- Podáváme samostatně nebo jako přílohu k zapékaným pokrmům.