Dušená kuřecí játra | Snadno a bez karambolu

Kuřecí játra uvítají především krátkou a rychlou úpravu. Takže je nebudeme na pánvi trápit. Kuřecí játra jsou levná, dostupná, ale také snadná a rychlá na přípravu.  Přínos z nich pociťuje zejména mozek, srdce a střeva. Ale dost zdravovědy, podstatné je totiž to, že jde o chutné jídlo. Už tu máme játra na smetaně. Tak popojedeme.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 6 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 6 minut
Doba vaření
20 minut
Je to poměrně rychlé a s rýží nemá chybu.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 6 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 6 minut
Doba vaření
20 minut
Je to poměrně rychlé a s rýží nemá chybu.
Dušená kuřecí játra | Snadno a bez karambolu
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Cibule nakrájíme nadrobno, česnek na plátky.
  2. Játra očistíme na větší kousky překrojíme.
  3. Olej rozpálíme a do pánve dáme játra.
  4. Zprudka opékáme tak 3 až 8 minut. Játra by měla na povrchu zezlátnout.
  5. Přidáme cibuli a česnek, restuje tak 2 minuty.
  6. Dobře promícháme.
  7. Přidáme mletou papriku, sůl a kmín. Promícháme.
  8. Přidáme rajský protlak, aby paprika nezhořkla. Promícháme.
  9. Přilijeme víno a promícháme.
  10. Dobře promícháme a povaříme, aby se část vína odpařila.
  11. Jakmile začne směs bublat, přikryjeme a necháme dusit 10 minut. Je jasné, že pro dušení zmírníme teplotu. Mezitím si připravíme rýži. Používám Bena v sáčku.
  12. Podáváme s rýží.