Kuřecí játra uvítají především krátkou a rychlou úpravu. Takže je nebudeme na pánvi trápit. Kuřecí játra jsou levná, dostupná, ale také snadná a rychlá na přípravu. Přínos z nich pociťuje zejména mozek, srdce a střeva. Ale dost zdravovědy, podstatné je totiž to, že jde o chutné jídlo. Už tu máme játra na smetaně. Tak popojedeme.
Dušená kuřecí játra | Snadno a bez karambolu
Potřebujete: |
- 500 g kuřecích jater
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje mám v oblibě řepkový
- 1 lžičku mleté papriky sladké
- špetku kmínu
- sůl
- 2 lžíce rajského protlaku
- 250 ml červeného vína volte raději suché
Jednotky:
Jak na to:
- Cibule nakrájíme nadrobno, česnek na plátky.
- Játra očistíme na větší kousky překrojíme.
- Olej rozpálíme a do pánve dáme játra.
- Zprudka opékáme tak 3 až 8 minut. Játra by měla na povrchu zezlátnout.
- Přidáme cibuli a česnek, restuje tak 2 minuty.
- Dobře promícháme.
- Přidáme mletou papriku, sůl a kmín. Promícháme.
- Přidáme rajský protlak, aby paprika nezhořkla. Promícháme.
- Přilijeme víno a promícháme.
- Dobře promícháme a povaříme, aby se část vína odpařila.
- Jakmile začne směs bublat, přikryjeme a necháme dusit 10 minut. Je jasné, že pro dušení zmírníme teplotu. Mezitím si připravíme rýži. Používám Bena v sáčku.
- Podáváme s rýží.