Tak podobné se jí údajně na Oktoberfestu, kde se baští až to praští a pivo teče proudem. Nebudeme tak nenasytní, nasytíme se trochu méně masově, i když masem.
Need: |
- 2 kuřecí čtvrtky – cca 800 g
- 1 red onion
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 spoon soli
- 1 spoon papriky
- 6 plátků bacon
- 50 g bacon
- 2 lžíce olivového oleje
- 500 g červeného kysaného zelí
- 1 jablko
- 3 lžíce red wine vinegar
- 100 ml červeného vína
- 3 lžíce cukru
- 2 špetky ground cinnamon
- Preheat oven to 180 ° C. Rozehřejeme pánev a osmahneme plátky slaniny spolu s se slaninou nakrájenou na kostičky. Slaninu vyjmeme a dáme stranou.
- Smícháme mouku se solí a paprikou, ve směsi obalíme kuřecí čtvrtky.
- Na tuku ze slaniny, ke které přidáme 2 lžíce olivového oleje, opečeme z obou stran tak asi 5 minutes. Maso vyjmeme a dáme stranou.
- Do pánve přidáme nadrobno nakrájené jablko i cibuli. Mírně povaříme a přidáme skořici.
- Vmícháme červené zelí.
- Přidáme slaninu, osolíme a dusíme zelí tak asi 8 minutes, aby změklo.
- Přilijeme do zelí ocet a víno, add sugar. Vaříme za stálého míchání, aby se víno odpařilo a tekutina redukovala asi tak na polovinu.
- Zelí přendáme do pekáčku a na ně položíme kuřecí čtvrtky. Bake at 180 ° C and about 40 minutes. V posledních 5 minutes, raise the temperature to 200 ° C.
- Serve with potato dumplings (a pivem).
Marocké kuře s harissou, olivami a citronem | A trip into the unknown for the Middle East and West Africa
Already, zadařilo to steal Harissa, už jsem se o tom v jednom receptu zmiňoval, nastartoval mě Máj, tedy MY, tedy Tesco. V máji hříšná výzva! A budeme vesele cestovat po světě. Jerusalem was an inspiration to me with a recipe called blogger Moroccan chicken with(pickled) lemon, green olives and harissa. With that came the advice of lemon, that if you do not have a biocitron, Thus, chemically untreated, then it is a good ten minutes to boil water, to get rid of agents attending the bark and wax. No, After the test was a kind of lemon žoužel, did not even sliced. So without th Board must bypass. A sáhneme prostě po citronu.
Need: |
- 2 chicken breast
- bag green olives without stones
- 150 ml kuřecího vývaru
- 1 citron
- 1 large onion
- 3 cloves garlic
- 1 spoon ground cinnamon
- 1/2 lžičky crushed cumin
- 1/2 lžičky turmeric
- 1/2 lžičky cayenne pepper or chilli
- 1 spoon čerstvého zázvoru nastrouhaného, can help even the dried ground
- salt
- pepper
- 4 lžičky harissy
- 2 lžíce honey
- leaf parsley
- estimated
- 1-2 lžíce olivového oleje
- Prepare everything, What we need.
- Mix all the spices and add salt.
- Chicken breast sprinkle with a mixture of spices and passed through a sieve into the meat with your fingers.
- In a saucepan heat oil and fry over medium heat spicy boobs, about 6 minutes each side. Roasted breast set aside.
- To the pan after baking chicken we put the finely chopped onion and about restujeme 5 minutes, to zesklovatěla. Add finely chopped or crushed garlic and ginger. Stir and let saute for a few minutes.
- Chop the parsley and mint. Decently with the mint, if you are a little afraid of. But do not worry, All tastes will eventually connect.
- Add a little broth, with, sliced lemon, olivy a harissu. Stir and top soup. Now we return to the pan roasted chicken breast, We reduce the temperature and cover. Vaříme 30 minutes. At the end of cooking add the chopped parsley and a little chopped mint. We do not cover it and let it happen.
- Podáváme s rýží.