Tak tohle jsem složil za chvilku. Ono to není zase nic tak složitého, aby se to nedalo složit. Stačí jenom okurka a bílá cibule. Myšlenka čekala na okamžik k tomu vhodný. A ta byla příležitost zapečeného pstruha s těstovinami. proč dávat naloženou okurku, taky by se hodila. Ale pak už nejsem potřeba v kuchyni, že jo?!
Need: |
- 1 salátovou okurku
- 1 white onion
- 2 šálky vody
- 1/2 šálku cukru
- 1 šálek octa
- 1 spoon ground pepper
- Cibuli nakrájíme na jemnější kolečka, pokud to jde.
- Cut into slices and cucumber,,cs,Then pour the vinegar and add pepper,,cs,You can eat immediately after preparation,,cs,But also put a salad into a sealable jar and put in the cold to rest,,cs,Let them rest, then go ahead,,cs. Můžete strouhat, já krájím.
- Smícháme zeleninu.
- Smícháme nálev. Do vody dáme cukr, necháme rozpustit, můžeme to to urychlit mícháním. Pak přilijeme ocet a přidáme pepř.
- Opatrně dobře promícháme. Můžete jíst hned po přípravě.
- Ale také salát dát do uzavíratelné sklenice a dát do chladu odležet.
- To se pak chutě víc propojí. Tak proč si nepochutnat ještě jednou.
- Nechte odležet a pak se do toho pusťte.
- Pochutnáte si.

Cod with beer and mushrooms | Experiment se vyplatí
Podivná kombinace, že jo? No, ale vyzkoušel jsem. Inspirovala mě blogerka Dana odkudsi, která si říká Killing Thyme, což můžeme přeložit jako Vraždící tymián nebo také Zavražděný tymián. Dana se představuje jako spisovatelka na volné noze s chutí na kulinářské dobrodružství, žíznící po dobrém pivu s nekonečným hladem po fotografování. A protože miluje pivo, vaří s pivem. Plzeňským! Ale pokud máte chuť na špekáčky se zelím na pivu, můžete nalistovat zmíněný recept. A nebo máte chuť na tresku trochu jinou? Koukněte na recept, který se jmenuje treska s chorizem, fazolemi a rajčaty, tedy mimo jiné na tomto webu. Ale nebojte se experimentu a jděte do piva, you will not regret it.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 15 minutes |
Cook Time |
30 minutes |
|
|
|
Need: |
- 500 g tresky
- 5 lžic butter
- 200 g hnědých žampionů
- 130 ml beer – nejlépe plzeňské
- 4 cloves garlic - embossments
- 2 lžíce hladkolisté petržele – nasekané + na ozdobu
- 1 lžíce balzamikového octa
- 1 lžička soli
- 1/4 lžičky ground pepper
- Nachystáme si vše, What we need. Treska na fotce není, But walk it.
- Rozpustíme 3 tablespoons butter and add the sliced mushrooms, které osmahneme. Then cover and simmer until tender, tak 5 minutes, občas promícháme.
- Add the crushed garlic and simmer for about 30 vteřin, Scents to mushrooms.
- Pomalu přilijeme pivo.
- Přidáme balzamikový ocet.
- Přidáme nakrájenou petrželku, sůl a pepř. Přivedeme k varu.
- Vaříme tak asi 3 minuty, aby se omáčka redukovala skoro na polovinu.
- Dáme si vařit brambory.
- Cod fillets lightly with salt and pepper.
- In a pan, melt a tablespoon of butter and place the cod fillets, které lehce opečeme.
- Then pour the sauce parts and mushrooms.
- Cover and simmer low heat cod and about 8 until 10 minutes.
- Omáčku opět zahřejeme na mírném ohni, add to it a tablespoon of butter and whisk, that butter be dissolved.
- Cod on a plate pour sauce with mushrooms and sprinkle with chopped parsley. Podáváme s vařeným bramborem.

Dušené kuře se zeleninou | Korejská inspirace
Chuť i zvědavost mě tentokrát přitáhly až do Koreje. A tak jsem si Koreu pozval do kuchyně. Narazil jsem na síťové povídání jak chutná Korea, no teď už vím, že překvapivě se všudypřítomná rýže jí vždy lžící, hůlky si pak Korejci berou na vše ostatní takže neustále přehmatávají. A také, že je velmi nezdvořilé podávat misku s rýží s vertikálně zabodnutou lžící. Tak jdeme na to! 좋은 식욕! (čti nejspíš jako joh-eun sig-yog!) Enjoy your meal! A pardon, bude to bez hůlek.
Servings | Prep Time |
4 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
30 minutes |
|
|
|
Need: |
- 400 g chicken pro zjednodušení jsem použil stehenní řízky
- 1 l vody
- 2 medium potatoes
- 80 g mrkve
- 1 cibuli
- 7 chilli papriček pomohly nakládané
- 1 zelenou papriku – jasně, že tu pálivou
- 3 žampiony
- stonek jarní cibulky
- 100 g skleněných vlasových nudlí
- 250 ml vody
- 80 ml soy sauce
- 1 spoon hnědého cukru
- 1 spoon honey
- 1 spoon ústřicové omáčky
- 1/2 lžičky ground ginger
- 2 lžičky granulated garlic
- 2 lžičky sezamového oleje
- 1/4 lžičky ground pepper
- Nejdřív si připravíme omáčku. Smícháme všechny ingredience v misce. Skleněné nudle namočíme do teplé vody asi na 20 minutes.
- Přivedeme k varu 4 šálky vody a dáme do ní na střední kousky nakrájené kuřecí maso. Jakmile se voda opět začne vařit, necháme 2 minuty a pak odstavíme. Vodu slijeme.
- Kuřecí maso dáme do čistého kastrolu, zalijeme omáčkou, zakryjeme a na střední teplotě vaříme (dusíme) 10 minutes.
- Brambory i cibuli nakrájíme na středně velké kousky, zelenou papriku, zbavenou semínek, nakrájíme napříč na tenká kolečka. Mrkev nakrájíme na menší kousky. Spolu s chilli papričkami vše přidáme ke kuřeti v omáčce. Zakryjeme a vaříme asi 7 minutes, pak jemně promícháme a ještě vaříme zakryté asi 8 minutes.
- Žampiony nakrájíme na tenké plátky, zelenou část jarní cibulky na kousky. Dáme k masu, přidáme skleněné nudle a vaříme na mírném ohni zakryté asi 5 minutes. Dobře lehce promícháme, aby se vše spojilo s omáčkou.
- Podáváme s dušenou rýží, můžeme posypat praženým sezamovým semínkem a dozdobit nasekanou zelenou částí jarní cibulky. Rýži ovšem také můžete vynechat...

Slow roasted chicken in a spicy dry coat | wrap it up!
dry What!? Vlastně jsem to už provozoval na grilovací pánvi, knowing not, the so called. No jo, sometimes you discover America after years. So we dispense with the obligatory spicy Majda, which usually plays a role in grilling, but without taste this chicken will certainly not. It just takes a bit longer. Because it is slow, chicken, So slowly roasted. For inspiration, I went to Deb Perelman, Freelance writer, fotografkou a blogerkou. Maybe my version recognized, but it certainly would have tasted.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes + 5 hours |
Cook Time |
125 minutes |
|
|
|
Need: |
- 600 g Upper chicken legs
- 750 ml vody
- 80 ml soli
- 80 ml cukru
- 80 ml bílého vinného octa
- 3 lžíce hnědého cukru
- 1-2 lžíce soli under consideration
- 2 lžíce smoked paprika
- 1 spoon chilli
- 2 lžičky granulated garlic
- 2 lžičky ground cumin
- 1/4 lžičky ground nutmeg
- 2 lžičky ground pepper
- 1 spoon hot peppers
- 7 lžiček honey
- 1 spoon apple cider vinegar
- Prepare ahead brine, solanku. mix water, salt, sugar and vinegar. Pour brine chicken.
- We put the best into a sealable plastic box and let cool. All it would take about an hour, but feel free to leave work and brine 4-5 hours.
- Prepare the spice mixture to coat. Smícháme všechny ingredience.
- Prepare a square albobalu, large, to meat packaged without problems. Okapi meat, pat dry and sprinkle with seasoning mixture on one side, turn and sprinkle again from the other side.
- Wrap the meat in aluminum foil. We put on a baking sheet so, to meatier part was underneath, Bake in the oven 1 hour at 160 °C. Packed turn and bake for about 45 minutes. Aluminum foil, then carefully slit, juice, that ditching pour the chicken and put back into the oven already uncovered, to form a crust. Just 10 until 15 minutes. In this phase, the temperature can be increased to 190 °C.
- Mix juice with honey and vinegar. simmer briefly,, stačí 1 minutes.
- Přendáme chicken on a plate and drizzle with honey dressing. Podáváme s bagetou.
Poznámka: If you are a little upsets, the recipe is sugar and salt per milliliter, I helped a cup and weight resting time.
