Už tu jednu takovou máme, ale je se sekanými rajčaty. Tentokrát se bez nich obejdeme. Pro případ, že někdo u stolu polévku s rajčaty nechce.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
30minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
30minut
Je to lehoučké, a chutné. Polévka má paprikovou chuť, protože ta paprika je v klobáse. A protože je v ní také tuk, už jiný nepoužíváme, on se při opékání klobásy vypeče.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
30minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
30minut
Je to lehoučké, a chutné. Polévka má paprikovou chuť, protože ta paprika je v klobáse. A protože je v ní také tuk, už jiný nepoužíváme, on se při opékání klobásy vypeče.
Nebude kuře, pozor změna! Budou vepřové nudličky, už nachystané. Tak co s tím uděláme? Krátký proces, tedy v řeči kuchařů časově nenáročné jídlo.
Hlasů: 2
Hodnocení: 3.5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
25minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
25minut
Je to varianta receptů, které už umíme. Ingredience jsou jiné, ale postup se moc nemění. Je to dneska takové lego, práci jsem si usnadnil už nákupem. Vepřové nudličky už jsou nakrájené, žampiony také. Stačí pokrájet zeleninu a můžeme vařit. Nezapomeňte tak v polovině vaření na rýži. Vaří se tak 10 až 12 minut, tak abyste ve finále nemuseli čekat.
Hlasů: 2
Hodnocení: 3.5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
25minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
25minut
Je to varianta receptů, které už umíme. Ingredience jsou jiné, ale postup se moc nemění. Je to dneska takové lego, práci jsem si usnadnil už nákupem. Vepřové nudličky už jsou nakrájené, žampiony také. Stačí pokrájet zeleninu a můžeme vařit. Nezapomeňte tak v polovině vaření na rýži. Vaří se tak 10 až 12 minut, tak abyste ve finále nemuseli čekat.
Vepřové nudličky se zeleninou | Variace na podobné téma
Vepřové maso nakrájené na nudličky opečeme na 1 lžíci rostlinného oleje. Tak si 3 minuty.
Nakrájíme mrkev, papriku a celerový stonek. Stroužky česneku nasekáme. Žampiony nakrájíme na plátky (už jsem koupil připravené).
Maso na pánvi odhrneme stranou a přidáme zeleninu. Chvilku restujeme zeleninu na její polovině pánve. Promícháme a na středním plameni vaříme tak 5 minut, aby zelenina změkla.
Směs zaprášíme kukuřičným škrobem a dobře promícháme.
Přidáme sojovou omáčku.
Opepříme podle chuti. Promícháme a chvilku provaříme. Tak asi 2 minuty.
Zalijeme kuřecím vývarem podle potřeby. Zprvu přidáme jen trochu, aby se vytvořila hustější omáčka, pak postupně vývar přidáváme podle požadované konzistence. Zakryjeme a na mírném ohni dusíme asi 15 minut, aby maso bylo měkké.
Směsí přelijeme rýži, ze které jsme na talíři připravili "hnízdo".
Když jsem narazil na tenhle recept, bylo jasné, že se mu budu věnovat v kuchyni. Fígl je v tom, že zatímco někdo guláš ke konci zahušťuje moukou, tady je mouka hned na začátku. Tak jak tohle dopadne?
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
30minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
30minut
Byť je to guláš klobásový, ve hře je vlastně točený maďarský salám. Je s paprikou a vlastně je to takový "nekonečný" bratr klobásy. Je dostatečně měkký a chutný. Vodu si připravte a přidávejte postupně. Záleží na tom, jakou chcete mít konzistenci.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
30minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
30minut
Byť je to guláš klobásový, ve hře je vlastně točený maďarský salám. Je s paprikou a vlastně je to takový "nekonečný" bratr klobásy. Je dostatečně měkký a chutný. Vodu si připravte a přidávejte postupně. Záleží na tom, jakou chcete mít konzistenci.
Sádlo rozehřejeme a osmahneme na něm nadrobnou nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a osmahneme (jako při přípravě jíšky), sejmeme z plotny a vmícháme mletou papriku.
Po minutě zalijeme 200 ml vody a vrátíme na plotnu.
Přidáme salám nakrájený na kolečka a promícháme. Vmícháme nadrobno nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájenou bramboru. Zalijeme 100 ml vody a necháme vařit, aby mrkev i brambora změkly. Tak asi 20 minut na mírném varu. Mícháme, aby se guláš nepřichytil na kastrolu.
Přidáme rajčatové pyré a prolisovaný česnek. Dochutíme pepřem a majoránkou. Za občasného míchání vaříme na mírném ohni 10 minut. Podle hustoty přidáváme zbylou vodu.
Podáváme posypaný jemně nakrájenými měsíčky cibule, s knedlíkem nebo bagetou či dalamánkem.
Když se pustíte do přípravy kuřecího vývaru, můžete už rovnou počítat s návdavkem. Třeba s polévkou, když si jinak vývar dáme stranou na pozdější využití.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2-3osoby
5minut
Doba vaření
10minut
Porce
Doba přípravy
2-3osoby
5minut
Doba vaření
10minut
Když s takovou variantou počítáme, vaříme vývar jen hodinu nebo hodinu a půl, aby si maso ještě zachovalo svoji chuť. Vývar je dostatečně silný, navíc máme polévku. Polévka je to rychlá, pokud nenavazuje na vývar.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2-3osoby
5minut
Doba vaření
10minut
Porce
Doba přípravy
2-3osoby
5minut
Doba vaření
10minut
Když s takovou variantou počítáme, vaříme vývar jen hodinu nebo hodinu a půl, aby si maso ještě zachovalo svoji chuť. Vývar je dostatečně silný, navíc máme polévku. Polévka je to rychlá, pokud nenavazuje na vývar.
Kuřecí vývar s blanšírovaným květákem | Dozvuky vývaru
Maso, které jsme vyjmuli po uvaření vývaru, obereme od kostí. Mrkev z vývaru nakrájíme nadrobno.
Do vývaru dáme maso a mrkev, přivedeme k varu a stáhneme teplotu na mírnou. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou pažitku a špetku chilli. Pokud máte v kořenáči tymián, ze dvou až tří stvolů odrhneme lístky a přidáme do polévky. A máme akorát tak čas na přidání vlasových nudlí.
Květákové růžičky vaříme dobrých 5 minut v osolené vodě, pak je vyjmeme a dáme do studené až ledové vody.
Do talíře dáme blanšírované růžičky květáku a přelijeme polévkou.