Už tu jednu takovou máme, ale je se sekanými rajčaty. Tentokrát se bez nich obejdeme. Pro případ, that someone at the table wants soup with tomatoes.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 5 minutes |
Cook Time |
30 minutes |
|
|
|
Fazolačka s klobásou | Polévka jako víno
Need: |
- 1 zámeckou paprikovou klobásu - so 120 g
- 1 plechovku bílých fazolí - that 240 g
- 1 cibuli
- 1 mrkev
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 250 ml kuřecího vývaru
- 1/2 lžičky thyme
- 1/2 lžičky rozmarýnu
- 4 cloves garlic
- 200 ml vody
- salt
- pepper
Units:
How do you:
- Opečeme klobásu nasucho, pustí dostatek tuku, přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibuli a restujeme dosklovata.
- Přidáme asi polovinu palice čerstvého česneku, pokrájený.
- Přidáme na půlkolečka nakrájenou mrkev a nadrobno napříč nakrájený stonek řapíkatého celeru. Promícháme a chvilku restujeme.
- Zalijeme trochou vývaru a povaříme.
- Přidáme koření. Toss, zakryjeme a dusíme tak 5 minutes. Potom doplníme vývarem.
- Dolijeme horkou vodou.
- served.
Pork noodles with vegetables | Variations on a similar theme
not chicken, cHANGE! They pork noodles, now poised. Tak co s tím uděláme? short shrift, tedy v řeči kuchařů časově nenáročné jídlo.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
25 minutes |
|
|
|
Pork noodles with vegetables | Variations on a similar theme
Need: |
- 360 g vepřového masa
- 100 g žampionů
- 1 mrkev
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1 zelenou papriku
- 6 cloves garlic
- 1 spoon rostlinného oleje - rape
- 2 lžíce cornstarch
- 2 lžíce Japanese soy sauce
- 200 ml kuřecího vývaru
- pepper
Units:
How do you:
- Pork cut into strips to fry 1 lžíci rostlinného oleje. Tak si 3 minuty.
- Slice carrots, pepper and celery stalk. Chop garlic cloves. Žampiony nakrájíme na plátky (I bought ready).
- The meat in the pan, peel back and add the vegetables aside. Moment restujeme vegetables on her half pans. Stir and cook over medium heat so 5 minutes, to soften vegetables.
- Sprinkle cornstarch mixture and stir well.
- Přidáme sojovou omáčku.
- Pepper to taste. Stir and simmer a minute. I guess 2 minuty.
- Pour in chicken broth as needed. At first, add a little, to form a denser sauce, then gradually adding the broth to the desired consistency. Cover and simmer on low heat for about 15 minutes, the meat was so soft.
- Pour over rice mixture, from which we prepared on a plate "nest".
Klobásový guláš naruby
Když jsem narazil na tenhle recept, it was clear, že se mu budu věnovat v kuchyni. The trick is, že zatímco někdo guláš ke konci zahušťuje moukou, tady je mouka hned na začátku. Tak jak tohle dopadne?
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
30 minutes |
|
|
|
Klobásový guláš naruby
Need: |
- 250 g maďarského točeného salámu
- 2 cibule
- 1 lžíce mouky
- 2 lžíce sádla
- 2 lžičky sweet peppers
- 5 lžiček rajčatového pyré
- 3 cloves garlic
- 1 mrkev
- 1 potato
- pepper
- majoránku
- 500 ml vody
Units:
How do you:
- Sádlo rozehřejeme a osmahneme na něm nadrobnou nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a osmahneme (jako při přípravě jíšky), sejmeme z plotny a vmícháme mletou papriku.
- Po minutě zalijeme 200 ml vody a vrátíme na plotnu.
- Přidáme salám nakrájený na kolečka a promícháme. Vmícháme nadrobno nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájenou bramboru. Zalijeme 100 ml vody a necháme vařit, aby mrkev i brambora změkly. I guess 20 minut na mírném varu. Mícháme, aby se guláš nepřichytil na kastrolu.
- Přidáme rajčatové pyré a prolisovaný česnek. Dochutíme pepřem a majoránkou. Za občasného míchání vaříme na mírném ohni 10 minutes. Podle hustoty přidáváme zbylou vodu.
- Podáváme posypaný jemně nakrájenými měsíčky cibule, s knedlíkem nebo bagetou či dalamánkem.
Kuřecí vývar s blanšírovaným květákem | Dozvuky vývaru
Když se pustíte do přípravy kuřecího vývaru, můžete už rovnou počítat s návdavkem. Třeba s polévkou, když si jinak vývar dáme stranou na pozdější využití.
Servings | Prep Time |
2-3 osoby | 5 minutes |
Cook Time |
10 minutes |
|
|
|
Kuřecí vývar s blanšírovaným květákem | Dozvuky vývaru
Need: |
- 800 ml kuřecího vývaru
- 1 mrkev z vývaru
- Pažitka
- sprig thyme
- kuřecí maso z vývaru
- vlasové nudle
- 6 růžiček květáku
- špetku mletých chilli vloček na dochucení
- pepper na dochucení
- salt na dochucení
Units:
How do you:
- Meat, které jsme vyjmuli po uvaření vývaru, obereme od kostí. Mrkev z vývaru nakrájíme nadrobno.
- Do vývaru dáme maso a mrkev, přivedeme k varu a stáhneme teplotu na mírnou. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou pažitku a špetku chilli. Pokud máte v kořenáči tymián, ze dvou až tří stvolů odrhneme lístky a přidáme do polévky. A máme akorát tak čas na přidání vlasových nudlí.
- Květákové růžičky vaříme dobrých 5 minut v osolené vodě, pak je vyjmeme a dáme do studené až ledové vody.
- Do talíře dáme blanšírované růžičky květáku a přelijeme polévkou.