Tak tohle muselo přijít! Když jsem vykrajoval z toastů kolečka na zdobení cibulačky, zíral jsem na torzo toastu s prostřeleným otvorem a bylo jasné, že bych neměl být marnotratný a nějak nabízenou surovinu využít. Problesklo mi hlavou, že jsme kdysi v redakci Praktické ženy tvořili toasty pro děti a nevím, jestli to padlo zrovna tam, ale fakt, že se dá připravit vajíčko s toastem v jednom mi utkvěl v hlavě. Takže taková svačinka, mohla by to být i snídaně, třeba. Pokud chystáte toto jídlo pro děti, pikantní ředkvičky raději vynechejte.
Děravý toast s vejcem a oblohou | Nejen pro děti
Potřebujete: |
- 2 plátky toastového chleba
- 2 vejce
- kousek másla – podle úvahy
- sůl
- pepř
- rajče
- nakládané ředkvičky
- pažitku
Jednotky:
Jak na to:
- V toastu vykrojíme libovolný tvar, tentokrát jsem sáhl po kolečku. Na pánev dáme rozhřát tak půl lžíce másla a pak položíme toasty.
- Rozklepneme vejce a umístíme ho do otvoru v toastu. Jemně dochutíme solí a pepřem. Pečeme tak 2 minuty, aby vejce víceméně ztuhlo.
- Otočíme toast na druhou stranu, přidáme případně kousek másla, vejce opět jemně ochutíme solí a pepřem. Pečeme tak 2 minuty.
- Podáváme s oblohou – krájeným rajčetem, nakládanou ředkvičkou a zdobíme pažitkou.