Tenhle recept patří k těm nejjednodušším, které jsou na těchto stránkách. Už mě prostě nebaví hodit rybu na pánev, udělat bramborovou kaši a je hotovo. Život by měl být pestřejší, že jo?!
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
25minut
Doba vaření
30-40minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
25minut
Doba vaření
30-40minut
Stačí vrstva brambor, pak na ni položíme rybí filety a zakryjeme opět vrstvou brambor. Kořeněné ano, zalité čímkoli nikoliv! Pochutnáte si, to mi věřte. Proč mě tohle nenapadlo dřív?
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
25minut
Doba vaření
30-40minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
25minut
Doba vaření
30-40minut
Stačí vrstva brambor, pak na ni položíme rybí filety a zakryjeme opět vrstvou brambor. Kořeněné ano, zalité čímkoli nikoliv! Pochutnáte si, to mi věřte. Proč mě tohle nenapadlo dřív?
Treska zapečená v bramborové peřině | Jednoduchá večeře
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Přecedíme a brambory nakrájíme na kolečka.
Do zapékací misky stříkneme olivový olej a položíme první vrstvu brambor.
Na brambory poklademe plátky filetů tresky. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Zastříkneme citronovou šťávou.
Přes plátky ryby poklademe horní vrstvu z koleček brambor. Osolíme, pokapeme citronovou šťávou a přidáme ještě tymián.
Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 10 minut, pak teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 20 až 30 minut, podle trouby. Vrchní vrstva brambor by měla dostat zlatavou barvu.
Podáváme třeba s okurkou, salátem nebo jen tak.
Nebo ještě můžeme přidat k okurce koktejlová rajčátka.