Hokus pokus, proč si nepohrát. Tentokrát jsem si usmyslel, že olomoucké tvarůžky zapracuji do karbanátků. A uvidíme, co to udělá. Můžete je servírovat s hranolky, bramborami, třeba i dalamánkem či toastovým chlebem. A s dipem podle chuti, hořčicí nebo kečupem. A jsou fakt dobré jako sendvič – s kouskem salátu, rajčetem a kečupem.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
20minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
20minut
Zvláštní chuť dodají nejenom syrečky, ale i harissa a bílé víno. Vlastně to vzniklo tak, že jsem se musel rozhodnout, zda pořídím mléko (a litr je moc, nevydrží, protože mléko zase tolik nepoužívám) nebo zkusím masité směsi dodat vláčnost něčím jiným. A co třeba vínem?
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
20minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
20minut
Zvláštní chuť dodají nejenom syrečky, ale i harissa a bílé víno. Vlastně to vzniklo tak, že jsem se musel rozhodnout, zda pořídím mléko (a litr je moc, nevydrží, protože mléko zase tolik nepoužívám) nebo zkusím masité směsi dodat vláčnost něčím jiným. A co třeba vínem?
Na toastovači si opečeme toastové chleby, rozlámeme je na kousky a rozmixujeme na strouhanku. Tu přidáme k osolenému a opepřenému masu. Přidáme nadrobnonakrájenou cibuli. Přidáme harissu (pokud máte raději méně pikantní, šetřete, dejte třeba jen jednu lžičku), vejce.
Přidáme nadrobno nakrájené olomoucké tvarůžky.
Do směsi přilijeme víno a vypracujeme masovou hmotu.
Smažíme na směsi oleje a másla.
Opékáme na obou stranách.
Podáváme. Můžet přidat jakýkoli dip, hořčici, a coby přílohu zvolit hranolky, máslem potřené brambory nebo dalamánek.
Můžeme podávat jako sendič s kečupem, rajčetem a salátem.
Ten nápad jsem zaslechl na recepci firmy kam chodím do práce. Pak mi cinkl do oka recept na topreceptech na bezva smažený sýr a najednou se mi to v hlavě všechno spojilo. Tak budeme ladit, experimentovat a tak. Jako vždycky, že jo?! Na recepci si vrátní četli jídelníček místní jídelny, zaslechl jsem cosi o smaženém sýru s olomouckými tvarůžky. Když jsem si představil, jak plácnu kolečko syrečka na sýr a obaluji, otřásl jsem se. To je blbost! Ale pak mi michelle.b na topreceptech otevřela oči. Jo, všechno nastrouháme a pak opečeme. Uvidíme, jak se to bude vyjímat na talíři a jak to bude šmakovat. Víte už, že syrečky dávám do zelných placek, tak proč s nimi nezajít dál při pokusu najít skvělé jídlo? Koukám ale, že nás „patlalů“ je na planetě víc. Chvilku jsem také zvažoval, zda tu sýrovou hmotu třeba ještě nepodpořit moukou, ale pak jsem to zamítl. A helemese najednou na mě z netu vykoukly sýrové karbanátky, kde mouka je. Tedy recept, který na toprecepty dala Nadja. Aspoň tenhle můj recept bude původní. Sýr k sýru, máme se k dílu!
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
4osoby
5minut
Doba vaření
8-10minut
Porce
Doba přípravy
4osoby
5minut
Doba vaření
8-10minut
Bude to trochu divočina, tak si připravte chuťové buňky, kuchyňské nádobí, náčiní, vyhrňte rukávy a držte si čepice. Jedeme! A už slyším, že ne tom není nic divokého, že chybí moje oblíbené chilli a další řežba. Tentokrát to ani není o ingrediencích, jako o stylu. Tak sorry. Jo a jestli solíte, tak teď si to odpusťte. Sůl je v sýru docela dost zastoupená. A cosi dodá i šunka. Hurá, ať žijí „patlalové“!
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
4osoby
5minut
Doba vaření
8-10minut
Porce
Doba přípravy
4osoby
5minut
Doba vaření
8-10minut
Bude to trochu divočina, tak si připravte chuťové buňky, kuchyňské nádobí, náčiní, vyhrňte rukávy a držte si čepice. Jedeme! A už slyším, že ne tom není nic divokého, že chybí moje oblíbené chilli a další řežba. Tentokrát to ani není o ingrediencích, jako o stylu. Tak sorry. Jo a jestli solíte, tak teď si to odpusťte. Sůl je v sýru docela dost zastoupená. A cosi dodá i šunka. Hurá, ať žijí „patlalové“!
Už jsem měl chuť si pořádně zařádit se zelím a tak jsem sáhl po nápadu na zelníky, zelné placky či jak tomu chcete říkat. Prostě takový bramborák z kysaného zelí. Zkuste je s ostrým rajčatovým čatní s chilli nebo sladší verzí. Studené zelníky si můžete dát na chvíli do trouby a jsou zase jako právě usmažené. Může to být stejně jak skvělá svačina tak i snídaně.
Uložit
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
20minut
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
20minut
Zelníky jsem připravoval podle momentální inspirace, samozřejmě, že podobnost s přípravou bramboráků vám bude podezřelá (a správně), jenom jsem si říkal jaké by to asi bylo smíchat se zelím olomoučké tvarůžky. A přestože jsem si s tím hrál v pozdějším odpoledni, najednou bylo hotovo a já musel na schůzku, takže večeře čekala tiše na zájemce. Stačil jsem ochutnat s rybízovou marmeládou, a bylo to skvělé! I když původně jsem chtěl udělat i rajčatové čatní. Po návratu už na stole ležela jenom cedulka: Placky – super!!! A protože jsem si chtěl pohrát ještě víc, vrátil jsem se k původní myšlence a přichystal rajčatové čatní s chilli a dal si zelníky k obědu.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
20minut
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
20minut
Zelníky jsem připravoval podle momentální inspirace, samozřejmě, že podobnost s přípravou bramboráků vám bude podezřelá (a správně), jenom jsem si říkal jaké by to asi bylo smíchat se zelím olomoučké tvarůžky. A přestože jsem si s tím hrál v pozdějším odpoledni, najednou bylo hotovo a já musel na schůzku, takže večeře čekala tiše na zájemce. Stačil jsem ochutnat s rybízovou marmeládou, a bylo to skvělé! I když původně jsem chtěl udělat i rajčatové čatní. Po návratu už na stole ležela jenom cedulka: Placky – super!!! A protože jsem si chtěl pohrát ještě víc, vrátil jsem se k původní myšlence a přichystal rajčatové čatní s chilli a dal si zelníky k obědu.
Zelníky s olomouckými tvarůžky a anglickou slaninou | Taková obyčejná skvělá večeře | Prostě super