Na guláše už tu máme několik receptů, třeba ten hospodský and also ještě jeden, ale vlastně jsem nikdy nedělal vepřový guláš. Proč, to nevím. Takže to napravíme. Jenže to bude guláš trochu jinak.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
45 minutes |
|
|
|
Need: |
- 1 spoon olivového oleje
- 1 cibuli > nakrájíme na plátky, tedy spíše na půlměsíčky
- 250 g žampionů > hnědých krémových
- 450 g vepřové krkovice
- 1 spoon smoked paprika
- 1 spoon kmínu
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 100 g zakysané smetany
- 1 spoon oregana > je-li čerstvé, better, jinak pomůže sušené
- salt
- pepper
- Maso nakrájíme na kousky.
- Slice mushrooms.
- V kastrolu rozehřejte olej na středním plameni. Za stálého míchání vařte cibuli 4 minuty nebo dozlatova.
- Zvýšíme teplotu a přidáme maso. Vaříme tak 5 until 8 minutes, that meat overcast.
- Přidáme houby...
- ... and toss.
- add the cumin.
- Přidáme uzenou papriku.
- Toss.
- Přidáme ještě rajčatový protlak.
- Přidáme trochu vody a opět promícháme.
- Zakryjeme a necháme dusit tak 30 minutes on low heat.
- Stir in sour cream, promícháme a...
- ... přidáme oregano. Vaříme za míchání 1 minutu nebo dokud omáčka nezačne bublat. Ochutíme solí a pepřem.
- Serve with mashed.
- Variantou jsou těstoviny.
Irish beef stew with carrots,,cs,A lot of you will enjoy,,cs,some of it will not ever attempt,,cs,and even sklenkoou good Irish whiskey,,cs,And if you want echte Irish food,,cs,Put in a bag of flour and meat Shake,,cs,Put the pan into the same pieces of meat wrapped in flour,,cs,In the same pan for meat put oregano and sauté,,cs,Then we pour broth and simmer,,cs,you can not help mixing flour in a little cold water,,cs,Pour meat sauce with carrots in the pan,,cs,Add the fried onions and let cook in the oven covered,,cs,and even bake so,,cs,Potatoes may spill gravy,,cs | Snadná záležitost | Oslava svatého Patrika
Nakouknul jsem v rychlosti na net, jestli bych nenašel nějakou inspiraci na hovězí nudličky, jak jsem je ještě nedělal. Tedy původně jsem hledal vepřové, ale vykoukl na mě zajímavý recept od protinožců. Na hovězí. I na opačné straně zeměkoule jsou kořeny a kořínky Irů. Recept prý vhodný na oslavu Dne svatého Patrika. To by mohlo sedět.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 20 minutes |
Cook Time |
60-90 minutes |
|
|
|
Need: |
- 480 g hovězího zadního z kýty
- 2 střední mrkve tak asi 300 g
- 2 potatoes
- 500 ml beef broth nebo Guinness
- 2 lžičky oregana
- 1 spoon honey
- 2 medium onions
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 5 lžic hladké mouky - část na zahuštění
- pepper
- Nakrájejte mrkev na dílky podle chuti, tyto jsou tak čtyřcentimetrové.
- Nakrájíme najemno cibule.
- Maso nakrájíme na nudličky.
- Do sáčku dáme 3 tablespoons flour.
- Přidáme pepř podle chuti.
- Vložíme do sáčku s moukou maso a dobře protřepeme, aby mouka pokryla kousky masa.
- Osmaheneme cibulku na oleji na středním ohni, to zesklovatěla, but nezhnědla,,cs,Irish beef d P1060257,,cs,Irish beef e P1060258,,cs,Put the pan into the same pieces of meat wrapped in & nbsp; flour,,cs,If necessary pour oil,,cs,Well fry on all sides,,cs,Irish beef to P1060266,,cs,Put into a greased baking dish carrot,,cs,Irish beef b P1060254,,cs,Add the browned meat,,cs,Irish beef l P1060269,,cs,In the same pan over & nbsp; let meat oregano and & nbsp; fry,,cs,just take a second,,cs,Then pour the broth and & nbsp; simmer,,cs,Irish beef m P1060272,,cs,Add a teaspoon of honey,,cs,Then we Thicken with flour,,cs,you can not help mixing flour in & nbsp; a bit of cold water,,cs, tak 5 minutes.
- aside the.
- Do stejné pánve dáme kousky masa obalené v mouce. Podle potřeby přilijeme olej. Dobře opečeme ze všech stran.
- Do vymazaného pekáčku vložíme mrkev.
- Přidáme opečené maso.
- Do stejné pánve po mase dáme oregano a osmahneme. Stačí chvilička. Pak přilijeme vývar a provaříme.
- Přidáme lžičku medu. Pak ještě zahustíme moukou (můžete si pomoci rozmícháním mouky v troše studené vody, They will not form lumps,,cs,Irish beef n P1060274,,cs,Everything still so,,cs,minute boil,,cs,Irish beef on P1060277,,cs,Pour sauce with meat & nbsp; & nbsp carrots, pan,,cs,Irish beef p P1060278,,cs,Add the fried onions and & nbsp; we bake in the oven covered,,cs,preheated to 200 & nbsp; C,,cs,Poak odklopíme professions,,sl,and & nbsp; and even bake,,cs,Irish beef q P1060281,,cs,Potatoes may spill juice & nbsp; meat,,cs,Irish beef,,cs,P1060286,,en).
- Vše ještě tak 3 until 5 minut provaříme.
- Omáčkou přelijeme maso s mrkví v pekáčku.
- Přidáme osmaženou cibulku a dáme zakryté péct do trouby, předehřáté na 200 °C. Pečeme tak 60 minutes. Poak odklopíme poklici, temperature is reduced to 180 a ještě pečeme tak 20 until 30 minutes.
- Podáváme s vařeným bramborem. Brambory může přelít šťávou z masa.
Uzená fazolačka | Zbylo a nezbylo
Já to mám tak, že je mi některých věcí prostě líto. perhaps, when preparing smoked meat and spinach dumplings. Žádná Amerika, takže ten recept tady ani nemám. But it always smoked and cook under the grill, then dopeču. And it will remain fragrant smoked water. Je mi líto ji vyhodit. Once I tried it here with false ovarovou soup and then got the magistrate's office, že to není nic ovarového. So I'm cautious and this name perhaps nobody nicely Czech nespláchne away somewhere.
Need: |
- 1500 ml vývaru z vepřového uzeného masa
- 200 ml zeleninového vývaru
- 1 potato
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1 feferonku
- 3-4 jarní cibulky - bílou část hned, zelenou potom
- 2 lžíce hladké mouky
- salt
- pepper
- 4 cloves garlic
- 1 a can red beans
- 150 g vepřového kolena – nakrájené vám dodá řezník i market
- 2 lžičky oregana
- Bramboru nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do vývaru z vepřového masa.
- Přidáme nadrobno nakrájené jarní cibulky (bílou část), nasekanou feferonku, nadrobno nakrájený stonek řapíkatého celeru a nasekaný česnek. Přilijeme zeleninový vývar. Přisolíme. Opepříme. Vmícháme oregano.
- Brambory vaříme do měkka. Přidáme nadrobno nakrájené vepřové koleno a propláchnuté fazole. Povaříme.
- Přidáme něco zelené natě jarních cibulek, vmícháme mouku rozmíchanou v troše vody. Povaříme už jen krátce.
- Podáváme posypané natí jarní cibulky a s dalamánkem.
I know, dá se tahle polévka připravit už rovnou z vařeného uzeného masa. Ale když vám zbyde ten vývar, proč ho neposunout na stůl?
Citronové kuře s bramborami | Lehce a jednoduše
Došlo zase na kuře. Tentokrát stehna. Když jsem je vybalil, málem mě ranila mrtvice, somehow I noticed the butcher, jak jsou velká. That would be for four, no tak to se docela dost nacpeme. Stejně jako stehna můžete určitě použít kuřecí paličky. Postup bude stejný, možná kratší pečení, protože tahle stehna jasou fakt obří.
Need: |
- 2 Chicken Thighs – 700 g
- 2 červené cibule
- 2 potatoes – 310 g
- 1 citron
- 2 lžičky oregana
- 1 lžičky rozmarýnu
- 2 lžičky provesálského spices
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky soli
- pepper
- Smícháme koření, přidáme šťávu z poloviny citronu, zalijeme olejem a namícháme marinádu. Kuřecí stehna osolíme, opepříme a naložíme do marinády. Necháme odležet tak 30 minutes.
- Cibuli a brambory nakrájíme na klínky, rozprostřeme v pekáčku.
- Přidáme kuře i s marinádou a poklademe citronem. Pekáček překryjeme alobalem.
- Dáme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi tak 50 minutes.
- Pak alobal sejmeme a dopečeme kuře, aby zezlátlo, tak 15 until 20 minutes.
- served.