Taková rychlovka by to měla být. Snad 30 minut, žádné vyvařování. A to splní kuřecí kousky restované na oleji, s příchutí vína a brokolicí. No, původně měly být součástí i nesolené arašídy. Jenomže jsem na ně zapomněl. Tak snad příště.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
30minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
30minut
Můžete nasadit i kuřecí prsa, jsou ovšem trošku sušší než stehenní řízky. Ale stejnou metodou dosáhnete podobného výsledku. Mám to vyzkoušeno.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
30minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
30minut
Můžete nasadit i kuřecí prsa, jsou ovšem trošku sušší než stehenní řízky. Ale stejnou metodou dosáhnete podobného výsledku. Mám to vyzkoušeno.
Jasně, tohle mi někdo může hodit na hlavu. Au! Ale buřty na pivu se v téhle zemi dělají se stejnou vervou jako se opékají špekáčky na ohýnku. Jsou různé, ale dost podobné recepty, sám už tu jeden mám. Ale to nebrání přidat další z trochu jiného soudku. Pivního soudku.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
40minut
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
40minut
Dobrá, je to tak jak se říká trochu prasárnička, nic nehodící se do Hiltonu či tak, ale nevařím pro Hilton. Tak si to můžeme užít. Michelinskou hvězdu nepotřebuji, stejně by nepřistála.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
40minut
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
40minut
Dobrá, je to tak jak se říká trochu prasárnička, nic nehodící se do Hiltonu či tak, ale nevařím pro Hilton. Tak si to můžeme užít. Michelinskou hvězdu nepotřebuji, stejně by nepřistála.
Venkovské špekáčky na pivu | Taková česká prasárnička
Oblíbené téma, dá se připravit na moc způsobů a pořád budou kuřecí křidélka chutnat.
Hlasů: 5
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
20minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
20minut
Narazil jsem na další způsob, tak dávám dál. Hlavní novum je škrob, do kterého maso zabalíme. Může být kukuřičný i bramborový. Trochu jsem váhal, nebylo proč. A výsledek je skvělý. Podáváme s ninovým dipem, bagetkou a tyčinkami řapíkatého celeru.
Hlasů: 5
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
20minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
20minut
Narazil jsem na další způsob, tak dávám dál. Hlavní novum je škrob, do kterého maso zabalíme. Může být kukuřičný i bramborový. Trochu jsem váhal, nebylo proč. A výsledek je skvělý. Podáváme s ninovým dipem, bagetkou a tyčinkami řapíkatého celeru.
Kuřecí křidélka jako Buffalo Wings | Americká inspirace
Křídla zbavíme špiček (lze je přidat do přípravy vývaru), rozdělíme v kloubu a obalíme ve směsi škrobu s pepřem a solí. Dílky oklepeme. A také si přehřejeme troubu na 180 °C.
Opečeme v silnější vrstvě oleje. Tak asi 10 minut. Raději jsem použil menší kastrol, protože dílky křídel na pánvi jen tak nepotopíte. Děláme to po částech, aby se kousky masa pěkně opekly do zlatova. První dávku vyjmeme, dáme na pekáček a vsuneme do trouby. Trouba má udržet teplotu křidélek. Nic víc.
Rozehřejem máslo a smícháme s chilli omáčkou. Můžeme přidat trochu pepře, pálivé papriky a soli. Dokonale prošleháme metiličkou. Potřebujeme kompaktní hmotu!
Opečená a v troubě zahřívaná křidélka si připravíme na další krok.
Teplá křidélka zalijeme chilli omáčkou a v míse protřepeme, aby se omáčka dostala ke každému kousku.
Hotovo! Servírujeme s nivovým dipem, bagetkou a řapítým celerem.
Nebo servírujeme s chilli dipem s příchutí ananasu, stonky řapíkatého celeru a chlebem.
Tip:
Jemný dip s nivou doladí chuť pikantních kuřecích křidélek.