Hurá, paličky zase jinak! Těch já se nenabažím. Recept slibuje jednoduchost, chuťově nabitou kořeněnou pomerančovou glazuru, navíc záležitost vcelku levnou. Zkusíme to spočítat. Čtyři paličky přišly na 38, 17 Kč. Plus nějaké koruny za další ingredience. Takže 60 Kč? A také to bude rychlé, vždyť příprava i grilování zabere tak 25 minut.
Pikantní kuřecí paličky s pomerančovou glazurou | Ve jménu zázvoru a pomeranče (a chilli)
Potřebujete: |
- 1/4 šálku pomerančové marmelády
- 2 lžíce balsamikového octa
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/4 lžičky kajenského pepře nebo chilli
- 4 kuřecí paličky
- 1 lžíci olivového oleje
- sůl
- pepř
Jednotky:
Jak na to:
- V troubě nastavíme mřížku 12 až 15 centimetrů od grilu. Jinak to spálíte a to by byla škoda. Ale můžete aspoň na 2 či 3 minuty zpočátku mřížku v troubě víc přiblížit ke grilu. Ale musíte hlídat!
- V misce smícháme marmeládu (když narazíte na pomeranč se zázvorem, neváhejte), balsamikový ocet, zázvor (nemaje, použil jsem v nouzi asi 1 cm čerstvého, nastrouhaného), koriandr a kajenský pepř.
- Paličky polejeme olejem, osolíme a opepříme. Olej, který nám zbyde si ještě ponecháme. Pak paličky grilujeme 6 minut a pak – otočíme paličky, potřeme tím zbylým olejem s pepřem a solí, vrátíme do trouby, aby byly ogrilované z obou stran a ještě grilujeme 5 až 6 minut. Grilujeme na alobalu, protože vše pak jenom zmačkáme do malé kuličky a jinak je uklizeno.
- A teď už si stačí vybrat dip...
- Tohle stojí za hřích, to mi věřte! Sladká chilli omáčka kupodivu všechnu ostrost sladí.