O evergreenu v kuchyni jsem už mluvil, jsou to, jak patrné, kuřecí paličky. Můžeme volit nejrůznější varianty úpravy, nakládat je přes noc do marinád nebo jen podmáslí, můžeme je péct i grilovat. Tentokrát se obejdeme bez dlouhého marinování a povoláme do služby troubu.
Hlasů: 5
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
40minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
40minut
Tady můžeme zapomenout na olej, místo něho se v marinádě objeví dobrý zástupce (pro tento případ, ne že bych jinak stabilně volil alternativu třeba pro smažení a tak...) – tím zástupcem je pomerančová šťáva. Tak s chutí do toho!
Hlasů: 5
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
40minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
40minut
Tady můžeme zapomenout na olej, místo něho se v marinádě objeví dobrý zástupce (pro tento případ, ne že bych jinak stabilně volil alternativu třeba pro smažení a tak...) – tím zástupcem je pomerančová šťáva. Tak s chutí do toho!
Voňavé kuřecí paličky | Čili s chilli, ale s mírou | Pomeranč místo oleje
Smícháme chilli omáčku s pomerančovou šťávou, nasekaným česnekem, kari pastou a asi 1/4 lžičkou soli. Do směsi dáme kuřecí paličky bez kůže a miskou zatřeseme, aby se paličky směsí obalily.
Předehřejeme troubu na 200 °C. Paličky dáme na plech vyložený alobalem, pokapeme ještě marinádou a pečeme 40 minut. Po deseti minutách snížíme teplotu na 180 °C.