Při brouzdání po receptech jsem narazil na tento recept z Austrálie, který mohu adoptovat a adaptovat na naše podmínky. To musíš zvládnout sám, notuju si s Karlem Gottem a tak také činím. Dovolím si mírnou úpravu, tak jak to dělávám, když si beru inspiraci.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
50minutes
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
50minutes
Začněte svůj víkend správně s tímto lahodným pečeným kuřetem a nejsmetanovějšími konfitovanými bramborami. Všichni si ho zamilujete. therefore, pokud vám nevadí sladká mrkev... Neděste se, že brambory koupou v oleji, chutnají skvěle. Pro dva opravdu stačí jeden velký prsní řízek, ale pokud si chcete udělat hostinu pro velkého jedlíka, připravte si řízky rovnou dva. Takže vám na talíři vyjdou dva filety...
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
50minutes
Servings
Prep Time
2osoby
5minutes
Cook Time
50minutes
Začněte svůj víkend správně s tímto lahodným pečeným kuřetem a nejsmetanovějšími konfitovanými bramborami. Všichni si ho zamilujete. therefore, pokud vám nevadí sladká mrkev... Neděste se, že brambory koupou v oleji, chutnají skvěle. Pro dva opravdu stačí jeden velký prsní řízek, ale pokud si chcete udělat hostinu pro velkého jedlíka, připravte si řízky rovnou dva. Takže vám na talíři vyjdou dva filety...
Chicken with confit potatoes and glazed carrots | A snack from Protinožci
Na mírném ohni vaříme 45 minutes (nenecháme olej bublat) nebo do změknutí. Pak odstraníme kastrol z tepla a přikryjeme, aby zůstaly brambory teplé.
Mezitím dáme 2 lžíce olivového oleje, hnědý cukr a 20 lžic vody na střední pánev a zahřejeme na středně vysokou teplotu. Přidáme mrkev podélně rozkrojenou na čtvrtiny a přivedeme k varu.
Snížíme teplotu na střední. Vaříme a kousky mrkve přitom přetáčíme, tak 15 minut nebo dokud mrkev nezměkne, lehce zkaramelizuje a tekutina se neodpaří. (Nemusíte se bát, že olej bude prskat, už na to i díky vodě a přidanému cukru nemá tolik síly. A ostatně i var je decentní.)
Prsní řízek podélně rozřízneme a paličkou na maso naklepeme filety do tloušťky 1,5 cm.
Obě strany filetů osolíme a opepříme.
Kuřecí filety opečeme na oleji z obou stran dozlatova.
So 4 minuty z každé strany. Dáme stranou a zakryjeme, aby maso zůstalo teplé.
Do pánve po opékání masa přilejeme víno a přivedeme k varu, cook, aby se odlepily připečené kousky na dně pánve.
Vaříme tak 2 minuty nebo dokud se nezredukuje víno na polovinu. Season with salt and pepper.
Na talíř nalijeme omáčku a přendáme brambory na talíř. Přidáme kuřecí maso a mrkev. Ihned podáváme.