Ďábelské krevety s bucatini | Rajčatová omáčka nemůže chybět

Krevety už tu máme několikrát, třeba česnekové nebo jako variace a také podle Jamieho. Ale i chilli a třeba s rajčaty a špagetami, ale je toho ještě víc. Zadejte si HLEDAT a vyberte si podle chuti. Tyhle krevety k nám putovaly za Venezuely.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Bucatini v sobě spojují univerzálnost špaget a schopnost větších tvarů vázat na sebe omáčku a vytvořit tak lahodné sousto. Il buco znamená v italštině díra. Bucatini jsou dlouhé duté těstoviny, které vypadají jako špagety. V Itálii si na nich místní obyvatelé pochutnávají již přes tisíc let, nejčastěji v doprovodu rustikálních, kořeněných omáček. Takže můžete nasadit špagety a nic nezkazíte, bucatiny ještě dávají omáčce šanci vniknout otvorem dovnitř. Berte to tak, že bucatini budou ve výsledku macatější než špagety.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Bucatini v sobě spojují univerzálnost špaget a schopnost větších tvarů vázat na sebe omáčku a vytvořit tak lahodné sousto. Il buco znamená v italštině díra. Bucatini jsou dlouhé duté těstoviny, které vypadají jako špagety. V Itálii si na nich místní obyvatelé pochutnávají již přes tisíc let, nejčastěji v doprovodu rustikálních, kořeněných omáček. Takže můžete nasadit špagety a nic nezkazíte, bucatiny ještě dávají omáčce šanci vniknout otvorem dovnitř. Berte to tak, že bucatini budou ve výsledku macatější než špagety.
Ďábelské krevety s bucatini | Rajčatová omáčka nemůže chybět
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Dáme vařit těstoviny do osolené vody, vaříme podle návodu, tak 9 minut v případě těstovin bucatini.
  2. Česnek nakrájíme na plátky. Rajčátka přepůlíme, anchovičky nakrájíme.
  3. Na rozehřátém olivovém oleji opékáme krevety.
  4. Pěkně opečeme z obou stran. Krevety dáme stranou.
  5. Ančovičky promícháme s horkým olejem v pánvi, kde jsme restovali krevety. Někde jsem narazil, že je rozpustíme a ono tak opravdu vypadá.
  6. Orestujeme krátce česnek, který jsme přidali k ančovičkám.
  7. Přidáme nakrájená rajčátka a feferonku.
  8. Zalijeme vínem.
  9. Přidáme rajčatovou omáčku. Volba padla na panzani, ale stejně dobře se hodí krájená rajčata z konzervy.
  10. Promícháme a vaříme na mírném ohni tak 15 minut. Prostě necháváme lehce probublávat.
  11. Těstoviny scedíme, ale necháme si tak 100 ml vody z vaření do zásoby pro případ potřeby.
  12. Promícháme.
  13. Vrátíme do pánve krevety.
  14. Promícháme a přidáme nasekanou petrželku.
  15. Prohřejeme.
  16. Podáváme.
  17. Dobrou chuť.