Seasoned meat wants a counterweight. try dip, which is done in five minutes.
White quick dip | The chicken and otherwise
Need: |
- 200 g zakysané smetany
- 80 g gervais s česnekem a bylinkami
- scallions pouze zelenou nať
- stonek řapíkatého celeru
- pepper
- salt
Units:
How do you:
- Smícháme zakysanou smetanu s krémovým sýrem Gervais, ochuceným česnekem a bylinkami. Nadrobno nakrájíme nať jarní cibulky a řapíkatý celer. Přidáme pepř a špetku soli. Vše dobře promícháme.
Potato as a toy
Potato pancakes are definitely already cooked, or at least eat. And so you know, že je pokaždé jiná. Každá rodina má své zvyky a chutě. The same basis, it's still Potato Potato, but it depends, What you add to the soup. So I played a bit. Zkusíme to.
Potato as a toy
Need: |
- 4 medium potatoes cut into small cubes
- 2 stonky řapíkatého celeru nakrájíme napříč na půlměsíčky
- 1 cibuli finely chop
- 100 g bacon cut into small cubes
- 3 cloves garlic rozdrtíme plochou nože a nakrájíme nadrobno
- 1 cooking cream
- 2 lžíce butter
- 2 lžíce hladké mouky
- 200 ml kuřecího vývaru
- kmín
- salt
- majoránku
Units:
How do you:
- Nakrájíme brambory na kostičky. Stejně tak si nakrájíme slaninu.
- Nakrájíme řapíkatý celer, cibuli a česnek.
- V kastrolu opečeme kostičky slaniny. Slaninu pak dáme stranou.
- Na vypečeném tuku dáme zesklovatět cibulku a přidáme nakrájený řapíkatý celer. Promícháme a restujeme.
- Přidáme česnek a promícháme. Aby dal vůni a nehořkl, stačí mu minuta až dvě.
- Přidáme do kastrolu nakrájené brambory, promícháme, aby se tuk dostal na všechny kostičky brambor. Chvíli restujeme.
- Vrátíme do kastrolu opečenou slaninu.
- Přilijeme kuřecí vývar, tak, aby zakryl všechny ingredience.
- Zakryjeme a dusíme do změknutí brambor. Občas promícháme. Podle velikosti brambor by mělo stačit 40 minutes, nechal jsem je déle, aby byly opravdu měkkoučké.
- Můžeme po chvíli přidat trochu kmínu.
- Rozehřejeme máslo a přidáme hladkou mouku. Vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme smetanou a provaříme.
- Smetanovou hmotu po částech vpravíme do brambor, helpful in this, jak hustou chceme polévku. Přidáme majoránku a osolíme. Necháme chvilku ještě probublávat.
Tip:
Pokud jste to se smetanovou jíškou trošku přehnali, pomůžete si horkou vodou na zředění.
Zeleninový vývar, není čeho se bát
Občas ho potřebujete, a když to přeženu, je to stejná cesta jako na kuřecí vývar, akorát kratší a bez kuřete.
Zeleninový vývar, není čeho se bát
Need: |
- 2 cibule
- 1–2 mrkve
- 1 parsley
- 3–4 stonky řapíkatého celeru
- 2 l vody
- trochu soli
- trochu černého pepře
Units:
How do you:
- Očištěnou zeleninu nakrájíme nejlépe na půlky. Mrkev i petržel překrojíme napříč. Na pánvi všechnu zeleninu na sucho opečeme, aby získala světle hnědý nádech.
- Poté přilijeme horkou vodu, dochutíme solí a pomalu vaříme tak 30 until 40 minutes. Můžeme přidat i pepř. Scedíme a vývar je hotov!
- Takový vývar se hodí třeba na přípravu italského rizota.
- Nakrájenou zeleninu opékám na pánvi nasucho.
- Pokud se vám nevejde všechna do jedné pánve, nezoufejte a opečte ji postupně.
- Nad rajčaty jsem trochu váhal, ale nakonec to šlo dobře.
- A teď všechno naskládáme do vody a vaříme.
- Skoro hotovo. Zeleninu vyhodíme a vývar je připravený k dalšímu použití.