Na tenhle čínský recept jsem narazil na americkém webu, takže několikrát obletěl zeměkouli jako Gagarin a přistál v mé kuchyni. Ten smeč jsem vybral docela dobře podle sebe, takže to byl úspěch. Pokud tedy máte rádi chuť asijských pokrmů, kde je také dost zeleniny a nezbytná sojová omáčka.
Uložit
Uložit
Uložit
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
15minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
15minut
V ingrediencích chybí sůl. To jsem si uvědomil až v momentě, kdy jídlo bylo hotové. ono to bylo skvělé. Jasně, pokud holdujete soli, přisolte. Ale sojová omáčka dodá jídlu decentní slanost, která může postačit.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
15minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
15minut
V ingrediencích chybí sůl. To jsem si uvědomil až v momentě, kdy jídlo bylo hotové. ono to bylo skvělé. Jasně, pokud holdujete soli, přisolte. Ale sojová omáčka dodá jídlu decentní slanost, která může postačit.
Restované kuře se zeleninou a rýží | Něco na čínský způsob v české kotlině
Cibuli nakrájíme nadrobno. Stejně tak stonek celeru, mrkev a papriky. Ze zkušenosti mi stačila jenom půlka mrkve, jídlo pak nebude sladké.
Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na menší kousky. Posypeme kukuřičným škrobem a promícháme, aby se maso obalilo. Dáme vařit rýži, abychom se časově pěkně sešli, až bude potřeba.
Rozehřejeme oleje a orestujeme kuřecí kousky, pěkně dozlatava. Tak 5 minut. Pak maso vyjmeme z pánve a dáme stranou.
Na oleji pak orestujeme zeleninu. Tak 5 minut aby změkla.
Vrátíme kuře do pánve.
Přidáme dvě lžíce sojové omáčky a promícháme. Chvilku povaříme.
Přidáme vařenou rýži.
Uprostřed směsi vytvoříme hnízdo, do kterého rozklepneme vejce.
Dobře promícháme. Že to vypadá jako smaženice? Nenechte se zmást. Připomíná vám to lečo? Prečo?
Přidáme pokrájené lusky hrášku a zalijeme dvěma lžícemi sojové omáčky. Vše jemně, ale dobře promícháme asi 4 až 5 minut povaříme na středním plameni.