Při brouzdání po receptech jsem narazil na tento recept z Austrálie, který mohu adoptovat a adaptovat na naše podmínky. To musíš zvládnout sám, notuju si s Karlem Gottem a tak také činím. Dovolím si mírnou úpravu, tak jak to dělávám, když si beru inspiraci.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 5 minutes |
Cook Time |
50 minutes |
|
|
|
Need: |
- 300 g potato > oloupaných a podélně rozčtvrcených
- řepkový olej > pro konfitování; ovoníme ho trochou olivového oleje
- 2 velké mrkve > podélně rozdělené na čtvrtky
- 1 spoon hnědého cukru
- 1 prsní kuřecí řízek
- 120 ml suchého bílého vína
- salt
- pepper
- 2 lžíce olivového oleje > pro glazování mrkve
- Vložíme brambory do kastrolu.
- Přilejeme tolik oleje, aby byly brambory pokryté.
- Na mírném ohni vaříme 45 minutes (nenecháme olej bublat) nebo do změknutí. Pak odstraníme kastrol z tepla a přikryjeme, aby zůstaly brambory teplé.
- Mezitím dáme 2 lžíce olivového oleje, hnědý cukr a 20 lžic vody na střední pánev a zahřejeme na středně vysokou teplotu. Přidáme mrkev podélně rozkrojenou na čtvrtiny a přivedeme k varu.
- Snížíme teplotu na střední. Vaříme a kousky mrkve přitom přetáčíme, tak 15 minut nebo dokud mrkev nezměkne, lehce zkaramelizuje a tekutina se neodpaří. (Nemusíte se bát, že olej bude prskat, už na to i díky vodě a přidanému cukru nemá tolik síly. A ostatně i var je decentní.)
- Prsní řízek podélně rozřízneme a paličkou na maso naklepeme filety do tloušťky 1,5 cm.
- Obě strany filetů osolíme a opepříme.
- Kuřecí filety opečeme na oleji z obou stran dozlatova.
- So 4 minuty z každé strany. Dáme stranou a zakryjeme, aby maso zůstalo teplé.
- Do pánve po opékání masa přilejeme víno a přivedeme k varu, cook, aby se odlepily připečené kousky na dně pánve.
- Vaříme tak 2 minuty nebo dokud se nezredukuje víno na polovinu. Season with salt and pepper.
- Na talíř nalijeme omáčku a přendáme brambory na talíř. Přidáme kuřecí maso a mrkev. Ihned podáváme.
- Pomocí děrované lžíce
Čevabčiči | Variations on gyros
Už tu máme jeden recept, byl to takový vypuštěný balónek. Takže to rozjíždím ještě jednou. A proč variace na gyros? Trocha koření chutě pozmění.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes + 60 minut na odležení v chladu |
|
|
|
Need: |
- 300 g hovězího mělněného masa
- 300 g vepřového mělněného masa
- minerálku tak asi lžíci
- pepper
- salt
- koření na Gyros jen špetku
- baby brambory
- řepkový olej na smažení
- 1 cibuli
- hořčici
- Oba druhy masa smícháme, zalijeme trochou minerálky a přidáme pepř, sůl a špetku koření na gyros. Prohněteme a vytvoříme kompaktní masu. Dáme do chladu tak na hodinku odležet.
- Mezitím dáme vařit brambory. Když volíte baby brambory, můžete je nechat ve slupce. Větší můžeme přepůlit. Vaříme 20 minutes.
- Z masové směsi vytvoříme v dlani koule.
- Vytvoříme válečky, které pak smažíme.
- Smažíme tak asi 5 minut v dobré vrstvě řepkového oleje.
- Podáváme s bramorem, nakrájenou cibulí a hořčicí. Nebo ještě můžeme přidat omáčku na gyros.
Chicken drumsticks / Fastfood doma
Už tu máme takové položky, ale to neznamená, že nebudeme hledat ještě jiné varianty, that?! Narazil jsem na nadšenecké recepty, trochu chlubení, trochu chyb. To se přihodí v zápalu boje. Ale jinak inspirující.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 15 minutes |
Cook Time |
40 minutes |
|
|
|
Need: |
- 2 egg
- 3 lžíce mléka
- kukuřičnou strouhanku
- 3 lžíce kukuřičné hladké mouky
- 1 spoon směsi grilovacího pálivého koření
- salt
- pepper
- olive oil
- řepkový olej
- 800 g chicken drumsticks
- sladkou chilli omáčku na kuře
- dalamánky jako příloha
- Vejce dáme do misky nebo talíře.
- Vidličkou rozkvedláme vejce spolu s mlékem.
- Přidáme kořenící směs.
- Přidáme hladkou kukuřičnou mouku a vytvoříme směs.
- Kuřecí paličky omyjeme a osušíme.
- Meat with salt and pepper.
- Paličky opečeme prudce v oleji. just as 5 minutes.
- Maso necháme okapat na ubrousku.
- Paličky pak jednotlivě namáčíme ve směsi mouky a vajec.
- Obalíme ve strouhance.
- Paličky pokladme naplech vyložený pečicím papírem a pokapeme olivovým olejem.
- Bake in preheated oven at 180 °C a pečeme tak 30 until 40 minutes.
- Finished, dobrou chuť. Přílohou je dalamánek a sladká chilli omáčka na kuře. Přidejte si oblíbený dip.
Můžete si namíchat vlastní kořenící směs. Nebo sáhnout po té připravené.
Camembert cheese in batter | wrapping otherwise
Smažák. They all make fun of him (with it, they turn their noses down) and everyone around him probably a few times and he has done several times at home. Nutritionists counselors apparently scares, They have from that nightmare and stomach ulcers. Should they ever taste. So I was going to a royal dinner ss king of cheeses. A hit at the tip, the hemelín in breadcrumbs doing quite difficult. Classic breadcrumbs - flour, egg, breadcrumbs - not adhered well to the cheese. It is therefore better to wrap the cheese in batter of flour and egg and then in bread crumbs until. A quietly several times - then drips out during frying. Well-intentioned advice may not lead to hell. so let's do it.
Need: |
2
hermelíny
2 cloves
garlic
2
egg
1 spoon
kukuřičné mouky
strouhanku
salt
řepkový olej na smažení
hranolky
tatarskou omáčku
Pažitka
Units:
-
We will prepare.
-
Par-fries bake in the oven. Bit zastříkneme olive oil and slightly posolíme. Bake at 220 °C 15 until 20 minutes. The time is then fully utilized to prepare Camemberts.
-
Camembert Cut in half. Anoint each of them crushed garlic. Camembert connect.
-
Salt and pepper.
-
Mix eggs with flour
-
create a batter. If too thin, add flour.
-
Finally the batter.
-
If a thick batter, we can add a little milk.
-
Then coat them in breadcrumbs. And we'll do it again.
-
In the high layer of hot oil fry both sides until golden brown. Just one to two minutes.
-
Podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.