Měl jsem v plánu dát tomuhle receptu jméno zajímavější, ale protože by se mohli objevit strážci pokladu a jistě by vznikla malá diplomatická válka, upouštím od jména Provensálské těstoviny. Nabízelo se to ohledně použití provensálského koření, ale obejdu se i bez toho. Můžete tomuhle receptu říkat třeba Cherry těstoviny, Citronové těstoviny, jak libo.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
20minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
20minut
Je to další improvizace na oblíbené téma: těstoviny a kuře. Co s tím?
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
20minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
20minut
Je to další improvizace na oblíbené téma: těstoviny a kuře. Co s tím?
Kuřecí řízky vložíme do mikrotenového sáčku, přidáme provenálské koření, osolíme a zalijeme lžící oleje. Dobře promneme a dáme na chvíli do chladu. Uvaříme těstoviny v osolené vodě.
Rozpálíme olej s máslem, přidáme snítku rozmarýnu a opečeme řízek z každé strany tak 5 minut. Dáme stranou.
Do pánve dáme nasekaný česnek a orestujeme, aby ovoněl. Přidáme ještě granulovaný česnek, pokud je slabý ten, který jsme použili.
Zalijeme smetanou.
a přidáme parmezán. Provaříme a přimícháme penne. Osolíme a opepříme.
Přidáme citronovou kůru. Promícháme.
Přidáme parmezán. Dobře promícháme.
Osolíme a opepříme.
Podáváme penne s nakrájeným řízkem, zdobené rozčtvrcenými cherry rajčaty.
Tak tohle je taková improvizace. No, řekněme, že už na něčem stavím, takže budeme v klidu, tohle se povede. A zase přichází ke slovu dobrá cizrna. Můžete se crcat s jejím máčením a vaření, ale můžete si také usnadnit práci a koupit konzervu. Stejně tak jako krájená rajčata.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
25minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
25minut
Snadná večeře, když si nechcete příliš lámat hlavu, trávit odpoledne v kuchyni a dobře si pochutnat.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
25minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
25minut
Snadná večeře, když si nechcete příliš lámat hlavu, trávit odpoledne v kuchyni a dobře si pochutnat.
Kuřecí linguine s cizrnou a rajčaty | Zahraje si i červené víno
Kuřata se tu objevují docela zhusta. Asi proto, že je mám rád a jejich příprava je vcelku v pohodě. Pokud máte obavu, že bude maso příliš suché, stačí sáhnout po anglické slanině a rázem je vše vyřešeno.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Doba vaření
50minut
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Doba vaření
50minut
Kuřecí paličky zabalené do anglické slaniny a pečené na cibulovém lůžku společně s bramborami, toť vše.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Doba vaření
50minut
Porce
Doba přípravy
4osoby
10minut
Doba vaření
50minut
Kuřecí paličky zabalené do anglické slaniny a pečené na cibulovém lůžku společně s bramborami, toť vše.
kuřecí vývarjen trochu na podlití, nemáte-li, stačí voda
Jednotky:
Jak na to:
Kuřecí paličky osolíme, opepříme a zabalíme do dvojitého plátku anglické slaniny. Balíček zajistíme třeba párátkem.
Červené brambory nakrájíme na osminky, cibuli na půlkolečka.
Do pekáčku rozprostřeme cibuli, položíme na ni kuřecí paličky, přidáme nakrájené brambory a mírně pokropíme olivovým olejem. Ještě trochu osolíme a opepříme. Přidáme snítky rozmarýnu.
Dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme si 20 minut. Potom přidáme kousek másla a zalijeme trochou kuřecího vývaru. Necháme péct ještě 30 minut. Posledních 10 minut teplotu zmírníme asi na 160 °C.
Čas jsou peníze, tohle slyšíme dost často. A někdy chcete zrychlit nejen kvůli tomu, abyste peníze ušetřili nebo vydělali, prostě někdy máte všeho tak nějak plné kecky a chcete mít jídlo rychlé. Můžete si namazat chleba, ale to nebývá to pravé ořechové pokaždé. V malé kuchyni, kde se příprava jednotlivých částí chodu pere o místo na vařiči, to zrychlení zase není tak evidentní, ale stačí dobrá organizace a jde to také.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
20minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
20minut
Tentokrát se pustíme do kuřete na bylinkách. Je v něm také trocha brandy, ale nemusíte kvůli tomu kupovat celou flašku, postačí jako náhrada plnohodnotný kuřecí vývar.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
20minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
20minut
Tentokrát se pustíme do kuřete na bylinkách. Je v něm také trocha brandy, ale nemusíte kvůli tomu kupovat celou flašku, postačí jako náhrada plnohodnotný kuřecí vývar.
Voňavé kuře na bylinkách | Rychlá záležitost pro nedočkavé
Na pánvi rozehřejeme olej na střední teplotě a stehna opečeme z obou stran dozlatova. Je to tak 5 až 8 minut, podle výkonu vašeho vařiče.
Stehna vyjmeme z pánve, dáme stranou a do pánve dáme podélně přepůlené stroužky česneku. Osmahneme a přidáme brandy nebo trochu vývaru. Restujeme asi 2 minuty, aby česnek nezhořkl.
Přidáme čerstvý tymián a rozmarýn a rychle promícháme. Do pánve vrátíme stehna a vše zalijeme kuřecím vývarem. Necháme probublávat asi 8 minut.
Připravíme si rýži, což trvá asi 15 minut.
Stehna servírujeme s rýži, zdobenou petrželkou. Zalijeme šťávou.
Tip:
Pokud často potřebujete kuřecí vývar, je nejlepší si ho připravit dopředu a mít v pohotovosti v lednici.
Když zbavíte stehna kůže, dejte je povařit v malé troše vody, může posloužit jako rychlá náhražka vývaru, třebaže se tomu připravenému nevyrovná.
Stehna můžete před přípravou vykostit, lze také sáhnout rovnou po stehenních řízcích.