Byl to takový nápad. Růžičková kapusta mě lákala. Ale jak ji připravit? Pomohli mi Australané a já si zkombinoval recepty na Kuřecí paličky prosciutto s máslovou růžičkovou kapustou a Rychlé pečené kuře s tymiánem, medem a růžičkovou kapustou. Trochu jsem i laboroval s vínem a kostkou zeleninového vývaru.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
20minut
Doba vaření
35minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
20minut
Doba vaření
35minut
Na téhle kombinaci si určitě pochutnáte. Zelenina má překvapivě lahodnou chuť, které jí dodalo bílé víno a kostka zeleninového vývaru.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
20minut
Doba vaření
35minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
20minut
Doba vaření
35minut
Na téhle kombinaci si určitě pochutnáte. Zelenina má překvapivě lahodnou chuť, které jí dodalo bílé víno a kostka zeleninového vývaru.
Kuřecí paličky s tymiánem a růžičkovou kapustou| Mrkev nesmí chybět
Paličky okořeníme směsí koření na křidélka s příchtutí medu (Vitana). Postříkáme olivovým olejem.
Dáme 2 lžíce oleje do pánve.
Přidáme máslo.
Paličky opečeme...
...z obou stran.
Plech vyložíme pečicím papírem a naklademe osmažené paličky. Obložíme mrkvičkami s částí natě.
Přidáme čerstvý tymián. Vložíme do předeřáté trouby na 180 °C a pečeme 20 až 25 minut.
Do pánve s osolenou vodou, která vaří, přidáme na polovinu nakrájené kapustičky a celé lusky fazolí. Můžete použít i ty mražené. Vaříme asi 5 minut, pak slijeme a zeleninu prolijeme studenou vodou.
V pánvi zahřejeme 2 lžíce oleje.
Orestujeme zeleninu.
Přilijeme víno. Přidáme několik stonků tymiánu. Přidáme kostku zeleninového vývaru (ten je bio) a provaříme asi 5 minut, aby se uvařil vývar a víno redukovalo.
Paličky rozložíme na talíř, přidáme pečené mrkvičky a kapustičky s fazolovými lusky.
Růžičkovou kapustu si pamatuji z naší zahrádky, většinou vydržela až do prvních mrazíků, hrdě vztyčená, protože kapustičky vyrůstají v vyššího stonku. Tentokrát jsem sáhl po kapustě z Holandska, asi se u nás už ani nepěstuje nebo jenom neprodává.
Můžete se podívat na VIDEO s postupem krok za krokem i na YouTube.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
35minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
35minut
Je to jednoduchá večeře, kdy všechny ingredience nakrájíme, smícháme, dochutíme a upečeme. Pokud neznáte maďarský točený salám, je to taková měkká verze paprikové klobásy. Můžete použít i tu klobásku nebo jenom obyčejný točený salám. V tom případě bych ještě přidal trošku slaniny a papriku.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
35minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
35minut
Je to jednoduchá večeře, kdy všechny ingredience nakrájíme, smícháme, dochutíme a upečeme. Pokud neznáte maďarský točený salám, je to taková měkká verze paprikové klobásy. Můžete použít i tu klobásku nebo jenom obyčejný točený salám. V tom případě bych ještě přidal trošku slaniny a papriku.
Pečená růžičková kapusta se salámem, brambory a cibulí
Venkovský špekáček prodávají na Žižkově v řeznictví, kde všechno voní a je čerstvé, a také nabízejí ledacos, co hned tak zase nepotkáte. Venkovský špekáček je opravdický, chutný a velký. Tak co s ním? Přidáme k němu růžičkovou kapustu, která čeká na využití a když budou přílohou penne, je vhodně mít nějakou červenou omáčku. Takže přidáme sekaná rajčata. Ale nečekejte záplavu, decentně.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
15minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
15minut
Můžete použít i jinou uzeninu, třeba salám, ale špekáček (ať už ten klasický malý nebo ten, který má dneska hlavní slovo) nemá v receptu chybu.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
15minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
15minut
Můžete použít i jinou uzeninu, třeba salám, ale špekáček (ať už ten klasický malý nebo ten, který má dneska hlavní slovo) nemá v receptu chybu.
Růžičková kapusta s venkovským špekáčkem a rajčaty | Proč si nepochutnat?
Připravíme si, co potřebujeme. Dáme vařit pene v osolené vodě podle návodu.
Špekáček nařízneme podélně po obou stranách a nakrájíme na kolečka. Opečeme na oleji. Pak dáme stranou.
Do stejné pánve, kde zbyla šťáva ze špekáčku dáme kousek másla a orestujeme na poloviny nakrájené růžičkové kapusty. Stačí tak 4 až 5 minut, až kapusta začně být opečená.
Přidáme trochu mletých chilli vloček, osolíme a opepříme.
Ke kapustě vrátíme opečený špekáček.
Přidáme nasekaná rajčata.
Zalijeme vývarem a promícháme. Zakryjeme a vaříme asi 3 minuty, pak snížíme teplotu a dusíme tak 5 až 6 minut.