Tamarindové kuřecí nudličky | Thajská inspirace s africkou duší

Před časem (už trochu delším) I discovered the store a box with tamarind, then alluded to recipes with tamarind paste, ale byl jsem trochu lenivý, I looked at her properly. Takže, when she peered at me from the shelf, bylo to znamení, že je její čas. Tamarind vypadá jako zřetězené arašídy nebo věnec minišpekáčků (sorry to přirovnání), dužina má sladkokyselou chuť. Dužina se může pojídat čerstvá, vařená, sušená, zavařená jako povidla. And this pulp is also preparing refreshing drinks and is often used as an ingredient in foods. it is good, že je to africký strom, named tamarind and especially in Asian cuisine is like home. Pokud jste ještě nevyzkoušeli kuřecí nudličky se zelenými fazolkami, také doporučuju.

Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 25 minutes (včetně marinování)
Cook Time
20 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 25 minutes (včetně marinování)
Cook Time
20 minutes
Všimněte si, že v receptu jsou i volitelné pložky. Trochu jsem přihulil česnekové stroužky, protože to zase už v tomto období není taková síla, a přidal chilli, což podtrhlo ještě víc ostrost chuti feferonky. Můžete variovat i se závěrečným krokem – nasekat nať cibulky nebo koriandr. Je to rychle jídlo, jednoduché a moc chutné. Zkuste to.
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 25 minutes (včetně marinování)
Cook Time
20 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 25 minutes (včetně marinování)
Cook Time
20 minutes
Všimněte si, že v receptu jsou i volitelné pložky. Trochu jsem přihulil česnekové stroužky, protože to zase už v tomto období není taková síla, a přidal chilli, což podtrhlo ještě víc ostrost chuti feferonky. Můžete variovat i se závěrečným krokem – nasekat nať cibulky nebo koriandr. Je to rychle jídlo, jednoduché a moc chutné. Zkuste to.
Tamarindové kuřecí nudličky | Thajská inspirace s africkou duší
Need:
Units:
How do you:
  1. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky nebo nugety.
    Nakrájíme kuře
  2. Přidáme rybí omáčku, nadrobno nakrájenou feferonku a nasekaný česnek.
    Přidáme česnek a nakrájenou feferonku
  3. Přidáme ještě citronovou kůru a granulovaný česnek.
    Přidáme sušený česnek
  4. Zakapeme lžící oleje a necháme marinovat 20 minutes.
    Zakapeme olejem
  5. Meanwhile dissolve tamarind paste in 50 ml of hot broth.
    Připravíme tamarindovou zálivku
  6. Marinované kuřecí maso opečeme dozlatova na lžíci rozpáleného oleje ve woku. So 4 until 5 minutes.
    Připravíme tamarindovou zálivku
  7. Přidáme rozmíchanou tamarindovou pastu a kuřecí vývar.
    Zalijme tamatindovou zálivkou s vývarem
  8. Toss, přivedeme k varu.
    Provaříme
  9. Reduce heat, pánev zakryjeme a maso dusíme 15 minutes. Současně uvaříme rýži.
    Zakryjeme a podusíme
  10. Podáváme s rýží, posypané nasekanou natí jarní cibulky (nebo nasekaným koriandrem).
    Podáváme s rýží
Tip:

Tamarindová pasta se dá koupit v Tescu.

Tamarindová pasta
Tamarindová pasta

.

Karamelové kuře s nakládanou okurkou | Porce z kuřecí farmy v exotickém hávu

Vyrážíme na mírně exotický výlet, kde potkáme kuřecí maso s příchutí karamelu a rychle naloženou okurkou. Pro ty, kterým sladké maso nevadí. No, není ho tam zase tolik. Ochutnejte.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 50 minutes
Cook Time
20 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 50 minutes
Cook Time
20 minutes
Trochu dlouhá doba na přípravu? Ono to není nijak pracné, jen větší část času budeme čekat na chladnutí naložených okurek. Ale ta si koneckonců můžeme předpřipravit. A pamatujte, že je dobré vařit rýži tak v čase, abychom skončili souběžně s masem. Nemusíme potom čekat.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 50 minutes
Cook Time
20 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 50 minutes
Cook Time
20 minutes
Trochu dlouhá doba na přípravu? Ono to není nijak pracné, jen větší část času budeme čekat na chladnutí naložených okurek. Ale ta si koneckonců můžeme předpřipravit. A pamatujte, že je dobré vařit rýži tak v čase, abychom skončili souběžně s masem. Nemusíme potom čekat.
Karamelové kuře s nakládanou okurkou | Porce z kuřecí farmy v exotickém hávu
Need:
Karamelové kuře
Nakládaná okurka
Příloha
Units:
How do you:
  1. Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na nudličky, červenou cibuli na kolečka a česnek na jemné plátky.
    Připravíme si
  2. Připravíme si okurku. mix vinegar, cukr a vodu. Na mírnějším ohni vaříme za stálého míchání asi 3 minuty, to dissolve the sugar. Vmícháme cibulku a nakrájenou okurku a necháme vše vychladnout.
  3. Dáme si vařit rýži. Šálek rýže na 2 a půl šálku do vařící osolené vody. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni 14 until 16 minutes.
    Vaříme rýži
  4. V pánvi wok zahřejeme olej, přidáme nakrájené maso a za stálého míchání opečeme. Aby se maso nejen zatáhlo, ale i opeklo. I guess 8 until 10 minutes. Opečené maso dáme stranou.
    Maso opečeme
  5. Do pánve nyní dáme nakrájenou cibuli a restujeme, aby změkla.
    Cibuli orestujeme
  6. Přidáme nakrájený česnek a vaříme ještě minutu.
    Česnek
  7. Vrátíme do pánve maso, přidáme sojovou omáčku a povaříme zakryté na středním ohni asi 3 minuty.
    Vrátíme maso
  8. Přidáme cukr a za stálého míchání vaříme tak 2 minuty, přidáme rybí omáčku a limetkovou šťávu. Mícháme a vaříme tak 2 minuty, aby omáčka zhoustla.
    Cukr přidáme
  9. Podáváme s rýží a nakládanou okurkou.
    Karamelové kuře

Thajské kuřecí soté | Někdo to rád ostré

Chtěl jsem do názvu použít slovo kuřátko, ale pak mi to připadlo trošku mimo mísu. Tohle kuře je totiž docela ostrý týpek.

Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
15 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
15 minutes
Exotické jídlo, které si teď připravíme je docela svižné. Od rozhodnutí do finále to trvá jen pár minut. Bratru čtvrthodinku a s přípravou pětadvacet mimut. Fígl je v čerstvém zázvoru a koriandru. A jestli po ruce zrovna nemáte limetku, můžete sáhnout po citronu. Ten je trošku brutálnější, ale to zas tak moc nevadí.
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
15 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
15 minutes
Exotické jídlo, které si teď připravíme je docela svižné. Od rozhodnutí do finále to trvá jen pár minut. Bratru čtvrthodinku a s přípravou pětadvacet mimut. Fígl je v čerstvém zázvoru a koriandru. A jestli po ruce zrovna nemáte limetku, můžete sáhnout po citronu. Ten je trošku brutálnější, ale to zas tak moc nevadí.
Thajské kuřecí soté | Někdo to rád ostré
Need:
Units:
How do you:
  1. Kuřecí prsa naklepeme a nakrájíme na silnější proužky. Kukuřičný škrob smícháme s rybí omáčkou a v této směsi masové kousky obalíme.
    Obalíme maso
  2. Rozehřejeme lžíci oleje a na něm opečeme z obou stran naložené kousky masa. just as 5 minutes. Maso z pánve dáme stranou.
    Opečeme
  3. Orestujeme nadrobno nakrájenou cibuloi a najemno nasekaný zázvor.
    Cibuli orestujeme
  4. Přidáme prolisovaný česnek.
    Ještě česnek
  5. Vrátíme kuřecí maso do pánve a prohřejeme.
    Vrátíme maso
  6. Zalijeme kokosovým mlékem.
    Přidáme kokosové mléko
  7. Přidáme omáčku sriraja.
  8. Přidáme cukr. Vše dobře promícháme a necháme na mírném ohni vařit ještě tak 5 minutes. Občas promícháme.
    Ještě cukr
  9. Podáváme na rýži, kterou částečně překryjeme masem s omáčkou. Posypeme natrhaným koriandrem.
    Hotovo

Kuřecí satay čili kuřecí saté | Jinak vůně Asie | Otherwise too chicken skewers with peanut sauce | Food, které ochutnáte až zítra

We can choose, how to prepare the marinade, in which we load meat overnight. Thajská kuchyně volí rybí omáčku nebo zázvor se sojovou omáčkou plus třtinový cukr, indonéská (místo zrodu!) volí mletou skořici a sojovou omáčku se třtinovým cukrem, Angličani k sojové omáčce přidávají česnek a chilli a med, The Czechs are in the ground and preparing for what they hit. Jak jsou na tom Eskymáci nebo Inuiti, toť otázka. Ale také to může být i jinak. So what? Pak je ještě ve hře omáčka. Také iks variant. Takže je to otázka volby, pokaždé s trochu jinou chutí. Opět tu máme Experimentland. Jdeme do toho! Ale ještě se nechme trochu poučit: Saté (angl. satay) je původně indonéský pokrm z ochuceného masa ve formě špízu, který je připraven na grilu. Tajemství šťavnatého masa spočívá právě v bohaté sladko-pikantní marinádě. Víc řečí najdete v tipu pod receptem.

Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
1 person 12 minut more 24 hours resting
Servings Prep Time
1 person 12 minut more 24 hours resting
They'll skewers, so we prepare skewers, wood is a good idea to soak for at least an hour in water. The marinade will soy sauce, garlic, šalotky, chilli and honey. And we will broil in oven, so nesmuťte, you do not have a garden and grill with charcoal. A variant have a smokeless charcoal grill is appealing, But it is an investment, which is good to think about. The oven is a compromise. And because we marinate, Expect to, this is a recipe for tomorrow. A little čekačka, But it pays off!
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
1 person 12 minut more 24 hours resting
Servings Prep Time
1 person 12 minut more 24 hours resting
They'll skewers, so we prepare skewers, wood is a good idea to soak for at least an hour in water. The marinade will soy sauce, garlic, šalotky, chilli and honey. And we will broil in oven, so nesmuťte, you do not have a garden and grill with charcoal. A variant have a smokeless charcoal grill is appealing, But it is an investment, which is good to think about. The oven is a compromise. And because we marinate, Expect to, this is a recipe for tomorrow. A little čekačka, But it pays off!
Kuřecí satay čili kuřecí saté | Jinak vůně Asie | Otherwise too chicken skewers with peanut sauce | Food, které ochutnáte až zítra
Need:
Marinade
Sauce
Units:
How do you:
skewers
  1. Prepare the marinade. Mix all the ingredients and then Blend.
    Marinádu rozmixujeme.
  2. Cut chicken into pieces 3 x 5 cm. Put the marinade and mix. Let it stand for a moment and again mix well. The marinade is to get to every spot on meat. If you prepare multiple servings, Select a flat dish - so that the meat had space and was really immersed in the marinade.
    Satay marináda
  3. Cover the dish with foil and let marinate in the refrigerator to chill. Cool it, when you have time, lie let cool overnight, otherwise, at least 3 hodiny, to marinade the meat not only met, but to put their meat tastes. It is worth while waiting.
    Marinované maso zakryjeme fólií.
  4. Meat pushed onto skewers, we left at least 3 hours in water, so this was meat for grilling better take off. it is good, skewers that extend beyond the edge of the grill pan, The marinade may drip. Put in on the grill 8 minutes.
    Napíchneme na špejle.
  5. When grilling skewers turn around a few times.
    Špízy na pánvi.
  6. Skewers set aside
    Špízy dáme stranou.
Sauce
  1. Heat the oil in a pan. Add the peanut butter, coconut milk, sweet chili sauce, fish sauce and ginger. Heat it and stir, to form a sauce. We do not cook!
    Arašídová omáčka k satay.
  2. Serve with rice.
    Servírujeme s arašídovou omáčkou.
Tip:

As a satay or satay we know more? Satay comes from the island of Java, Indonesia has become a national dish and from there spread to other countries in Southeast Asia, as Malaysia, Thailand, Philippines, Singapore (which is a tiny state, which is fine even for discarded chewing gum on the sidewalk), Brunei (which is a tiny state, where oil flows probably even from the taps) and last but not least to the Netherlands and former Dutch colonies. When you have skewers and grill, goes it alone. At present it is a dish, who became known throughout the world. In Indonesia and in Southeast Asia to meet with satay stalls most ordinary, but also in luxurious restaurants. They are different kinds of meat, seafood, sometimes the meat of reptiles, we will meet also with the satay tofu and hard-boiled egg. Typically, adds yellow color of turmeric satay. The satay is often used peanut sauce, possibly sweet soy sauce and chili sauce. One can also buy satay sauce. Authentic Peanut Satay Sauce, which can also be used as a sauce for grilled meat, the rice or fried noodles. Its composition is coconut milk, cukr, šalotka, sezam, peanuts, sojový oil, salt, koriandr, cinnamon, curcuma, anise and cloves. One can also buy marinade, but that's not much fun in the kitchen ...