Jestli máte chutě, že nevíte coby, zkuste thajský okurkový salát. Nejspíš bude na místě vzniku ostřejší, protože je v něm dost rýžového octa. Tak uvidíme, jak si poradím já i chuťové pohárky. A můžete si k jídlu připravit i hůlky. No, s mýma volšovýma rukama se bez nich raději obejdu.
Trochu si pohrajte s okurkou, je to zpestření a oku to lahodí. Pokud se nebojíte, přidejte rovnou třetinu šálku rýžového octa a zapomeňte na vodu. Já jsem si připravil verzi light – s vodou. A pokud vám chybí sůl, počítejte s tím, že arašídy obvykle pořídíte rovnou solené.
Trochu si pohrajte s okurkou, je to zpestření a oku to lahodí. Pokud se nebojíte, přidejte rovnou třetinu šálku rýžového octa a zapomeňte na vodu. Já jsem si připravil verzi light – s vodou. A pokud vám chybí sůl, počítejte s tím, že arašídy obvykle pořídíte rovnou solené. |
Thajský okurkový salát
Potřebujete: |
- 1 salátovou kurku
- 1 jarní cibulku
- 3 lžíce arašíd nasekaných
Dresing
- 2 lžíce rýžového octa
- 3 lžíce bílého vinného octa
- 5 lžic vody
- 15 g cukru
- 1/2 lžičky sezamového oleje
- 1 lžičku chilli vloček
Jednotky:
Jak na to:
- Připravte si všechny ingredience.
- Okurku škrabkou ozdobte několika zářezy. Na chuť to vliv nemá, ale vypadá to skvěle.
- Okurku nakrájíme na plátky. Co možná nejtenčí, ale nepropadejte panice, že nejste struhadlo.
- Připravíme si dresing. Smícháme všechny ingredience. Sezamový olej dát nálevu barvu, ocet ostřejší chuť. Vločky chilli jsou i tak trochu na ozdobu.
- Arašídy nožem nasekáme, jarní cibulku nakrájíme na kolečka, je dobré pro oko, když budete krájet našikmo.
- Dresing přelijeme na nakrájené okurky.
- Přidáme nasekané arašídy a jarní cibulku. Promícháme několikrát, aby se nálev dostal ke všem částem okurek. Dáme vychladit. Před servírováním ještě promícháme.