Thajský okurkový salát

Jestli máte chutě, že nevíte coby, zkuste thajský okurkový salát. Nejspíš bude na místě vzniku ostřejší, protože je v něm dost rýžového octa. Tak uvidíme, jak si poradím já i chuťové pohárky. A můžete si k jídlu připravit i hůlky. No, s mýma volšovýma rukama  se bez nich raději obejdu.

Hlasů: 2
Hodnocení: 3
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
4 osoby 15 minut
Porce Doba přípravy
4 osoby 15 minut
Trochu si pohrajte s okurkou, je to zpestření a oku to lahodí. Pokud se nebojíte, přidejte rovnou třetinu šálku rýžového octa a zapomeňte na vodu. Já jsem si připravil verzi light – s vodou. A pokud vám chybí sůl, počítejte s tím, že arašídy obvykle pořídíte rovnou solené.
Hlasů: 2
Hodnocení: 3
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
4 osoby 15 minut
Porce Doba přípravy
4 osoby 15 minut
Trochu si pohrajte s okurkou, je to zpestření a oku to lahodí. Pokud se nebojíte, přidejte rovnou třetinu šálku rýžového octa a zapomeňte na vodu. Já jsem si připravil verzi light – s vodou. A pokud vám chybí sůl, počítejte s tím, že arašídy obvykle pořídíte rovnou solené.
Thajský okurkový salát
Potřebujete:
Dresing
Jednotky:
Jak na to:
  1. Připravte si všechny ingredience.
    Připravte si.
  2. Okurku škrabkou ozdobte několika zářezy. Na chuť to vliv nemá, ale vypadá to skvěle.
    Ozdobíme.
  3. Okurku nakrájíme na plátky. Co možná nejtenčí, ale nepropadejte panice, že nejste struhadlo.
    Okurky nakrájíme.
  4. Připravíme si dresing. Smícháme všechny ingredience. Sezamový olej dát nálevu barvu, ocet ostřejší chuť. Vločky chilli jsou i tak trochu na ozdobu.
    Dresing.
  5. Arašídy nožem nasekáme, jarní cibulku nakrájíme na kolečka, je dobré pro oko, když budete krájet našikmo.
    Nakrájíme.
  6. Dresing přelijeme na nakrájené okurky.
    Zálivku zalijeme na okurky.
  7. Přidáme nasekané arašídy a jarní cibulku. Promícháme několikrát, aby se nálev dostal ke všem částem okurek. Dáme vychladit. Před servírováním ještě promícháme.