Chcete si udělat kebab trochu jiný než Turci nebo ti týpci ve fastfoodových stáncích u stanic metra? Zkusíme něco z Vietnamu. Až tam se zatoulala inspirace střední Ásie. But it is logical, že maso umelete a spojíte s místními surovinami. Tak možná vznikla variantu kebabu ve Vietnamu.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
25 minutes |
|
|
|
Need: |
- 460 g vepřového mletého masa
- 1/2 šálku corn bread crumbs
- 5 cloves garlic > rozdrtíme a nasekáme
- 2 šalotky > nakrájíme nadrobno
- 2 lžíce fish sauce
- 125 g rýžových nudlí
- 1/2 šálku vietnamské omáčky na jarní závitky
- 1/3 šálku citronové šťávy
- 1/4 ledového salátu
- 1 šálek mint > nasekáme
- 1 šálek koriandru > nasekáme
- pepper
- salt
- Připravíme si na špízy maso, šalotku, česnek a rybí omáčku.
- Do masa přidáme česnek.
- Šalotku.
- Strouhanku. Všechno propracujeme rukama. Ochutíme trochou pepře a soli.
- Přidáme lžíci rybí omáčky a dobře zapracujeme. Směs dáme na chvíli do chladu.
- Z masové směsi kolem špejle vytvarujeme špízy.
- Předehřejeme lehce olejem namazanou pánev na stření teplotu. Pokud máte gril nebo grilovací pánev, jistě jídlo bude efektnější.
- Špízy opékáme tak 8 until 10 minutes, dokud nebudou propečené. Při pečení je otáčíme, aby se propekly rovnoměrně.
- Rýžové nudle vložíme do vroucí vody a vaříme 6 minutes.
- Mezitím nakrájíme zelí.
- Nasekáme koriandr a mátu.
- Přendáme nudle do mísy a přidáme rybí omáčku.
- Přilejeme citronovou šťávu.
- Přidáme omáčku na jarní závitky.
- Přisypeme nakrájený salát.
- gently mix,,cs,h file with vegetables P1020632,,cs,Return to pan file,,cs,file is zeleninou and P1020633,,hr,Serve sprinkled with chopped parsley leaves or chopped spring onions,,cs,fillet with vegetables,,cs,P1020645,,zh-CN,The recipe is also VIDEO,,cs.
- Přidáme ještě nasekané bylinky.
- Dobře jemně promícháme s nudlemi.
- Podáváme se špízy.
Žižkov's chufts | Mill trout
Fakt, že tenhle pokrm věnuji Žižkovu je ten, že jde o kombinaci několika receptů. Všechny mi nějak nevyhovovaly, ale průnikem vznikly žižkovské čufty. A hned je tu mám ve dvou variantách. Je libo místo těstovin rýži? Not a problem. Stejný recept, jiný vjem.
Need: |
- 350 g hovězího mletého masa
- 3 šalotky
- 1/2 lžíce sladké mleté papriky
- salt
- 2 plátky toastového chleba
- milk
- olej – preferuji řepkový
- 100 g butter
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 palivo peppers – nakrájíme na nudličky
- 1 zelenou papriku – nakrájíme na nudličky
- 4 gherkins – nakrájíme na kostičky
- 1 plechovku krájených rajčat – 400 g
- 130 g tomatové pasty
- 140 g hrášku
- nové koření
- celý černý pepř
- 1 tickets bobkového listu
- 500 ml beef broth
- petrželku
- Nakrájíme nadrobno šalotku.
- Na oleji rozpustíme máslo.
- Osmahneme nadrobno nakrájené šalotky, necháme zesklovatět. Vmícháme sušené koření, necháme rozvonět.
- Remove from. Necháme chvíli chladnout.
- Připravíme si toastový chléb a mléko.
- Chléb namočíme.
- Základ se šalotkou smícháme s mletým masem.
- Přidáme mletou papriku a osolíme. mix well, přidáme trochu vody a dobře prohněteme.
- Přidáme namočený vyždímaný toastový chléb.
- Toss, propracujeme, nejlépe rukama, abychom vytvořili kompaktní hmotu.
- Vypracujeme koule. Ruce si namočte do studené vody, jde koule tvarovat líp.
- Do dobré vrstvy oleje dáme koule a smažíme ze všech stran. Někdo je peče v troubě při teplotě 180 °C 20 minutes. Na oleji to trvá 10 minutes.
- Koule při smažení otáčíme. Opečené koule dáme stranou.
- Nakrájíme cibuli.
- Nachystáme zeleninu.
- Očistíme papriky a nakrájíme na nudličky. Hrášek scedíme a necháme okapat, okurky pokrájíme na kostičky.
- Zelenina je připravena.
- Na části oleje, kde jsme smažili koule přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme do sklovata. Pozor, nenechte toho oleje v pánvi příliš moc, raději ho redukujte.
- Přidáme hladkou mouku.
- Just 2 lžíce.
- Vytvoříme jíšku.
- Přidáme konzervu nasekaných rajčat. Toss.
- Pour in beef broth, about 500 ml. Opět dobře promícháme.
- Přidáme bobkový list, černý pepř a nové koření. Osolíme.
- Vaříme tak asi 20 minutes. V případě hustější konzistence ještě přidáme vodu.
- Přidáme tomatovou pastu. Promícháme a necháme na mírnějším ohni vařit. So 10 minutes.
- Omáčku přecedíme a propasírujeme.
- Do scezené omáčky přidáme papriky s okurkami a hráškem.
- mix well. Na střední teplotě držíme ještě tak 10 minutes, aby se provařila zelenina.
- Vložíme usmažené koule a všechno společně ještě pár minut povaříme.
- Ještě prohřejeme, aby se koule ohřály.
- Mezitím uvaříme přílohu. V tomto případě vrtule eliche Riscossa. Ty se vaří 6 minutes. then drain.
- Podáváme zdobené petrželkou.
Eliche vrtule
Vrtule jsou italské těstoviny ze semoliny z tvrdé pšenice. V suchém stavu jsou 3 cm dlouhé a mají šroubovitý tvar. Nejpoužívanější jsou s omáčkami, ale hodí se i do těstovinových salátů.
Mušle na víně |Slávky jako v Řecku, udělejte si doma pecku
Tenhle recept se vám objeví hned dvakrát. Ve verzi, kdy jsem si osahával wordpress a třídil recepty jinak a teď. Pro lepší přehlednost si to ještě zopakujeme.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 5 minutes |
Cook Time |
12 minutes |
|
|
|
Need: |
- 1000 g živých mušlí - slávek – třebaže je u nás ve vnitrozemí dostanete spíše zmrazené
- 100 ml olivového oleje
- 3 šalotky
- 10 cloves garlic
- 500 ml dry white wine – když zapomenete, get ready for another taste
- salt
- pepper
- baguettes – jako přílohu, případně snažené hranolky
- Chopped shallot and garlic slices and fry in oil. just as 5 minutes. Zprvu jen restujeme šalotku! V závěru přidáme česnek, aby vše rozvoněl. Pozor dlouhé restování způsobí, že česnek zhořkne.
- Fried shallots to put shells.
- Pour over dry white wine and cook 5 until 7 minutes, covered. Right now would be with mussels and chopped parsley. Pictured, But add it.
- POZOR! Do not serve these mussels, They must be out of business, did not open during cooking! Ani se je nepokoušejte otvírat, prostě je vyhoďte.
- Finished. Můžeme servírovat. Mušle přendáme do talíře a zalijeme omáčkou.
- Mussels with wine and baguette. Remembering Greece. Enjoy your meal!
Salmon with mushrooms|On red wine
Lámal jsem si hlavu a hledal inspiraci na lososa trochu jinak, než ho šoupnout na pánev a přihodit k němu pár brambor. Navíc jsem v nějakém záchvatu koupil krémové žampiony. S nějakou myšlenkou, která se cestou vypařila. Tak vznikla poptávka: Co takhle losos a houby, to by se mohlo rýmovat. Nakonec mě navedl David Crowley, který píše blog o víně a jídle. Zatímco David vaří, jeho žena Jodi prodává domy v Bostonu. Ale nejzajímavější na něm je, že mi objevil lososa s houbami a vínem a také trochu překvapivě s nudlemi.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
25 minutes |
|
|
|
Need: |
- 300 g lososa s kůží
- 4 lžíce butter
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 šalotky finely chop
- 250 g cream mushrooms nakrájíme na plátky
- 1/2 šálku červeného vína
- 3 cloves garlic nasekáme
- 1 spoon provensálského koření
- salt
- pepper
- 3 lžíce řepkového oleje
- petrželku
- Houby nakrájíme na plátky.
- Nakrájíme šalotku nadrobno.
- Nasekáme česnek.
- Začněme připravovat houbovou omáčku. Heat 1 lžíci másla a 1 lžíci olivového oleje v kastrolu na středním ohni. Když se rozpustí, přidáme šalotku, cook, dokud nezačne měknout, about 3-4 minuty.
- Přidáme česnek a vaříme tak další minutu.
- Vmícháme houby spolu se solí a pepřem podle chuti. cook for about 5 minutes, dokud houby nezačnou měknout.
- Přidáme provensálské koření.
- Přidáme červené víno a vaříme ještě asi 5 minutes, dokud se víno nezredukuje asi o polovinu a houby nejsou plně uvařené.
- Omáčku dokončíme rozpuštěním další lžíce másla a pak dobře promícháme, aby se začlenilo do omáčky.
- Snížíme teplotu na velmi nízkou teplotu a přikryjeme.
- Tagliatelle uvaříme podle návodu.
- A jdeme na lososa. Pro dva uděláme dvě porce. Salt and pepper.
- Zahřejeme řepkový olej na pánvi na střední teplotě. Když je pánev rozpálená, přidáme lososa kůží dolů. Navrch dáme trochu oleje z pánve. Asi 4 minuty se ryby nedotýkáme.
- Po 4 minutách opékání lososa na straně kůže rybu otočíme.
- Opékáme další 2 until 3 minuty. Lososa stáhneme z ohně a necháme ho pár minut odpočinout. Ryba by měla být stále velmi vlhká a uvnitř by měla mít tmavě oranžovou barvu.
- Podáváme se širokými nudlemi tagliatelle přelité houbovou omáčkou. Zdobíme petrželkou.