Je to tak trochu na hlavu? Ale kde, jen jsem si inspiraci našel u Protinožců.Je totiž připravené jinak než by se dalo čekat. To mě láká.Jasně, že najdeme ty správné recepty i v češtině, jen spíše převládají stehna a já chtěl něco menšího, komornějšího, dá-li se to tak říct.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
45minut
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
45minut
Tentokrát přicházejí ke slovu i krájená rajčata. Navíc bílé fazole s nimi hrají docela dobrou muziku. Tak proč ten koncert nespustit. Každopádně výsledek stojí za to.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
45minut
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
45minut
Tentokrát přicházejí ke slovu i krájená rajčata. Navíc bílé fazole s nimi hrají docela dobrou muziku. Tak proč ten koncert nespustit. Každopádně výsledek stojí za to.
Provensálské kuře s houbami | Na skok do Francie přes Austrálii
Kuřecí horní stehna osolíme a opepříme. Zahřejeme máslo a olej v hrnci na středně vysokou teplotu.
Kuřecí maso opékáme tak 10 minut nebo dozlatova. Vyjmeme na talíř.
Připravíme si zeleninu s bylinkami.
Na pánev s výpekem přidáme cibuli nakrájenou na čtvrtiny, celerové stonky pokrájené na kousky, stroužky česneku ve slupce, bobkové listy a tymián. Vaříme 5 minut.
Vrátíme kuřecí maso do hrnce.
Přidáme rajčata...
... víno...
... vývar, promícháme a přivedeme k varu.
Zakryjeme, stáhneme mírně teplotu a vaříme 30 minut.
Osmahneme houby na másle.
Přidáme houby...
...fazole...
...cukr...
... a omyté baby brambory ve slupce.
Snížíme teplotu na středně nízkou.
Přikryjeme a vaříme tak 20 minut, nebo dokud brambory nezměknou.
Měl jsem v plánu jiné jednoduché jídlo, ale nějak jsem se vzepřel a vřadil do jídelníčku novinku. Jo, podobá se odbobným špagetovým jídlům, ale příprava je svižná a to se cení. A vznikla za pochodu.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
20minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
20minut
Někdo tomu říká carbonara, ale tohle carbonara není, je to improvizace. Nápad se rodil během pochodu supermarketem. Dám dohromady, co se dá dát dohromady.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
20minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
20minut
Někdo tomu říká carbonara, ale tohle carbonara není, je to improvizace. Nápad se rodil během pochodu supermarketem. Dám dohromady, co se dá dát dohromady.
Rychlé špagety s rajčaty a mozzarellou | Záchrana na poslední chvíli
Anglickou slaninu nakrájíme na kousky a opečeme na suché pánvi.
Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme.
Dáme vařit špagety v osolené vodě. Do al dente potřebují tak 7 minut.
Přimícháme na drobnější kousky nakrájený salám, nasekaný česnek a na kroužky nakrájený pórek. Promícháme a přidáme nasekaná rajčata (jo jsou z konzervy). Dusíme tak 10 minut na střední teplotě.
Přidáme tak jednu naběračku vody z vařených špaget. Promícháme a dusíme ještě tak 10 minut. Osolíme a opepříme, přidáme špetku provenálského koření. Promícháme.
Tak jsem dumal, co tak připravit pro člověka, který zrovna nemůže kvůli zubům rozkousat kus masa a dokonce mu dělá problém i rýže. Zkusíme něco na způsob „dětského“ jídla, tedy večeři, kterou by kvitovaly i děti, byť by neměly se zuby problémy. Nebojte se, žádná dieta, jen bezproblémové jídlo – pokud se to tak dá říct. Volba padla na špagety a mleté maso. To by mělo fungovat.
Takových receptů samozřejmě existuje spousta. Podobně si můžete připravit z mojí nabídky špagety s tuňákovými kuličkami nebo linguine se slaninou, rajčaty a parmezánem či masové koule se sezamem, ale bez špaget a s rýží, takže v situaci, kterou jsem popsal na ty poslední můžeme klidně zapomenout, třebaže jsou také skvělé.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
40minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
40minut
Jediné, co potřebujete, je tak dobrá půlhodinka na tuto rychlou a vcelku levnou večeři.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
40minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
40minut
Jediné, co potřebujete, je tak dobrá půlhodinka na tuto rychlou a vcelku levnou večeři.
Masové placičky se sýrem, rajčaty a špagetami | Lehkost večeřet
Smícháme maso, vejce, jemně nasekanou cibulku a jemně nasekané lístky bazalky (té dáváme podle chuti). Osolíme a opepříme také podle chuti.
Pokud je směs příliš řídká, přidáme kukuřičný škrob. Z hmoty, kterou dobře propracujeme, vytvarujeme placičky nebo kuličky.
Olej s máslem zahřejeme a masové placičky opečeme. K tomu potřebujeme tak asi 5 minut.
Opečené placičky v pánvi posypeme sýrem a po chvilce, kdy se sýr začne rozpouštět zalijeme sekanými rajčaty, zakryjeme a na mírném ohni vaříme asi 20-30 minut. Můžete přidat během dušení ještě 4 lžíce vody ze špaget, pokud potřebujete více omáčky nebo omáčku zředit.
Mezitím si uvaříme špagety podle návodu. Takže stihnete vodu ze špaget přidat do pánve s masem a rajčaty.
Podáváme špagety přelité omáčkou s masovými placičkami a můžeme dozdobit lístkem bazalky.
Tip:
Původně jsem zamýšlel dát strouhaný sýr do masové směsi, ale teprve při smažení mi padly oči na připravený sýr, takže postup jsem musel mírně obměnit.
Rychlé jídlo, Columbo by určitě zajásal. V tom seriálu ho snědl nepočítaněkrát. Ale při přípravě si dejte pozor na zásadní ingredienci – chilli. Nebuďte štědří, jinak si připravíte pekelné jídlo. S chilli je to prostě jako s ohněm – dobrý sluha, zlý pán. I v kuchyni platí všeho s mírou a u chilli pak zvlášť.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
25minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
25minut
Rychlé jídlo, Columbo by určitě zajásal. V tom seriálu ho snědl nepočítaněkrát. Ale při přípravě si dejte pozor na zásadní ingredienci – chilli. Nebuďte štědří, jinak si připravíte pekelné jídlo. S chilli je to prostě jako s ohněm – dobrý sluha, zlý pán. I v kuchyni platí všeho s mírou a u chilli pak zvlášť.
Slaninu osmahneme na středním plameni na pánvi se silným dnem. Slanina by měla být do křupava. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený česnek a osmahneme, aby cibule zesklovatěla.
Přidáme mleté maso a osmahneme. Pokud máme v pánvi přebytečný tuk, scedíme nebo odebereme lžící. Vaříme pak dál na středním plameni, přidáme koření, zcezené fazole a rajčata. Jakmile se projeví var, snížíme mírně teplotu a vaříme asi 20 minut. Necháme probublávat a občas promícháme.
Podáváme se zakysanou smetanou a hoblinkami nebo nudličkami čedaru.