Když přinesu tresku, hned je požadavek, že má být s kmínem na másle. Ale uhýbám, a bude to tak, jak chci, protože budeme zkoušet něco nového. Na stejná jídla si můžeme zajít do nějaké vývařovny. Já mám laboratoř. Tak uvidíme. Vyhlídl jsem si recept Sarah Walker Caron, která je z Maine, města Bangor. Říká o sobě, že je spisovatelkou na volné noze, editorkou a vymýšlí recepty. Tak se na to podíváme a přizpůsobíme. Díky Sarah!
Pečená treska | S citronem dneska
Potřebujete: |
- 300 g filetů tresky
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíci olivového oleje
- 2 lžičky tymiánu
- 2 lžíce citronové šťávy
- sladká paprika
- sůl
- máslo
- kmín
Jednotky:
Jak na to:
- Filety tresky opláchneme, dáme do pekáčku a osolíme. Zastříkneme citronovou šťávou. Přidáme nasekaný česnek, tymián a zaprášíme paprikou. Necháme chvilku stát, aby se chutě propojily. A mezitím si dáme vařit pokrájené brambory, které osolíme a okmínujeme.
- Zastříkneme olivovým olejem a dáme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme 15 až 20 minut.
- Podáváme s bramborem, na který přišel kousek másla. Můžeme ještě přidat nakrájená rajčátka nebo jinou zeleninu.